Звенигород - як живеться в місті-пам'ятки

  1. Транспортна доступність Звенигорода: рідкісні електрички і довгий шлях до Москви
  2. Екологія Звенигорода - одна з кращих в Підмосков'ї
  3. інфраструктура Звенигорода
  4. Комфорт міського середовища Звенигорода
  5. Вторинний ринок нерухомості в Звенигороді
  6. Огляд новобудов Звенигорода
  7. Враження й висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

сучасний Звенигород розвивається обережно, з оглядкою на свій історичний і курортний статус. Портал KVARTIRAzaMKAD.ru оцінив якість і перспективи міського середовища для тих, хто хотів би жити в маленькому тихому місті Підмосков'я. Ми розповімо, де можна купити квартиру в новобудові Звенигорода, і його ключові переваги і недоліки. сучасний   Звенигород   розвивається обережно, з оглядкою на свій історичний і курортний статус

Звенигород знаходиться на заході Підмосков'я в 35 км. від МКАД по Рубльова-Успенському або Іллінському шосе. По сусідству знаходяться міста Голіцино і Краснознаменск, ближче до столиці - центр району Одинцово. На північ від розташовуються міста Павловська Слобода, Істра і Дедовськ.

Межі та герб Звенигорода

У складі Звенигорода є кілька відокремлених мікрорайонів змішаної забудови: приватного сектора і багатоквартирних кварталів. Це невелике місто - його площа 4810 га. За офіційною статистикою на 2017 року населення всього 22 000 чоловік, але за фактом тут проживає набагато більше людей, а в літній сезон в приватний сектор міста повертаються дачники. Так само в Звенигороді стабільний потік відвідувачів санаторіїв і туристичних груп.

Транспортна доступність Звенигорода: рідкісні електрички і довгий шлях до Москви

На особистому автомобілі від Звенигорода до МКАД можна дістатися по Новоризькому, Рублево-Успенському або Іллінському шосе. Альтернативні варіанти - Мінське і Можайське шосе. Час у дорозі від 40 до 60 хвилин, проте в години пік можна простояти в пробці в кілька разів довше. Єдина перевага - можливість перевірити завантаженість трас і заздалегідь вибрати вільний маршрут.

Звенигородське шосе пов'язує місто з Голіцино і Червонопрапорному. Деякі жителі їздять на роботу не в Москву, а в Одинцово - один з великих підмосковних центрів.

Основні транспортні проблеми Звенигорода - завантаженість траси А-107 і пробки на Ратехінском шосе, що зв'язує місто з Рузой. Зараз ведеться будівництво ЦКАД, яке пустить транзитний потік в обхід Звенигорода і розвантажить А-107.

Будівництво ЦКАД

У Звенигороді добре розвинений громадський транспорт - тут багато регулярних внутрішніх маршрутів. А ось повідомлення з Москвою рідкісне і займає багато часу.

Єдина в Звенигороді ж / д станція знаходиться на околиці. До центру міста 10 хвилин на автобусі, а пішохідний маршрут там, в общем-то, не передбачений. Електрички ходять раз на годину від Білоруського вокзалу і проїжджають через Одинцово і Голіцино. Їхати 1 годину 20 хвилин. Скоротити час можна, якщо сідати від станцій метро Кунцевська, Філі, Тестовська або Бігова.

Ж / д станція Звенигород

Москву зі Звенигород з'єднують 2 автобусні маршрути. Від зупинки «Кв-л ім. Маяковського »до ст. м. Строгино раз в 20 хвилин ходить автобус №881 і раз в 30 хвилин маршрутка. Від зупинки «Українська вул.» Ходить автобус №455 до ст. м. Тушинская. Цими способами добиратися до Москви 1,5 - 2 години.

Звенигород пов'язаний автобусним сполученням з Голіцино, Одинцово і Істром.

Екологія Звенигорода - одна з кращих в Підмосков'ї

Чисте повітря і природні багатства - головний і незаперечний козир Звенигорода. На його території та в околицях знаходяться 6 санаторіїв. Людей приваблюють лісу, пляжі Москви-ріки і відсутність джерел забруднення. Влітку місто потопає в ароматах липи і садових квітів. Тихо і спокійно навіть на головних вулицях.

Тут немає великих промислових виробництв та «шкідливих» сусідів. У східній частині працює асфальтовий завод, але він не турбує городян. На користь жителів і «роза вітрів» Звенигорода: мегаполіси Красногорськ, Одинцово і Москва не мають негативного впливу.

Звенигород відрізняється гарною екологією

Звенигород відрізняється гарною екологією

Міст через Москву-ріку

Міст через Москву-ріку

Вхід на територію санаторію і Введенської церкви

Вхід на територію санаторію і Введенської церкви

Городяни пильно відстежують будь-які спроби нашкодити екології: виступають проти вирубки лісів, висвітлюють порушення збору і вивезення сміття. Нещодавно з'явилася інформація про плани на будівництво сміттєспалювального заводу в околицях, яка викликала негативний резонанс.

Єдині недоліки, за відгуками жителів Звенигорода - неякісна вода з-за старих комунікаційних систем і брудне повітря в мікрорайонах вздовж траси А-107.

інфраструктура Звенигорода

В інфраструктурі Звенигорода є ще багато незаповнених ніш. Основний торгово-розважальний сегмент зосереджений в центральній частині між вулиць Московська і Радянська. Тут знаходяться торгові центри і ряди, продуктові та профільні магазини, кафе і адміністративні будівлі.

У нових мікрорайонах затребувані магазини і послуги відкриваються на перших поверхах корпусів. На Нахабінском шосе недавно відкрився гіпермаркет «Атак», до цього багато жителів Звенигорода їздили закуповуватися продуктами на ринки і великі магазини в Одинцово. У центрі поруч з Макдональдсом будується новий ТЦ.

Церква Олександра Невського в Звенигороді

Церква Олександра Невського в Звенигороді

Будівництво ТЦ в Звенигороді

Будівництво ТЦ в Звенигороді

Торговий центр і сквер в центрі міста

Торговий центр і сквер в центрі міста

Установи соціальної інфраструктури Звенигорода можна перелічити на пальцях однієї руки. Школи працюють у дві зміни, а класи налічують по 30-35 учнів. У центральній частині міста 3 школи і 1 православна гімназія, в південній частині знаходиться Введенська школа. В Заріччя немає жодного навчального закладу.

З дитячими садами приблизно те ж саме: 4 саду в різних кварталах центрального району, 2 дитячі садки і 2 приватних центру в новому Східному мікрорайоні. Вибору фактично немає, а багато дітей змушені витрачати на дорогу до установи по 20-30 хвилин. З ВНЗ в Звенигороді тільки фінансово-економічний коледж.

З ВНЗ в Звенигороді тільки фінансово-економічний коледж

Школа в Звенигороді

Що стосується медичного обслуговування в Звенигороді, то тут всього 1 установа. Це центральна міська лікарня, що включає інфекційне, патологоанатомічне відділення, стаціонар, поліклініку для дорослих з жіночою консультацією та педіатричним відділенням. До послуг жителів кілька приватних медустанов, наприклад, перинатально-клінічний центр.

поліклініка Звенигорода

Розваг для молоді та дорослих мало. У місті всього 1 кінотеатр, відкритий в будівлі Культурного центру ім. Любові Орлової. Здається, Звенигород задоволений своїм статусом культурно-історичної спадщини і робить акцент на дозвілля для туристів. Тут десяток церков і соборів. Найвідоміші пам'ятки Звенигорода - музей Російського Десерту, Саввін-Сторожевский монастир, Скит Преподобного Сави і Усадьба Введенское.

Найвідоміші пам'ятки Звенигорода - музей Російського Десерту, Саввін-Сторожевский монастир, Скит Преподобного Сави і Усадьба Введенское

Культурний центр ім. Любові Орлової

По крайней мере, для дітей і школярів тут є розвиваючі центри, гуртки, секції та кілька спортивних комплексів.

Дивно, але в запустінні знаходиться «ласе» місце уздовж Москви-ріки, де значаться стадіон «Спартак» і міський іподром. Стадіон вже кілька років планують реконструювати, а про іподромі немає взагалі ніяких відомостей.

Можна сказати, що розвиток інфраструктури гальмує сам формат міста, де приватний сектор тісно межує з багатоквартирними кварталами. Насправді, це можливість для відкриття дрібного і середнього бізнесу, який зробить життя городян більш комфортним і цікавим.

Комфорт міського середовища Звенигорода

Влітку в місті дуже комфортно: діти грають на майданчиках, молодь ходить купатися і вибирається на природу, немає смогу і духоти. Але в решту часу у жителів достатньо претензій до міським службам. Взимку погано прибирають сніг і чистять дороги, особливо там, де переважає приватний сектор. Жителі скаржаться на перебої з електрикою і освітленням вулиць, неприбране сміття та брак урн, неякісні дороги і відсутність тротуарів.

Пішохідні зони і двори не пристосовані для колясок і людей з обмеженими можливостями. З парковками немає гострої проблеми, проте в споруджуваних новобудовах паркувальних місць в рази менше, ніж квартир, а значить, там двори і тротуари будуть заставлені машинами.

Є і хороші сторони. Звенигород - дійсно гарний і приємний для прогулянок місто. Тут багато зелені і яскравих дитячих майданчиків, а машин на вулицях мало. У місті низька злочинність. Більшу частину населення складають корінні жителі Звенигорода і приїжджають влітку дачники. Сюди переїжджають москвичі заради кращої екології та жителі сусідніх областей, готові підкорювати столичний регіон.

Дитячий майданчик в ЖК «Терра»

На офіційному сайті Звенигорода можна стежити за головними подіями в житті міста. Є і незалежні ресурси, де жителі обговорюють проблеми і зміни в Звенигороді, діляться порадами і спостереженнями.

Вторинний ринок нерухомості в Звенигороді

На вторинному ринку Звенигорода переважають квартири в недавно зданих новобудовах. Це монолітні і цегельні будинки. Купити квартиру в панельному будинку Звенигорода складно - такої забудови практично немає. Найскладніше знайти квартиру в центрі міста. Таких пропозицій небагато, а кращі швидко розбираються, адже центральний район Звенигорода - найзручніша і упорядкована локація.

Цегляні будинки в кварталі Первомайський

Купити квартиру в Звенигороді в монолітно-цегляному будинку можна практично в будь-якому мікрорайоні. Пропозиції можна знайти в Заріччя, мкр. Південний, Східний, в центрі міста і в кварталах уздовж Нахабінского шосе.

На ціну впливає не стільки локація, скільки стан ремонту в квартирі. За даними на липень 2017 році середній цінник 70 - 75 тис. Рублів за кв. м. Квартири вартістю нижче або мають потребу в гарному ремонті, або продаються без обробки. Пропозиції від 80 тис. Рублів за кв. м. - це квартири з сучасним інтер'єром і свіжим ремонтом.

Найдорожчі квартири в Звенигороді в західній частині міста. Тут розташовано кілька будинків бізнес-класу, із закритою територією, що охороняється, підземною автостоянкою і широкими холами. Найвідоміший серед них ЖК «Малиновий струмок» . Квартира без обробки буде коштувати від 77 тис. Руб. за кв. м, а цінник в шикарних апартаментах, готових до в'їзду, може досягати 150 тис. руб. за кв. м.

м

ЖК «Малиновий струмок»

Найдешевші квартири і студії в Звенигороді до 2,5 млн. Рублів можна купити в мкр. Східний, Рокитне та Супонева.

Огляд новобудов Звенигорода

На відміну від багатьох підмосковних міст «середнього поясу», в Звенигороді активно розвивається житлове будівництво. Забудовники освоюють не тільки периферію, а й оновлюють житловий фонд в центрі міста.

Наймасштабніший проект ЖК «Східний берег» . Тут заплановано 17 багатоповерхових корпусів, дві школи, дитячий сад, паркінг та благоустрій території. Перші 10 корпусів будувала компанія «СУ-155». Після її банкрутства роботу продовжив забудовник «Стройпромавтоматіка». Нові будинки будуть монолітними з вентильованими фасадами.

Будівництво йде повільно, по планам останні корпусу будуть здаватися в 2021 р Покупцям варто звернути увагу, що за все в 100 метрах від корпусів буде проходити ЦКАД - галаслива багатосмугова магістраль для транзитного вантажного транспорту. Вартість квартир в ЖК «Східний берег» від 41 до 56 тис. Руб. за кв. м.

Будівництво ЖК «Східний берег»

В історичній частині міста будується ЖК «Центральний» . Уже стоять 4 корпусу з 10. Через розташування він привернув увагу багатьох покупців серед москвичів і місцевих жителів. На жаль, недосвідчений забудовник ТОВ «Сіті Естейт» не виправдав очікування пайовиків. Терміни здачі перших будинків прострочені на 2 роки.

Зараз покупці гаряче обговорюють, чи отримають вони ключі до нового обіцяний термін восени 2017 р Прогнози невтішні - на будмайданчику тихо і безлюдно, а робіт перед введенням залишилося багато. Зараз цінник на квартири в цей довгобуд 58 - 65 тис. Руб. Правда, ще взимку 2017 року суд наклав заборону на операції в цьому проекті, тому не факт, що вийде зробити покупку. Та й чи варто?

Корпуси ЖК «Центральний»

По сусідству одна з найперспективніших новобудов Звенигорода ЖК «Срібні дзвони 2» від забудовника «ЮІТ Строй». Це три монолітних корпусу по 6-8 поверхів з дитячим садком, підземним паркінгом і невеликий інфраструктурою на перших поверхах. Будівництво йде активно, здача запланована на 3 кв. 2018 р

Тут можна купити квартиру без обробки площею від 29 до 84 кв. м. За даними на липень 2017 року вартість квартир в ЖК «Срібні дзвони 2» складає від 53 до 83 тис. руб. за кв. м. Це високий цінник для новобудов в Звенигороді. У крокової доступності знаходяться пляж, спорткомплекс і міська інфраструктура, а ось школа і поліклініка в 1,3 км. від комплексу.

Хід будівництва ЖК «Срібні дзвони 2»

Навесні 2017 р. отримали ключі пайовики ЖК «Лермонтовський» від забудовника ЗАТ «Стройпромавтоматіка». Три монолітно-цегляних корпусу на 1590 квартир стоять уздовж Нахабінского шосе, на околиці лісу. У комплексі маленький підземний паркінг на 282 м / м, дитячий сад і магазини на перших поверхах. Недалеко знаходиться пансіонат «Геліопарк-Талассо».

В наявності від забудовника залишилися студії від 1,5 млн. Руб., 1- та 2-кімнатні квартири. Вартість кв. м. в ЖК «Лермонтовський» становить 54 - 60 тис. руб.

Купити квартиру в ЖК «Лермонтовський»

По сусідству компанія «РЕСТРО Консалтинг Плюс» будує ЖК «Нахабінскій» . Єдиний в проекті монолітний корпус планувалося здати в 2016 р, але термін здачі відсунули на осінь 2017 р Хоча будівля вже побудовано, пайовики скептично ставляться до обіцянок забудовника завершити роботи і видати ключі вчасно. У проекті заплановано дитячий сад і благоустрій території.

Цінник в ЖК «Нахабінскій» від 51 до 58 тис. Руб. за кв. м. за даними на липень 2017 Забудовник планує будівництво другого корпусу. Зараз його документація проходить погодження.

ЖК «Нахабінскій» в Звенигороді

На віддалі від основної міського середовища розростається мікрорайон Супонева. Тут вже побудовано 13 житлових будинків, школа і дитячий сад. На етапі будівництва знаходяться ще 2 монолітно-цегляних корпусу. Здача намічена на 3 кв. 2017 р

недоліки ЖК «Супонева» - сусідство з ЛЕП та брак машиномісць, через що тротуари заставлені автомобілями. Це найвіддаленіший від ж / д станції район, він знаходиться на перетині Нахабінского шосе і А-107.Стоімость кв. м. в останніх корпусах ЖК «Супонева» від 56 до 59 тис. руб.

Корпуси в ЖК «Супонева»

Перевага мкр. Південний в його близькості до ж / д станції. Тут є два дитячі садки і Введенська школа через дорогу. Зараз тут на стадії будівництва тільки ЖК «Холмогори-3» . На жаль, проект з перспективного швидко став проблемним недостроем. Будинок фактично побудований, але вже третій рік намагається «здатися».

Квартири продаються з рекордно низькими цінами для Звенигорода від 38 до 46 тис. Руб. за кв. м.

Відокремлено від житлової забудови Південного мікрорайону будується ЖК «Райдужний» . Його пайовики пильно стежать за ходом робіт, розраховуючи отримати ключі в установлений термін в кінці 2017 р ЖК «Райдужний» - це монолітно-цегляний корпус на 11 поверхів з крихітним дитячим садом на 35 місць, підземним паркінгом на 167 м / м і необхідним мінімумом інфраструктури. Вартість квартир від 51 до 53 тис. Руб. за кв. м.

м

Будівництво ЖК «Райдужний»

Купити квартиру в Звенигороді на стадії котловану в 2017 р неможливо. З анонсованих проектів є ЖК на вул. Івана Шнирьова. Однак про комплекс і його забудовника немає ніякої інформації.

Тут майже немає проектів від відомих великих забудовників. У Звенигороді на липень 2017 р спостерігається дефіцит якісного житла комфорт-класу. Майже всі актуальні новобудови повинні бути здані до кінця 2017 р Незважаючи на високий попит, у покупців до Звенигородському ринку нерухомості є справедлива частка недовіри - дуже багато комплексів здаються з великими затримками за термінами.

Враження й висновки

Звенигород стає привабливим місцем для тих, хто хоче жити в тиші і хорошої екології. На жаль, його інфраструктура поки орієнтована аудиторію туристів і відвідувачів санаторіїв. Школи переповнені, працює 1 лікарня і поліклініка, погано розвинена сфера дозвілля. У віддалених мікрорайонах Заріччя, Дютьково, Шихово немає навіть мінімуму необхідної інфраструктури.

Вознесенський собор у Звенигороді

Найбільш привабливі мікрорайони для покупки квартири в Звенигороді - центральний і мкр. Проніна. Багато хто вибирає молоді розвиваються райони Східний і Супонева. Купуючи квартиру в новобудові Звенигорода, варто звернути особливу увагу на терміни здачі та інтенсивність будівництва.

Переваги Звенигорода - його екологія і чиста Москва-ріка, велика кількість санаторіїв, висока культурно-історична цінність міста, доступні ціни на житло. Недоліки Звенигорода - відсутність робочих місць, віддаленість від Москви і слабо розвинена інфраструктура.

Рівень комфорту р Звенигород 12,2 з 20

Та й чи варто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online