Продаж питної води як бізнес: План виробництва бутильованої води

  1. Плюси бізнесу з виробництва бутильованої питної води
  2. Що повинно бути відображено в бізнес плані?
  3. Документи для відкриття виробництва питної води?
  4. Оренда приміщення
  5. У площа приміщення включається:
  6. Устаткування для виробництва питної води
  7. Виробництво бутильованої води
  8. Технологія виробництва води:
  9. витрати
  10. Як знайти клієнтів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви вирішили почати свій бізнес в сфері виробництва, то ідея з продажу питної води вас напевно зацікавить

Якщо ви вирішили почати свій бізнес в сфері виробництва, то ідея з продажу питної води вас напевно зацікавить. Перш ніж почати виробництво і реалізацію товару, я хочу відзначити істотні плюси і недоліки даного способу заробітку.

Плюси бізнесу з виробництва бутильованої питної води

  • По-перше, вода - це товар, який належить до групи харчових продуктів. Жодна людина не може довгий час обходитися без рідини. Тому можна зробити висновок про те, що цей продукт буде затребуваним і актуальним завжди, а бізнес на питну воду рентабельним.
  • По-друге, великий плюс даного виду заробітку - це організація бізнесу практично в будь-якій місцевості. Потреби людей в очищеної, питної води тільки зростають, адже якість водопроводів з кожним роком тільки погіршується. У зв'язку з цим, воду з-під крана пити скоро буде, взагалі, неможливо, тому перспективи бізнесу з виробництва та продажу бутильованої води лише зростуть.
  • По-третє, цей вид бізнесу не вимагає щодо великих фінансових вкладень, особливо якщо ваша фірма буде займатися лише продажем питної води, а не її виробництвом.
  • По-четверте - це швидка окупність. Якщо ви зможете конкурувати на ринку, то незабаром окупите всі витрати, витрачені на бізнес, і отримаєте чисту і постійний прибуток.

Мінуси бізнесу на питну воду

  • Першим істотним мінусом є велика конкуренція в цій сфері. Новачкові, з однією лише ідеєю і бажанням, без грошей не пробитися в такій складній ніші. Багато фірм вже давно спеціалізуються в даній сфері, займається цим бізнесом багато років.
  • Але не варто впадати у відчай, ви повинні грамотно проаналізувати попит і рівень конкуренції в своєму місті. Багато фірм продають неякісний товар, ви зможете втриматися і міцно закріпитися на ринку, лише надавши споживачеві якісний товар за доступною ціною.
  • Другий мінус - це постійні перевірки санітарно-епідеміологічною службою умов на вашому виробництві та якості продукції, що випускається.
  • Солідний стартовий капітал. Для відкриття провадження вам знадобиться значна сума грошей. Можна знайти собі компаньйонів, адже одному складно буде розкрутити настільки масштабний проект.
  • Загалом, конкуренція - це основний мінус даного бізнесу, якщо ви впевнені що впораєтеся, то рекомендую вам спробувати втілити цю ідею в життя.

Виробництво питної води бізнес план


Досвідчені бізнесмени знають, що грамотно складений бізнес план - це половина успіху. Тому на початковому етапі я рекомендую вам зайнятися саме цим справа.

Що повинно бути відображено в бізнес плані?

По-перше, варто визначити рентабельність ідеї. Для цього, проаналізуйте рівень попиту і конкуренцію в своєму населеному пункті.

По-друге, потрібно грамотно розподілити наявні кошти. Для цього потрібно мати чіткі дані щодо витрат на реалізацію проекту. Все це буде відображено у фінансовому розділі.

По-третє - це терміни окупності бізнесу. У плані повинні бути вказані приблизні терміни окупності проекту, отримання першого прибутку. Це потрібно для того, щоб орієнтуватися і не відходити від чіткого плану дій. Також даний пункт зацікавить інвесторів, людей, які будуть готові вкласти кошти в ваш бізнес.

Документи для відкриття виробництва питної води?


Першим кроком на шляху до відкриття виробництва з виготовлення бутильованої води є юридична реєстрація.

  • ІП або ТОВ? Для початку, варто зареєструватися в податковій службі як приватний підприємець (у разі продажу) або як юридична особа, якщо ви є виробником води.
  • Сертифікати від пожежної служби та СЕС про відповідність обладнання всім нормам і стандартам якості.
  • Довідка про якісність, яка використовується у виробництві води (видається санітарно-епідеміологічною службою).
  • Ліцензія на право зайняття підприємницькою діяльністю (договір оренди приміщення, обладнання, ваші персональні дані). Всі документи в обов'язковому порядку повинні бути нотаріально завірені.

Також в подальшому вам потрібно буде скласти договори з постачальниками води (у разі якщо ви не будете її самостійно добувати), тари і іншими витратними матеріалами.

Оренда приміщення


Наступним вашим кроком на шляху до реалізації ідеї з виробництва води будуть вибір і оренда приміщення.

Площа повинна відповідати вимогам і нормам. Все буде залежати від обсягів виробництва.

У площа приміщення включається:

  • Місце, ділянка, де буде добуватися вода (якщо це входить в специфіку вашого підприємства);
  • Окремі кімнати для очищення рідини і її розливу;
  • Склад для зберігання готової продукції
  • Кімната для робочого персоналу.
  • Приміщення повинно відповідати всім нормам СЕС.

Місцезнаходження. Найкраще орендувати приміщення за містом, там ціни на оренду набагато нижче, можна істотно заощадити.

Вигідніше відкривати підприємство з виробництва питної води в большом городе, але в зв'язку з величезною конкуренцією, можна спробувати знайти вигідне місце поблизу невеликих населених пунктів.

Устаткування для виробництва питної води


Для того щоб почати виробництво вам потрібно буде закупити або орендувати обладнання:

  • Для очищення води (система аерації і дозування реагентів).
  • Для розливу в тару
  • Устаткування для виготовлення пляшок (природно, це обладнання не є необхідним, можна обійтися і без нього).

В якості додаткового заробітку ви можете зайнятися переробкою пластикових пляшок, закупивши для цього відповідне обладнання. дивіться видио про переробку пластикових пляшок в домашніх умовах з якого ви дізнаєтеся всі нюанси цього виду діяльності.

Виробництво бутильованої води

Якщо ви вирішили розвивати бізнес в даному напрямку, то знадобитися придбання обладнання для виготовлення пляшок, а також для їх промивання, адже тара буде багаторазового використання.

Як відбувається цей процес, ви можете побачити на відео:

Технологія виробництва води:

  1. Буріння артезіанської свердловини;
  2. Очищення води за допомогою спеціальних вугільних або піщаних фільтрів;
  3. Коригування рівня мінеральних речовин;
  4. Знезараження за допомогою ультрафіолетових променів;
  5. озонування води
  6. Розлив води в тари

Продаж питної води як бізнес


Договори на постачання укладаються з споживачами напряму, в разі якщо ви є виробником води. Якщо ж ваша спеціалізація, це лише продаж води, тоді потрібно для початку укласти договори з виробниками. Краще всього вибрати кілька варіантів, перевірити якість продукції, що випускається. Для цього потрібно запросити проби і провести аналіз якості води в лабораторії. Дуже важливим критерієм для будь-якого бізнесмена є ціна закупівлі. Вам потрібно вибрати найбільш підходящий варіант в ціновому діапазоні.

витрати

Якщо ваша фірма займається лише постачанням питної води додому, то витрати будуть полягати в наступному:

Оренда приміщення. Ви повинні орендувати місце, де буде зберігатися ваша продукція. Для цих цілей підійде будь-який склад, навіть за містом.

Транспорт. Для здійснення доставки товару, вам потрібно буде мати транспортний засіб. Для цих цілей найбільш підходящим варіантом буде газель. Важливо щоб автомобіль не витрачав багато бензину, тому варто вибирати економний і місткий варіант.

Щоб не витрачати гроші на придбання транспортного засобу, ви можете пошукати кандидатуру на роль водія з власним автомобілем. Таким чином, ви істотно заощадите.

Як знайти клієнтів?


У пошуку клієнтів вам допоможе реклама. Для цього ви повинні помістити оголошення в газетах та інтернеті про надання цієї послуги.

Вашими постійними клієнтами будуть як мешканці багатоповерхових будинків і приватних секторів. Також вигідно укласти контракт з великою фірмою, з численним персоналом. Такі клієнти регулярно будуть замовляти великі обсяги продукції.

Люди, сьогодні, піклуються про своє здоров'я все більше. А чиста вода - це критерій, від якого значною мірою залежить самопочуття. Тому бізнес на виробництві та продажу питної бутильованої води є рентабельним навіть за часів кризи.

Документи для відкриття виробництва питної води?
Що повинно бути відображено в бізнес плані?
Документи для відкриття виробництва питної води?
ІП або ТОВ?
Як знайти клієнтів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online