Зразок платіжної відомості депонованої заробітної. Закриття платіжної відомості. Хто підписує відомість

  1. Хто підписує відомість
  2. Елементи розрахунку заробітної плати і поточних змін
  3. Податкові нерезиденти Чеської Республіки
  4. Що таке за документ
  5. Яка приманка містить зарплату за законом і адвокату
  6. Що таке за документ
  7. Хто підписує відомість
  8. Правила заповнення документа
  9. Закриття платіжної відомості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Платіжна відомість використовується в компанії для видачі заробітної плати працівникам. це уніфікована форма № Т-53. У ній відображаються суми видачі готівки на руки працівникам вже з урахуванням усіх відрахувань. Платіжна відомість відноситься до касових документів . Звичайно, видавати заробітну плату можна і по, якщо припустимо, на підприємстві один працівник. Якщо ж працівників багато, то доцільніше вести платіжну відомість. Це значно зменшить документообіг. До того ж заробітна плата по платіжній відомості може бути виплачена протягом трьох днів, а за видатковим касовим ордером - тільки протягом дня.

Незалежно від форми трудових відносин , Для кожного співробітника повинна бути створена платіжна відомість. Платники заробітної плати оплачуються всім платникам податків, які платять платнику податків і прибуткового податку, тобто незалежно від того, чи підписав платник податків або відмовився від форми « Податкова декларація ». Лист заробітної плати є одним з основних компонентів особистих даних співробітників роботодавця, який є важливою порядком денним, пов'язаної з роботою. Зобов'язання зберегти заробітну плату в основному забезпечується Законом про прибутковий податок і Законом про організацію та здійснення соціального страхування.

Звичайно, у кожного документа - свої мінуси. Платіжна відомість не виняток. Її головний недолік - відсутність конфіденційності, оскільки в ній повинен розписуватися кожен працівник, і він може бачити заробітки своїх співробітників відділу.

Заповнення платіжної відомості за формою т-53.

на титульному аркуші заповнюється назва організації або ІП, а також найменування його структурного підрозділу.

Хто підписує відомість

Читайте також. Суб'єкти повинні вести облікові записи для цілей бухгалтерського обліку для цілей бухгалтерського обліку. Листи розрахунку заробітної плати також можуть використовуватися в якості облікових записів. Ці документи зберігаються протягом певного періоду часу, обумовленого роллю, яку вони виконують в бухгалтерському обліку. Для цілей бухгалтерського обліку заробітна плата та інші зарплатні записи повинні зберігатися протягом 5 років, починаючи з кінця звітного періоду, до якого вони належать.

Однак, оскільки заробітна плата також використовується для цілей, відмінних від бухгалтерського обліку, необхідно дотримуватися спеціальні правила. Згідно заробітної плати або рахунках даних, необхідних для цілей пенсійного страхування, вони зберігаються протягом 30 календарних років після року, до якого вони належать.

Справа в табличці заповнюється код ОКПО з довідки статистики.

У графі «Кореспондуючий рахунок» вказується «дебет 70» завжди.

Потім проставляем термін дії відомості. Зазвичай це три дні з моменту підписання відомості. А також заповнюємо суму за відомістю прописом та цифрами, починаючи з великої літери з початку рядка.

У графі «Номер документа» записуємо порядковий номер відомості, починаючи з початку року.

Елементи розрахунку заробітної плати і поточних змін

В обов'язковому рахунку заробітної плати вказується положення. Інші дані про заробітну плату не є обов'язковими, але їх ефективність може бути виведена із законів, що регулюють соціальне страхування , Страхування від хвороб і розрахунку середнього заробітку в трудових цілях. Нагадаємо найбільш важливі зміни в даних про платіжній відомості.

Податкові нерезиденти Чеської Республіки

Щорічні дані податкового розрахунку

Таким чином, обов'язковий лист заробітної плати є даними про обчислення податку і щорічному погашенні авансів і податкових пільг. Ряд програм розрахунку заробітної плати вже відгукнувся на цю зміну і додав до платіжної відомості дані про результат щорічного збору податків, тобто розраховану переплату за аванси і доповнення податкового бонусу. Це результат щорічного збору податків, але не дані для його розрахунку. Пояснення було задано сервером сайту Казначейства.

У «Даті складання» вказуємо дату складання відомості (вона повинна бути не пізніше, ніж дата підпису головного бухгалтера і часу виплати грошей).

Відомість завіряється підписами керівника та головного бухгалтера. На практиці відомість спочатку підписують у директора - це є дозволом для касира видавати гроші, і лише потім гроші видаються працівникам. Головний бухгалтер вже підписує відомість після видачі грошей і перевіряє правильність оформлення відомості.

Або начальник говорить тихо: Послухайте, ось ще один документ. Ваша нагорода належним чином визначає рахунок заробітної плати. Напевно, вони кажуть правду. Але чому деякі роботодавці фактично використовують законопроект про заробітну плату і не платять вони фінансову компенсацію самому контрактом?

Що таке за документ

У державному секторі уряд замовляє. Приватні компанії повинні дотримуватися, принаймні, так звані і юридично встановлені, але ці суми відносно низькі, а працівники в основному отримують більше. Чи дозволяє заробітна плата роботодавцю скоротити в односторонньому порядку узгоджену суму в будь-який час, аж до повного рівня?

на зворотному боці бланка відомості заповнюємо табличну частину. Якщо працівників на підприємстві багато, то у відомості може бути кілька додаткових сторінок. Загальна кількість аркушів вказується цифрами по рядку «Кількість аркушів».

У графі 1 сторінки 2 пишеться порядковий номер співробітника.

Графа 2 заповнюється на підставі особистої картки працівника - вказується його табельний номер. У графі 3 заповнюється П.І.Б. працівника. Краще заповнювати ім'я та по батькові повністю, щоб уникнути плутанини, яка може виникнути, якщо на підприємстві працюють родичі або однофамільці.

Яка приманка містить зарплату за законом і адвокату

«Зарплата обмовляється в договорі або роботодавець встановлює правила внутрішнього розпорядку або визначає оцінку заробітної плати,» встановлює Трудовий кодекс в статті 113, пункт Роботодавець зобов'язаний в день прибуття на роботу, щоб надати працівникові письмову оцінку заробітної плати, яка включає в себе інформацію про те, як оплатити в термін і місце виплати заробітної плати, якщо така інформація не містить договору або внутрішнього регулювання. Якщо є зміни в фактах, викладених в оцінці заробітної плати, роботодавець зобов'язаний повідомити працівника в письмовій формі не пізніше, ніж дата, коли зміна вступає в силу, він продовжує пункт.

У графі 4 цифрами заповнюємо суму до видачі на руки кожному співробітнику. Сума пишеться спочатку графи, а не по середині. В останньому рядку підводяться підсумки по загальній сумі виплат за відомістю.

Після заповнення платіжної відомості, вона передається касиру на перевірку. Касир перевіряє правильність оформлення і наявність підписів. Якщо в платіжній відомості є помилки, вона листується бухгалтерією заново. Якщо платіжна відомість оформлена правильно, касир починає видавати заробітну плату на підставі відомості.

Перед видачею грошей кожен співробітник розписується навпроти свого прізвища в графі 5. У графі 6 заповнюються необхідні документ для розрахунків по касі. Тут може бути вказана довіреність, заявка на видачу грошей, паспорт і ін. Якщо таких документів немає - графа прокреслюється.

По закінченню термінів видачі грошей, встановлених у відомості, касир оформляє платіжну відомість до кінця. Якщо працівник, зазначений у відомості, грошей не отримав, проти його прізвища у графі 5 вказується «Депоновано». Касир підраховує всі депоновані суми і на останньому аркуші вказує загальну і депонированную суми цифрами і прописом. Під цими сумами касир ставить свій підпис. Потім він виписує видатковий касовий ордер на суму фактично виданих грошей і його номер вказується в платіжній відомості. Потім відомість здається в бухгалтерію і завіряється головбухом.

Завантажити бланк платіжної відомості за формою Т-53 можна.

Платіжні відомості повинні бути зареєстровані в журналі реєстрації платіжних відомостей (уніфікована форма № Т-53а). Цей журнал заводиться з початку кожного року. Термін зберігання його - п'ять років. Нічого складного при заповненні журналу немає. Журнал ведеться працівником бухгалтерії (натисніть картинку).

Журнал ведеться працівником бухгалтерії (натисніть картинку)

Для виплати підприємством грошей у вигляді авансів, премій, зарплат працівникам, застосовують первинні документи , Платіжні відомості і видатковий касовий ордер (ВКО).

У даній статті буде докладно розглянута відомість за формою Т-53.

Дорогі читачі! Стаття розповідає про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок індивідуальний. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся до консультанта:

(Москва)

(Санкт-Петербург)

(Регіони)

Це швидко і безкоштовно!

Що таке за документ

Платіжна відомість є діловий папером, в якій вказується сума зарплати, отриманої на руки співробітникам тієї чи іншої організації.

Складається вона в одному екземплярі бухгалтерією підприємства. Бухгалтерія сама вибирає яку форму відомості їй застосовувати на практиці (крім відомості форми Т-53 - платіжна відомість, використовуються форми Т-49 - розрахунково-платіжна, Т-51 - розрахункова).

Перевага даної відомості полягає в тому, що виплата грошей за неї здійснюється протягом декількох днів, в той час як по РКО - тільки в день виплати.

По ній можна отримати суму грошей відразу декільком співробітникам, що також є плюсом для бухгалтерії, так як РКО виписується на кожного окремо, але в цьому є і недолік - відсутність конфіденційності (мінус для працівника).
По ній можна отримати суму грошей відразу декільком співробітникам, що також є плюсом для бухгалтерії, так як РКО виписується на кожного окремо, але в цьому є і недолік - відсутність конфіденційності (мінус для працівника)

Хто підписує відомість

Перед тим, як касир приступить до видачі сум, зазначених у відомості, співробітникам, вона завіряється у директора компанії. Підпис відомості служить стартом для дій касира до видачі грошей.

Після отримання грошей працівниками з підтверджуючими від них підписами, чи правильно заповнена відомість, вона узгоджується головним (старшим) бухгалтером. У разі відсутності недоліків, підписується ним же.

Правила заповнення документа

Відомість складається з 6 полів у вигляді таблиці, де вказується номер, прізвище працівника, сума до видачі, підпис працівника в її отриманні. Найчастіше заповнюється бухгалтерією в електронному вигляді і виводиться на друк. Невеликі підприємства, у яких відсутні кошти інтернет зв'язку, набувають бланки Т-53 в спеціалізованих магазинах.

У титульному аркуші таблиці вказується найменування фірми, компанії, її структурний підрозділ (якщо таке є) і в графі кореспондуючий рахунок вказується дебет рахунку 70. Вказується дата - з якого числа і за яке буде проводитися виплата сум, кількість загальної суми прописом і цифрами. Підпис директора підприємства з розшифровкою його підпису і зазначенням його посади, підпис головного (старшого) бухгалтера з розшифровкою його підпису. Дата підпису відомості бухгалтером.

Дата складання відомості не повинна бути пізніше дати розпису бухгалтера і видачі грошей.

Далі слід таблична частина. У ній вказується номер і дата (яка не повинна бути пізніше дати підпису бухгалтера та видачі коштів касиром) складання документа. вказується розрахунковий період - з якого числа і за яке.

Якщо підприємство включає до складу своїх працівників не десятки, а сотні фахівців, то таблична частина відомості може зайняти кілька листів. У першій графі таблиці вказується порядковий номер фахівця. У другій його табельний номер, він прописаний в особистих картках кожного працівника. У третій графі вказується повністю прізвище, ім'я, по батькові (для уникнення плутанини, якщо на підприємстві є фахівці з повторюється прізвищем і ім'ям). У четвертому стовпці вказується сума грошей для виплати (цифрами). П'ятий стовпець містить у собі підпис працівника після отримання ним суми. І, нарешті, шостий стовпець передбачений для видачі коштів за допомогою довіреностей або заяв іншими особами за працівника, зазначеного в відомості. Якщо немає таких підстав, в рядку ставиться прочерк.

Якщо при складанні відомості касиром були виявлені помилки, відомість передається на переробку в бухгалтерію. Якщо такої можливості немає (хвороба, відсутність бухгалтера по ряду причин), у відомості акуратно закреслюються невірні дані і вносяться виправлення.

Закриття платіжної відомості

Коли закінчується дата виплати коштів, зазначена в титульній частині, то навіть якщо не всі виплати були зроблені, касир зобов'язаний здійснити закриття відомості. Навпроти кожного який не одержав грошові кошти працівника заноситься запис «Депоновано».

Далі він підраховує суми виданих і депонованих сум, вказуючи їх у кінці табличній частині відомості прописом та цифрами. Вказується посада відповідального за виплату сум працівника, його особистий підпис з розшифровкою. На загальну видану з каси підприємства суму грошей виписується касовий ордер, номер якого і дата його складання, вказуються також в кінці табличній частині відомості. Потім вона передається бухгалтеру та підписується ним із зазначенням підпису, з її розшифровкою і датою підпису.


Але чому деякі роботодавці фактично використовують законопроект про заробітну плату і не платять вони фінансову компенсацію самому контрактом?
Чи дозволяє заробітна плата роботодавцю скоротити в односторонньому порядку узгоджену суму в будь-який час, аж до повного рівня?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online