Озеро Ялпуг на півдні Одеської області спробують врятувати від обміління

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

4 травня 2018, 5:37 Переглядів: 4 травня 2018, 5:37 Переглядів:   Фото: dumskaya

Фото: dumskaya.net.

Влада Одеської області мають намір вжити заходів щодо поліпшення водообміну між річкою Дунай і озером Ялпуг, яке є основним джерелом питної води для жителів Болградського та Ізмаїльського районів.

Як повідомили в облраді, тривалий і часто надмірне господарське освоєння прибережних смуг та водоохоронних зон в системі Придунайських озер, нераціональне користування рибогосподарських комплексом, завершення терміну експлуатації гідротехнічних споруд, випрямлення русел малих річок та інші фактори призвели до порушення природного водообміну і, як наслідок, до надмірної мінералізації озера і зниження рівня води.

Водообмін Ялпуга з Дунаєм здійснюється завдяки каналу Репіда, який проходить через дамбу, яка відокремлює це озеро від Кугурлуя. В цьому році за рахунок районних бюджетів профінансують розробку проектно-кошторисної документації щодо підвищення пропускної здатності каналу.

З обласного бюджету профінансують розробку проекту розчищення транспортують і підвідних каналів Скунда і Прорва з підвищенням надійності ділянок пріканальних дамб; відновлення Кугурлуйской дамби, яка знаходиться в аварійному стані; розчищення шлюзу на 105 кілометрі Дунаю, через який теж здійснюється водообмін між Ялпуг і Кугурлуем, але який зараз не працює.

На реалізацію цих заходів в обласному бюджеті передбачено більше 250 тисяч грн.

Ялпуг - прісноводне лиманове озеро, що знаходиться на південному заході Одеської області, в Болградському, Ізмаїльському і Ренійському районах. Це найбільше природне озеро України. Його довжина 39 км, ширина до 6 км, площа 149 км². Середня глибина - близько 2 м, максимальна - 5,5 м.

Природні умови в долині Ялпуга вважаються ідеальними для виноградарства. Цю місцевість часто порівнюють з французьким регіоном Бордо.

Нагадаємо, в Київській області розгорівся скандал . Через зниження рівня води в Київському водосховищі під загрозою опинився нерест риби. За словами рибалок, вода впала майже на два метри, а берег покрився ікрою щуки, яку риба встигла відкласти під час нересту. Інші стверджують, що на сонці висихає і ікра жаб.

Раніше ми писали, що в Києві зруйнували дамбу на Бортницькій станції аерації .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Найбільше прісноводне озеро України наповнять водою з Дунаю". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online