тлумачні канікули

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Спортивний табір. Підійде дітям, у яких кульгає дисципліна

В КИЄВІ

25 червня закінчуються зміни в шкільних таборах: вони тривали з 1 червня, і за 18 робочих днів батькам потрібно було заплатити 49 грн. 14 коп. На липень-серпень табору при школах закриваються: потрібно відпочити від шкільних стін і дітям, і вчителям.

Якщо ви не хочете відпускати дитину надовго від себе або у нього є проблеми зі здоров'ям (наприклад, він страждає на енурез) можна віддати його в міський табір: там він пробуде цілий день, а ночувати буде вдома. Як правило, зміна в таких таборах триває 2 тижні, заняття з 9.00 до 18.00. Ціни залежать від антуражу і програми. Так, зміна в т.зв. бізнес-таборі, де ваше чадо буде придумувати різні бізнес-проекти, обійдеться в 1700 грн. Театральна зміна, під час якої дитина зможе взяти участь в двох театральних постановках (1 - російською мовою., 2 - на англ.), Буде коштувати 2500 грн. Звичайна зміна - 1000-1300 грн.

Також за канікули дитина може почати освоювати новий для себе вид спорту. Так, при Київському гольф-центрі відкритий денний літній табір (з 9.00 до 16.00), де дитину очікує щоденний 2,5-годинний гольф-інструктаж і турнір в останній день з призами, а також футбол і майстер-класи з розвитку творчих здібностей ( 2000 грн. за 5 днів). А ось гуртки і секції практично всі на літо закриваються: заняття поновляться в перших числах вересня.

ПІД КИЄВОМ

Традиційні місця дитячого відпочинку під Києвом - Буча, Пуща-Водиця, Ворзель, Конча-Заспа. Тут шикарні соснові ліси, тому місцеве повітря буде корисний дітям, які страждають на захворювання дихальної системи (наприклад астматикам). Більшість таборів - "радянського періоду" і керують ними, як правило, директора старого гарту, тому від колишніх дитячих таборів вони відрізняються тільки тим, що діти мало не співають піонерських гімнів. Червона ціна зміни (21 день) в такому "совковому" таборі під Києвом - 2500 грн. До речі, якщо на вашому підприємстві є нормальний профспілка, то він може вибити і безкоштовну путівку або знижку для малозабезпечених.

З'явилися в околицях Києва і табори з "наворотами", в яких зроблений євроремонт, є 3-місні номери з вигодами, з дітьми проводять тренінги з особистісного росту ( "Як стати душею компанії", "Стратегія успіху" і т.д.), а також в ігровій формі займаються англійською. Тут зміна (12 днів) обійдеться в 3100 грн., 18 днів - в 3700 грн.

В ГОРАХ І НА МОРЕ

Відправити дитину в дитячий табір в Карпатах, як правило, можна на 14 днів. Ціна зміни - 2000 грн. Програма стандартна для "дитячих таборів": концерти, дискотеки, але все з карпатським колоритом (можуть навчити танцювати гуцульські танці, наприклад). Також у вартість входять вилазки в гори. Територією табору не такі великі, як під Києвом або в Криму, часто діти живуть в дерев'яних корпусах.

Приблизно в такі ж гроші виллється вам відпочинок дитини в таборі на Азові. Тут дешевше, ніж в Криму, тому в багатьох таборах вже розкуплені путівки до кінця літа.

У Криму на липневі зміни місця є. 21 день в дитячому таборі радянського зразка зі стандартним набором розваг обійдеться в 3000 грн. (Євпаторія, Керч), в 3500-4000 грн. (ПБК). Нестандартна зміна - 10 дн. в горах, 10 дн. на море - в корпусах з "совковим" інтер'єром обійдеться в 4500 грн. (Сюди входять ще і катання на конях, гірських велосипедах, пейнтбол, походи в гори).

Зміна в кримських таборах з наворотами - євроремонтом, "шведським столом", тренінгами з особистісного росту, стінками для скалазанія і т.п. - вже буде коштувати 7500-8000 грн. А пальма першості по дорожнечі у "Артеку": зміни стоять 7200, 9200, 11200, 14400 грн. Для порівняння зміна в болгарському або турецькому таборі обійдеться в середньому в 5000 грн. Правда, тут, безумовно, немає такої насиченої розважальної програми, як в "Артеку" (до речі, в не менш відомої "Молодої гвардії" зміна коштує 3500 грн).

Якщо ж ви просто їдете з дитиною на море, то можна навчити його дайвінгу. При багатьох дайв-центрах є така послуга для дітей. В середньому курс навчання складає 7-10 днів (теорія по 2-3 години, по 1 занурення в день). Коштувати це задоволення буде в районі $ 250-300. Правда, для занять потрібна медична довідка, про те, що немає проблем з серцево-судинної і дихальної системою. Також на півострові Казантип для дітей від 7 років в Щолкінської яхт-клубі діє вітрильна секція.

Відпочивати і ВЧИМО АНГЛІЙСЬКА

Мовні курси за кордоном - один з найефективніших способів вдосконалення мови. Щоб встигнути потрапити в навчальний тур цього літа, треба поквапитися: мінімальний термін для подачі документів на отримання візи становить 2-3 тижні. "У перший раз ми рекомендуємо їхати на мовні курси в групі, - розповідає PR-менеджер освітнього агентства" ДЕК "Марія Головко. - Тоді легше адаптуватися в чужій країні. Але коли навколо багато російськомовної дітвори, нівелюється перевага такої поїздки - мовне середовище".

Після приїзду дітей тестують, щоб визначити рівень мови, і розселяють. Є два варіанти поселення на вибір: або в сім'ї, або в резиденції. Перший варіант передбачає постійне спілкування виключно англійською. "Крім того, сім'ї ретельно перевіряються, оскільки школи несуть за це відповідальність", - говорить директор освітнього агентства "Навчання за кордоном" Марія Безверха. Розпорядок дня виглядає так: в першій половині дня курсанти вчать мову від 1 до 4 годин. Якийсь час піде на виконання домашніх завдань. І вся друга половина дня вільна. Два тижні в Англії в середньому обійдуться в $ 2000, в Ірландії - в $ 1700., в США - в $ 3500, в Канаді - в $ 3000.

ЯК ВИБИРАТИ ТАБІР

1. Табір повинен стати "перезавантаженням" для дитини. Якщо він весь рік старанно вивчав англійську, не варто відправляти його в мовний табір. Якщо ж у нього проблеми з дисципліною, вибирайте спортивний або скаутський.

2. Перевірте, як йдуть справи з охороною. Якщо можливо, подивіться, чи зможете ви безперешкодно проникнути на територію табору.

3. Уточніть, скільки людина в групі і скільки вожатих на них доводиться. Ідеальне співвідношення - 15-20 дітей на одного вожатого.

4. Якщо ви відправляєте дитину в морський табір, дізнайтеся, як обладнаний пляж:

  • обов'язковий мінімум - тіньові навіси, кабінки для переодягання, душ, рятувальний пункт;

  • відокремлена чи територія пляжу від інших;

  • охороняється він вночі;

  • чи працює з дітьми інструктор з плавання.

5. Якщо ви відправляєте дитину в морський табір за кордоном, дізнайтеся:

  • скільки грошей дати з собою (можуть бути платними бутильована вода, морозиво, фреші, гроші потрібні на екскурсії, сувеніри);

  • якщо дитина захворіє, хто надасть йому медичну допомогу і чи буде ця послуга платною;

  • де знаходиться пляж (іноді дітей на пляж возять на автобусі);

  • якою мовою розмовляють вожаті, керівники групи, аніматори.

Увага! За кордоном часто пропонують готельний відпочинок для дітей, т. Е. "Дитячі бунгало" знаходяться на території готелю упереміш з сімейними. При такому вигляді відпочинку ніхто не контролює, коли дитина прокидається, коли лягає спати, що він їсть, скільки знаходиться в воді. Єдине обмеження - його не випускають за територію готелю. Такий вид відпочинку можна порекомендувати хіба що батькам з дуже міцними нервами, які абсолютно довіряють своїй дитині.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online