забудовник банкрут що робити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Завжди ті, хто вперше стикається з пайовою будівництвом і покупки нерухомості на первинному ринку замислюються про те, що робити якщо забудовник стане банкрутом

Завжди ті, хто вперше стикається з пайовою будівництвом і покупки нерухомості на первинному ринку замислюються про те, що робити якщо забудовник стане банкрутом. Дійсно питання дуже серйозне і, звичайно ж, не хочеться втратити свої заощадження. Тому перед покупкою такої нерухомості обов'язково перевірте всю документацію. Не скупіться і надайте процес оформлення професіоналам.

Але що робити і як бути, якщо забудовник збанкрутів?

Забудовник банкрут: що робити?

Тут дуже важливо, коли ви уклали договір з будівельною компанією. Якщо це було після 1 січня 2014 р, тоді забудовник був зобов'язаний застрахувати всі ризики невиконання або неналежного виконання умов договору. В іншому випадку даний договір не міг бути прийнятий на реєстрацію в Россреестра. Таким чином, покупці повністю застраховані від втрат.

Але що робити пайовикам, коли забудовник банкрут і договір був укладений раніше 2014р? Тоді, по-перше, варто звернутися за допомогою до кваліфікованого юриста. По-друге, дуже важливо введений об'єкт в експлуатацію чи ні.

У разі, коли об'єкт введений в експлуатацію, набагато простіше отримати рішення суду про визнання права власності на готовий об'єкт. Судова практика показує, що в більшості випадків пайовики виграють такі справи. Але затягувати з подачею позову ні в якому разі не можна, інакше ваша власність буде продана з аукціону, а виручені грошові кошти підуть на покриття боргів забудовника.

Якщо будинок знаходиться на етапі будівництва, в таких випадках справа йде складніше. З початку потрібно подати документи на включення до реєстру вимог кредиторів про передачу житлових приміщень. Потім дольщику видають відповідну ухвалу, і йому залишається тільки чекати створення ЖБК. Кооператив організовується для завершення робіт по об'єкту.

Забудовник затягує терміни: що робити

Що робити якщо забудовник банкрут або скоро стане їм, і тому затягуються терміни здачі? Найголовніше це не економити і не зволікати, потрібно зайнятися питанням відразу. У рішенні вам допоможе тільки грамотний фахівець. Самі ви навряд чи зможете подати правильно складене позовну заяву (звичайно якщо ви не юрист).

У разі, коли ризики застраховані, потрібно звертатися за відшкодуванням компенсації до страховика. У такій ситуації юрист вам буде потрібно тільки в самому крайньому випадку.

Але що робити і як бути, якщо забудовник збанкрутів?
Забудовник банкрут: що робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online