Парад шахраїв: кредит для бомжа

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заповзятливі співвласники будівельної фірми з міста Кемерово зробили співучасниками своєї афери бомжів. За липовими документами бізнесмени оформляли на бездомних банківські кредити. Заповзятливі співвласники будівельної фірми з міста Кемерово зробили співучасниками своєї афери бомжів

Фото: AP

Погоня за "легкими грошима" сильно зіпсувала життя співвласникам будівельної фірми з міста Кемерово. Афера замислювалася з розмахом. Оскільки фірма спочатку займалася будівельно-монтажними роботами і навіть заробила собі певний авторитет в цій сфері, її керівники зуміли укласти угоду про співпрацю з великим столичним банком.

Згідно з угодою, будівельники повинні були здійснювати роботи за рахунок тих кредитів, які банк буде надавати передбачуваним замовникам. Солідність всьому цьому надавало і те, що позики здійснювалися в рамках федеральної програми "Доступне житло".

Уклавши договір з кредитною установою, шахраї зайнялися пошуком людей, які ведуть асоціальний спосіб життя, а просто кажучи - бомжів. Для них виготовлялися фальшиві паспорти, липові трудові книжки і довідки про доходи. За цим "документам" бездомним оформляли банківські кредити.

Читайте також - Парад шахраїв: продавець чужих кредиток

Надані московським банком кошти, розмір яких в середньому становив півтора мільйона рублів, призначалися для будівництва житла. Гроші, згідно з договором, перераховувалися на рахунок будівельників, після чого суми переводилися в готівку через фірми-одноденки на території Кемеровської області. Зловмисники таким чином забезпечували себе солідною прибутком від провертати махінацій, а своїм спільникам-бомжам "відстібали" крихти, щоб тільки заручитися їх мовчанням.

Але через деякий час служба безпеки банку, запідозривши недобре, звернулися до відділу по боротьбі з економічними злочинами УВС по місту Кемерово. В результаті два шахрая з числа співвласників будівельної фірми були затримані. Третій втік і зараз знаходиться у федеральному розшуку.

Представник УВС по місту Кемерово Оксана Душкова повідомила кореспонденту "Правди.Ру", що афера, звичайно, не відбулася б без помічника в стінах самого банку. І, як з'ясувалося в ході розслідування, в оформленні кредитів негласну допомогу шахраям, дійсно, надавав один із співробітників столичного установи. Зараз слідство встановлює ступінь його залучення в злочин. Поки йому ще не пред'явлено звинувачення.

Фото: AP

Використання в різних аферах бомжів - прийом досить поширений. Буквально на днях Вахитовский райсуд столиці Татарстану виніс вирок групі жителів Казані і Зеленодольська. Вони теж поставили на потік незаконну видачу кредитів бездомним і малозабезпеченим.

Групу зловмисників, як з'ясували оперативники, "сколотив" 36-річний житель Зеленодольська Олександр Назаров. У різний час до неї входили менеджер, касири і фахівці відділів продажів, які працювали в представництвах низки московських банків.

Читайте також: Водійські права для ... "мертвих душ"

Назаров заздалегідь знаходив в Зеленодольську асоціальних "позичальників", потім під різними приводами їх вивозили в Казань, де змушували оформити на своє ім'я споживчі кредити.

Безпосередньо оформленням договору на отримання грошей займалися "партнери" з числа працівників того чи іншого банку. Вони заповнювали анкету підставного клієнта-позичальника, куди вносили завідомо неправдиві відомості про місце його роботи і доходи. Банк видавав кредит на придбання товару, після чого куплену річ шахраї реалізовували. Всього учасники злочинної групи оформили 33 кредиту на суму 1,17 мільйона рублів.

Назаров був засуджений судом до семи з половиною років позбавлення волі. Ще четверо злочинців отримали від п'яти до шести років в'язниці. Крім того, їм доведеться виплатити збиток постраждалим банкам.

Замість бомжів аферисти часом використовують "мертві душі". Чичиковской "технологія" була недавно застосована в Москві двома зловмисниками. Як повідомили в правоохоронних органах столиці, підозрювані оформили кредит у банку на суму понад 360 тисяч рублів за паспортом померлого москвича. Відносно них порушено кримінальну справу за статтею 159 КК РФ "Шахрайство". Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Читайте краще в рубриці "Події"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online