NEWSru.com :: У Північній Осетії глава "Банку розвитку регіону", який викрав 1,3 млрд рублів, отримав 3,5 роки колонії

Ленінський районний суд Владикавказа виніс вирок вже колишньому голові правління акціонерного комерційного установи "Банк розвитку регіону" (БРР) Сергію доївши. Він разом з підлеглою організував розкрадання грошей на суму понад мільярд рублів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ленінський районний суд Владикавказа виніс вирок вже колишньому голові правління акціонерного комерційного установи "Банк розвитку регіону" (БРР) Сергію доївши. Він разом з підлеглою організував розкрадання грошей на суму понад мільярд рублів.

За рішенням російської Феміди Сергій Доївши проведе за гратами три роки і шість місяців. Відбувати покарання він буде у виправній колонії загального режиму, повідомляє офіційний сайт республіканської прокуратури.

Крім того, Доївши позбавлений права займатися банківською діяльністю протягом трьох років і шести місяців.

Також вирок зачитано колишньому начальнику відділу касових операцій того ж банку Заремі Сатцаевой. Вона відбулася трьома роками позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки.

Встановлено, що Доївши і Сатцаева в період з 2007 по 2013 роки викрали 1 мільярд 295 мільйонів рублів з банківського сховища цінностей. "Частину викрадених коштів згодом була легалізована шляхом придбання об'єктів нерухомості і використання їх у підприємницькій діяльності", - йдеться в прес-релізі.

У грудні 2013 року "Банк розвитку регіону" був визнаний банкрутом в судовому порядку. Раніше БРР позбувся ліцензії через невиконання законів і нормативних актів ЦБ, достатності капіталу нижче 2%, проведення його клієнтами сумнівних операцій у великих обсягах. Організація також вела ризиковану кредитну політику, не створюючи адекватних резервів. Центробанк 14 жовтня 2013 року призначила тимчасову адміністрацію по управлінню банком, передає РІА Новини" .

Глава БРР Сергій Доївши був затриманий. Його визнали винним за ч. 4 ст. 160 ( "Розтрата, вчинена з використанням свого службового становища, в особливо великому розмірі"), п. "А, б" ч. 2 ст. 165 ( "Заподіяння особливо великого майнового збитку шляхом обману за відсутності ознак розкрадання, вчинене групою осіб за попередньою змовою"), п. "Б" ч. 4 ст. 174.1 ( "Легалізація грошових коштів або іншого майна, придбаних особою в результаті скоєння нею злочину") КК РФ.

Сатцаева визнана винною в пособництві у скоєнні цих злочинів.

Суд взяв до уваги в якості пом'якшуючих обставин наявність у доївши малолітньої дитини-інваліда, позитивні характеристики підсудних, а також повне визнання ними своєї вини.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online