C турботою про мусульман Росії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За дорученням Голови Ради муфтіїв Росії і Духовного управління мусульман Росії Муфтія Шейха Равіль Гайнутдін, його заступник Тагір хаджі Галлямов зустрівся з Міністром охорони здоров'я РФ Веронікою Ігорівною Скворцової За дорученням Голови Ради муфтіїв Росії і Духовного управління мусульман Росії Муфтія Шейха Равіль Гайнутдін, його заступник Тагір хаджі Галлямов зустрівся з Міністром охорони здоров'я РФ Веронікою Ігорівною Скворцової.
Приводом послужила стурбованість духовного лідера мусульман Росії станом справ у сфері відродження мусульманських духовних традицій і надання предпохоронних обрядів.
За мусульманськими канонами обряд підготовки покійного до поховання повинен, згідно з традицією, виконаються тільки людьми, які мають спеціальну освіту і навички. В умовах сучасних мегаполісів духовними організаціями був розроблений документ про відповідність релігійному канону і допуску до виконання такого обряду. У усталеною на сьогодні системі ісламського релігійного освіти розроблені спеціальні дозвільні документи та посвідчення. Цю систему ісламської освіти, наші російські мусульманські організації вибудовують протягом усіх років новітньої історії Росії.
Це ключовий момент, оскільки духовні управління мусульман відмовилися від підготовки імамів і фахівців за кордоном. Іслам в Росії вже майже півтори тисячі років - це релігія наших предків, помірний, серединний Іслам, заснований на заклику до миру і братерства всіх народів і релігій і сегдня як ніколи важливо зберігати ці традиції.
Але, на жаль, існує тенденція, коли в медичних установах обгрунтовуються люди, які поза нашої традиційної системи. Крім здійснення предпохоронних ритуалів, звучать проповіді і заклики, що йдуть врозріз з нашою традиційною концепцією. Це здатне привести до непередбачуваних наслідків.
У мечетях таку практику ми припинили ще в зародку, але сьогодні і місця надання предпохоронних обрядів в медустановах вимагають пильної уваги. Слід пам'ятати, що необхідний контроль і над грошовими коштами за ці послуги, з тим, щоб припинити будь-яку можливість подальшого використання їх в радикальних цілях.
У Москві в даний час контроль за дотриманням норм у цій галузі покладено на міську спеціалізована служба з питань похоронної справи м Москви некомерційну організацію Фонд відродження ритуальних традицій (АЛЕ ФВРТ), керівником якого є заступник голови Ради муфтіїв Росії Галлямов Т.А.
Пані Міністр розділила стурбованість Глави мусульман Росії Муфтія Шейха Равіль Гайнутдін і прийняла рішення передати в найближчі дні розпорядження в регіони Російської Федерації з метою впорядкувати названі питання і централізовано, через Рада муфтіїв Росії і Духовне управління мусульман Російської Федерації здійснювати контроль над процесами відродження духовних традицій і ритуалів .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online