Керуючий Волзького соціального банку подав до суду на боржників

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

150 млн 150 млн. Рублів намагається стягнути Волзький соціальний банк з працювали з ним організацій. Юристи високо оцінюють шанси кредитної організації повернути свої гроші.

Волзький соціальний банк намагається повернути свої кошти через суд. Справами кредитної організації, що знаходиться в стадії банкрутства, зараз займається її конкурсний керуючий - Агентство зі страхування вкладів. В даний час в самарському арбітражі прийняті до провадження позови на загальну суму близько 150 млн рублів стосовно трьох організацій, з якими працював ВСБ. Однією з них є «Самарський центр підтримки малого та середнього підприємництва», з якого банк намагається стягнути заборгованість за договорами на надання кредитних ліній. Арбітражний суд Самарської області виділив в окремі виробництва 8 позовних вимог на загальну суму понад 70 млн рублів. На думку юриста компанії «Податківець» Павла Ивченкова, виходячи з практики справ по стягненню кредитних заборгованостей, велика ймовірність того, що суд стане на сторону Волзького соціального банку.

«У справ, пов'язаних зі стягненням заборгованостей по виданих кредитах, в принципі багато шансів на їх задоволення. І в даному випадку, якщо позичальник - самарський центр підтримки малого та середнього підприємництва - має прострочену заборгованість перед банком, то суд швидше за все встане на сторону позивача і зобов'яже позичальника погасити борг в примусовому порядку ».

Деталі справ щодо двох інших компаній - «Гудвіл» і «Магазин №1» - поки невідомі. Це можуть бути як справи, пов'язані зі стягненням заборгованостей, так і оспорювання сумнівних угод, говорить старший партнер адвокатського бюро «Яблоков, Лапицкий і партнери» Антон Бегеба.

«В даний час нам відомо про два види справ по Волзькому соціальному банку, який звертається з позовами до арбітражного суду. Перша категорія справ пов'язана зі стягненням кредиторської заборгованості за кредитами. Дана категорія в общем-то досить проста і перспективи цих справ достатньо зрозумілі - все швидше за все буде стягнуто. Друга категорія справ - це справи, пов'язані з оскарженням підозрілих операцій, досконалими тими особами, у яких були рахунки в Волзькому соціальному банку і пов'язані з проведенням операцій за рахунками в період одного місяця до подачі заяви про визнання ВСБ банкрутом. За даними категоріям справ ситуація поки не дуже зрозуміла, практика швидше за все буде суперечливою. Досить правильну оцінку зараз дати по цих справах неможливо, все залежить від конкретики ».

Нагадаємо, на початку весни цього року в зв'язку з діяльністю Волзького соціального банку було порушено кримінальну справу за статтею «Шахрайство з заподіянням шкоди в особливо великому розмірі». Були встановлені численні факти видачі фіктивних кредитів на загальну суму перевищила один мільярд рублів.

Катерина Лісових

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online