Хочу отримати допомогу в Україні: як це зробити, Обозреватель, новини, 18 травня

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фонд соціального страхування України здійснює певний матеріальне забезпечення застрахованих громадян - виплату лікарняних, допомоги по вагітності та пологах, а також допомоги на поховання.

OBOZREVATEL розібрався, в яких випадках і в якому обсязі українці можуть отримати допомогу держави.

лікарняний

Допомога по тимчасовій непрацездатності

Допомога по тимчасовій непрацездатності (лікарняні), включаючи догляд за хворою дитиною, є компенсацією втрати заробітної плати (доходу) в разі настання одного з таких страхових випадків:

• тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві;

• необхідності догляду за хворою дитиною;

• необхідності догляду за хворим членом сім'ї;

• догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої людини, яка доглядає за цією дитиною;

• карантину, введеного органами санітарно-епідеміологічної служби;

• тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, більш низькооплачувану роботу;

• протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства;

• перебування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм (курс реабілітаційного лікування всім працевлаштованим, які мають в ньому медичну потребу, також фінансується Соцстрахом).

Право на цей вид матеріального забезпечення мають застраховані особи - громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи, здійснення підприємницької та іншої діяльності.

Розмір цієї допомоги залежить від страхового стажу застрахованої особи: від 50% середньої зарплати (якщо стаж не перевищує 3 роки) до 100% (якщо стаж - понад 8 років).

Підставою для призначення цієї допомоги є листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом - копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Допомога по вагітності та пологах

Другий вид матеріального забезпечення - допомога по вагітності та пологах - надається застрахованій особі в розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу.

Сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, податки і внески з неї не утримуються.

Цей вид матеріального забезпечення перераховується Фондом не пізніше 10 робочих днів з дня отримання від роботодавця заяви-розрахунку. Кошти перераховуються на окремий поточний рахунок роботодавця, відкритий в банку для зарахування страхових коштів.

Допомога на поховання

Соцстрах виплачує допомогу на поховання, але крім поховання пенсіонерів і безробітних. Ця допомога не може бути меншою за розмір прожиткового мінімуму, встановленого законом і призначається сім'ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі свідоцтва про смерть.

Крім того, в разі смерті потерпілого на виробництві, Фонд здійснює виплату разової грошової допомоги, рівного 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також відшкодовує вартість ритуальних послуг, пов'язаних з похованням померлого.

як повідомляв OBOZREVATEL , В Україні буде змінена процедура отримання лікарняного .

Тисни! підписуйся ! Читай тільки краще!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online