Carlsberg знайшов нового президента "Балтики" в Великобританії

Пивоварний холдинг Carlsberg поміняв президента "Балтики" на людину, хто шукав успіхів на європейських ринках. Це сталося на тлі падіння показників "Балтики" і консолідації конкурентів.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Голландська Carlsberg Group призначила новим президентом належить їй пивоварної компанії "Балтика" президента свого британського підрозділу Ісаака Шепса. Зміна керівництва відбудеться 1 грудня.

Нинішній президент "Балтики" Антон Артем'єв займав свій пост з 2005 року. Він прийшов в компанію в 2001 році і очолив її після відходу засновника "Балтики" Таймураза Боллоєву.

Довгий час показники "Балтики" поліпшувалися рік від року. Цьому не завадили навіть заходи щодо обмеження реклами пива і зростання акцизів на нього.

Але в першому півріччі 2011 року операційний прибуток компанії вперше за довгий час знизилася на 5%. "Балтика" пояснила це падінням російського пивного ринку. Правда, ринок падає з 2008 року, а саме в цьому році, за даними Росстату, продажу пива почали рости.

Крім того, відбулося хоч і невелике, але все ж зниження частки "Балтики" на російському ринку пива.

Одночасно активізувалися конкуренти "Балтики". В середині жовтня компанії SABMiller plc і Anadolu Efes оголосили про створення стратегічного союзу. При цьому, SABMiller передав "Ефесу" свою діяльність з виробництва та продажу пива на території Росії і України. Таким чином, пивовари, що займали в Росії четверте і п'яте місця, виявилися другим після "Балтики" гравцем на ринку.

З нового року пивний ринок чекають нові випробування. Пиво буде прирівняне до алкоголю, його, зокрема, не можна буде рекламувати по телебаченню і продавати ночами.

Діяльність Ісаака Шепса високо оцінюють в Carlsberg. Згідно з повідомленням компанії, за час роботи в Східній Європі Ісааку Шепсі вдалося преміалізіровать бренди среднеценового сегмента, наростити обсяги продажів на більш ніж 40%, збільшити середній обсяг продажів на гектолітрів на більш ніж 30%, збільшити прибуток в п'ять разів. А в Великобританії топ-менеджер домігся потроєння прибутку і збільшення ринкової частки з 13% до 15% на падаючому ринку.

Зміна керівництва "Балтики" "логічна, враховуючи намір Carlsberg взяти під контроль ситуацію в Росії", - говорить старший аналітик "ТКБ Капітал" Наталя Колупаєва. "Балтика" значно впливає на показники групи Carlsberg в цілому ", - зазначила вона, додавши, що результати" Балтики "в першому півріччі не виправдали прогнозів і очікувань Carlsberg.

Балтика значно впливає на показники групи Carlsberg в цілому , - зазначила вона, додавши, що результати Балтики в першому півріччі не виправдали прогнозів і очікувань Carlsberg

Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online