Як купити квартиру дешевше ринкової ціни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ви знали, що купити квартиру дешевше звичайного можна на електронних торгах? Ми розповімо вам про те, яке житло продається в такому форматі і що потрібно зробити, щоб взяти участь в торгах.

Яке житло виставляється на торги:

1. Державне і муніципальне майно

Новобудови, зведені міською владою мають право продаватися тільки через аукціони. Ціна такого житла, як правило, трохи нижче ринкової. У Москві є «Моссоцгарантія», яка продає на аукціонах вторинне житло, що залишилося від пенсіонерів, які або переїжджають в будинку для людей похилого віку, або укладають договір довічного утримання. Такі вторинки найчастіше дешевше звичайних на 5-10%.

2. Заставні квартири
Це квартири тих, хто не зміг погасити іпотека або виплатити заставний кредит. Таке житло, як правило, найдорожче. Знижка може доходити навіть до 50% від ринкової вартості. Однак такі варіанти з'являються дуже рідко, і через торгів ціна зазвичай зростає ще на 20-30%.
У цьому випадку існує невеликий ризик, що власник оскаржить постанову судового пристава або ж саму процедуру торгів.

Щоб взяти участь в аукціоні для початку потрібно вибрати сам об'єкт. Якщо вас цікавить житло, яке продає місто, шукайте квартири тут:

  1. На сайті інвестиційного порталу міста Москви. Там виберіть розділ «Продаж квартир» в розділі «Торгі.Імущество».
  2. На сайті " Моссоцгарантія ». Вибирайте найближчий аукціон і дивіться квартири на карті міста.
  3. На сайті КП «Управління цивільного будівництва».

Квартири, які продає місто, можна подивитися перед покупкою. Для цього потрібно подати заявку в Особистому кабінеті інвестиційного порталу . Там же можна вивчити і всі документи на квартиру.

Якщо вас цікавить ще дешевше заставне житло, звертайтеся сюди:

1. На сайт Федеральної служби судових приставів (ФССП). Внизу ви знайдете пошук лотів. Виберіть потрібний статус - «Оголошено», заповніть найменування майна - «Квартира», виберіть локація (до речі, тут можна шукати заставне житло по всій Росії) і тисніть «Знайти». Після того, як вибрали лот, вам потрібно зв'язатися з організатором торгів. Так як на самому сайті ФССП немає інформації про те, де і коли буде проводитися аукціон. Розкривши лот, праворуч від його опису ви знайдете контактний номер організатора. Ось по ньому вам і потрібно зателефонувати і все дізнатися.

2. Ще інформацію про заставне житло можна знайти на офіційному сайті торгів . Вибравши в розділі «Торги» пункт «Реалізація майна боржників», відзначте зліва «У процесі подачі заявок», а після введіть потрібні параметри житла.

З заставними квартирами є істотний нюанс - їх не можна подивитися до покупки. Тому житло купується на свій страх і ризик.

Після того, як ви вибрали конкретний об'єкт, вам потрібно придбати електронний підпис. Це аналог звичайної підписи на цифровому носії, так ви зможете завіряти документи дистанційно. Підписи можна отримати в засвідчують центрах за 1000-3500 рублів.

Тепер можна приступити власне до торгів. Для це ви повинні:

  1. Зареєструватися на торговому майданчику
    Основні майданчики для проведення державних торгів. Для цього вам потрібно лише електронний підпис і скани паспорта. Реєструватися потрібно не напередодні аукціону, а заздалегідь, так як заявка розглядається протягом 5 днів.
  2. внести завдаток
    Як правило, завдаток становить не більше 10% від початкової ціни житла, але іноді може досягати і 20%. Це максимум, обумовлений в законі. Зверніть увагу, що при переказі грошей обов'язково потрібно вказати ІПН в призначенні платежу. Завдаток повертається в тому випадку, якщо ви програли торги протягом 5 днів. Якщо ж ви виграли, але передумали купувати житло - гроші вам не повернуть.
  3. Подати заявку на участь
    Щоб подати заявку, потрібно заповнити заяву і відправити його з копією свого паспорта. Якщо ви замужем / одружені, потрібно також надати згоду чоловіка, завірене нотаріусом. Якщо ви будете єдиним учасником аукціону, можуть бути два сценарії: його визнають, що не відбувся або вам запропонують купити квартиру за стартовою ціною.

Отже, ви пройшли всі етапи і настав день торгів. В якому форматі вони проходять?

У першу годину аукціону кожен учасник повинен підтвердити згоду купити майно за стартовою ціною. Потім вам дається час, щоб підвищити ціну. На різних майданчиках цей час різний - в середньому від 10 хвилин до 1 години. Піднімати ціну можна на один «крок аукціону». «Крок» - це фіксована сума, на яку ви можете підвищити ціну лота за один раз. Він визначається індивідуально для кожного лота.

Якщо ви призначили найбільшу ціну - ви виграли торги і зобов'язані внести всю вартість квартири протягом п'яти днів.

Як бачите, якщо розібратися - взяти участь в аукціоні і купити квартиру дешевше ринкової ціни не так вже й складно. Пишіть, якщо у вас залишилися питання! І не забудьте підписатися на оновлення нашого блогу, щоб не пропустити наступний випуск.

Ви знали, що купити квартиру дешевше звичайного можна на електронних торгах?
В якому форматі вони проходять?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online