Начальник відділу МВС Ілля Шипіцин: в Бердске немає бомжів, так оголосив президент

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Депутати слухали Іллю Шіпіцин і задавали йому питання 40 хвилин

Начальник відділу МВС по Бердський Ілля Шипіцин 25 лютого поінформував місцевих депутатів про підсумки оперативно-службової діяльності поліції в минулому році. За словами Іллі Миколайовича, масив реєстрованих у відділі злочинів в 2013 році знизився на 13% (в цьому році 1075, в минулому - 1236). При цьому, залишок нерозкритих злочинів зменшився. Серед інших показників у звіті вказується, що в минулому році виявлено 8 злочинів проти держвлади (у 2012 році - одне) і 6 фактів хабарництва (у 2012 році - 0).

- Одним із серйозних обставин, що впливають на вчинення злочинів, є рівень алкоголізації населення, - зачитав Шипіцин. - Треба відзначити, що в звітному періоді відбулося значне зниження злочинів, скоєних у стані сп'яніння: на 28,1%. Їх кількість склала 164 (минулий рік - 228).

У 2013 році на 70% знизилася кількість злочинів, скоєних неповнолітніми, і склало 35. Поліцейські виявили 33 неповнолітніх злочинця, що на 57% менше в порівнянні з минулим роком.

В ході обговорень депутат Микола Сичов поцікавився: що поліція робить з бомжами, які «валяються на вулиці і лякають дітлахів».
- Президент оголосив, що на території Російської Федерації бомжів немає, - коротко відповів на запитання Шипіцин.

Наступне питання від Сичова був з приводу великого, на його думку, кількості бродячих собак. Ілля Шипіцин зазначив, що заяви від бердчан постійно надходять, але вчасно реагувати не виходить. Найчастіше поліцейські приїжджають, коли «все вже трапилося».

- Чи є в місті добровільні дружини? - задав наступне питання депутат Сичов.
- Добровільних народних дружин в Бердске немає, - зазначив начальник відділу. - Наскільки мені відомо, в Держдумі [на розгляді] знаходиться законопроект такий, щоб відродить що було. Тому що законодавчої бази немає. Ми не можемо покласти виконання обов'язків, залучити кого-то для дотримання громадського порядку.

Трохи пізніше Ілля Шипіцин зазначив, що активні громадяни можуть патрулювати вулиці разом з пішими поліцейськими ППС. Їх використовуватимуть як понятих або свідків, які не наділяючи ніякими повноваженнями. Місто патрулює 17 співробітників ППС і три автомобілі, два автопатруля ДПС і чотири - позавідомчої охорони. Вони працюють позмінно.

Депутат Олена Бєлова зацікавилася рядками в звіті, які говорять про виявлені злочини проти держвлади і факти корупції. Вона попросила розшифрувати ці цифри, пояснивши, що депутатам відомо тільки про один випадок хабара (ймовірно, Олена Вікторівна мала на увазі мера Бердська Іллю Потапова).

Шипіцин пояснив, що один злочин - це хабар інспектора ДІБДР Ґоґа, друге - коли підприємець пропонував гроші за нескладання на нього адміністративного протоколу. Всі інші факти хабара за мером Бердська і його колишнім заступником. Злочини проти держвлади Ілля Миколайович залишив без уточнень.

цифри

23 851 заяв зареєстровано у відділі МВС в 2013 році (в 2012 році - 19 019)
785 кримінальних справ порушено (в 2012-му - 919)
6294 відмов у порушенні кримінальних справ (5583 - у 2012 році)
1276 справ про адміністративні правопорушення порушено (одна тисяча двісті двадцять вісім - в 2012 році)

Чи є в місті добровільні дружини?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online