Житомир.info | Міська влада збирається добудувати багатоповерхівку «Олвіта-Буд» на околиці Житомира

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міська влада збирається добудувати багатоповерхівку в районі гормолзавода, яку фірма «Олвіта-Буд» обіцяла ввести в експлуатацію ще в 2009 році.

Про це Житомир.info розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми провели вже засідання декількох робочих груп, завдання - добудувати цей недобуд. Визначили зобов'язання забудовників, кількість квартир під зобов'язаннями, де люди вже уклали договори, проінспектували проплати за цими договорами, знайшли порозуміння з «Західінкомбанком», у якого знаходиться в заставі все це майно. «Західінкомбанк» готовий нам передати довіреність на, фактично, управління цим об'єктом, добудову об'єкта, зараз йдуть переговори з засновниками і є потенційні дві компанії, які готові зайти в цей проект і завершити його », - повідомив Сухомлин.

Мер Житомира прокоментував інформацію про те, що на сесії Олієвський сільради 1 квітня розглядалося питання про продовження оренди землі ТОВ «Олвіта-Буд», у якого оренда земельної ділянки під довгобудом закінчується 12.04.2016 р

«Олвіта-Буд» - це компанія, яка володіє правами на оренду ділянки і фактично від «Олвіта-Буд» зараз нічого не залежить, тому що кредит, який вона брала на обслуговування, не виплачується і це вже заставне майно банку », - сказав Сергій Сухомлин.

Він також пояснив, яке відношення міська влада має до будинку, який знаходиться на території Олієвський сільради.

«Більшість інвесторів, 90% - це житомиряни, і я думаю, що найближчим часом це стане територією міста. Коли люди бачить цей недобудований об'єкт, вони розглядають його як житомирський, вони не знають, що саме цей шматочок землі належить Олієвський сільській раді. Тому не будемо перекладати відповідальність на Олієвський сільрада, я думаю, що ми зможемо знайти механізми для того, щоб добудувати цей об'єкт », - сказав мер Житомира.

Нагадаємо, навесні 2012 року вкладники «Олвіта-Буд» пікетували облдержадміністрацію : Вимагали у «Західінкомбанк» змінити забудовника і виконати зобов'язання перед вкладниками, а у губернатора Рижука та голови облради Запаловського - допомогти добудувати будинок.

Через рік в інтерв'ю Житомир.info Дмитро Рогожин, який на той момент значився директором ТОВ «Олвіта-Буд» , Говорив, що інвестори будинку стали заручниками фонду фінансування, тому що будували одні, а гроші збирали інші.

«Фактично зараз ніхто не заважає банку завести будь-якого замовника, будь-якого забудовника, але бажаючих немає зайти в об'єкт, який має баланс плюс 10-11 мільйонів за обсягом виконаних робіт. І є ще резерв - 103 вільних квартири. Жоден болтик, жодна гайка, жоден цегла не розкрадений, все на місці, бери на себе дозвіл, заходь і працюй. Всі повноваження знаходяться у «Західінкомбанку», у них є довіреність на призначення замовника », - говорив Рогожин у вересні 2013 року .

Житомир.info

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online