17 тисяч розумних камер забезпечують безпеку в метро

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Андрій Світайло

Безпека в столичному метрополітені забезпечують 17 тисяч відеокамер інтелектуальної системи спостереження. Система допомагає виявляти потенційно небезпечні ситуації, в тому числі забуті предмети і скупчення людей. Про це в інтерв'ю m24.ru розповів перший заступник керівника департаменту транспорту та дорожньо-транспортної інфраструктури Гамід Булатов.

"Підвищення безпеки пересування пасажирів по метро - одне з головних напрямків нашої роботи. Ми впроваджуємо інтелектуальну систему відеоспостереження, яка дозволяє фіксувати і розпізнавати потенційно небезпечні ситуації - від скупчення людей до забутих предметів", - сказав Булатов.


За його словами, сьогодні завершено перший етап будівельно-монтажних робіт, і в столичній підземці з'явилися камери високої роздільної здатності. "Всього на станціях розміщено понад 17 тисяч камер, з них близько 5,5 тисяч - з високою роздільною здатністю", - уточнив Булатов.

Інформація з камер в режимі реального часу надходить в Пункт управління забезпеченням транспортної безпеки Московського метрополітену, що функціонує з початку 2017 року. Це дозволяє значно скоротити час реагування співробітників Служби безпеки на будь-які позаштатні ситуації на станціях і в поїздах.

ПОВНІСТЮ ІНТЕРВ'Ю З Гамід Булатова ЧИТАЙТЕ ТУТ

влада розробляють систему інтерактивного інтелектуального спостереження метро з 2013 року. Тоді було озвучено, що в вестибюлях встановлять сотні камер високої роздільної здатності, які зможуть запобігати події: розпізнавати в натовпі агресивних громадян або відслідковувати долю покинутих сумок.

В першу чергу нові камери , З високою роздільною здатністю, здатні розпізнавати затори і людей, що рухаються проти потоку, почали встановлювати у вестибюлях і доглядових зонах. Потім їх ставили біля ескалаторів, щоб можна було контролювати потоки пасажирів і не допускати давки.

Посилання по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online