Таємниці ріелтора: «Продати квартиру з дефектами дуже просто»

  1. Матеріали по темі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про стотисячні заробітки, житло з душком і обман клієнтів

Про стотисячні заробітки, житло з душком і обман клієнтів

ПРО ХАТИ-заманухи

Криза кризою, але квартири продаються, хоч обсяги продажів, звичайно, і стали менше. З одного квартирою на продаж носяться 50 ріелторів, виставляючи її за різною ціною. В основному люди беруть нові «двушки». Бум на однокімнатні пройшов, готельками теж все «наїлися».

Всі клієнти спочатку намагаються знайти квартиру самі, без ріелтора. І все відразу лізуть на сайт avito.ru. Але звичайна людина тут же потрапить в пастку. Приблизно 90 відсотків оголошень, представлених там, - як раз від ріелторів. Є реальні варіанти - одна і та ж квартира, але з різними контактними телефонами і цінами, тому що її намагаються продати відразу кілька агентств. Але в основному це хати-заманухи. Люди клюють на казковий варіант: центр міста, ціна мінімальна. Дзвонять по оголошенню, а їм кажуть, що, на жаль, ця квартира вже продана. Але в процесі спілкування у вас намагаються з'ясувати, що ви шукаєте, і запропонувати інші квартири - і поїхали кататися!

ПРО ЧУЖІ ГРОШІ

Раніше гонорар ріелтору платив покупець. Зараз ми все частіше працюємо за новою схемою, яку з початку року намагаються впровадити в Благовєщенську. По ній повинен платити продавець. Я роблю висновок з ним ексклюзивний договір і працюю тільки з ним. Квартира вартістю два мільйони рублів на ринку виставляється за 2 100 000. Сто тисяч - моє винагороду. Іноді покупці дізнаються, що квартира коштує дешевше, і починається: чому? мене обдурили! це мої гроші! Ні. Це мої гроші, моя винагорода на роботу. Продавці отримують на руки 2 100 000 - рівно стільки, скільки просять. І за те, що я продала їх житло, платять мені 50-100 тисяч. Буває, доходить до 300 - в залежності від вартості квартири і складності роботи з нею.

Нещодавно жінці за послуги зробила знижку: та плакала, що грошей мало, дітей багато. Змилостивилася над нею: справді, виглядає вона погано. Скидаю до 20 тисяч, незважаючи на те, що з її випадком і по гуртожитках побігала, і в Пенсійному фонді посиділа ... Угода пройшла, а вона дзвонить і заявляє: «Я не розумію, чому ви так багато повинні отримати? Дам тільки п'ять тисяч. Та й цього вам багато ».

Сьогодні у людей начисто відсутня повага до праці, почуття подяки за те, що йдеш їм назустріч. Їм здається, що ми не працюємо. Просто звели двох людей і просимо за це 100 тисяч.

ПРО невдячна КЛІЄНТІВ

Часто покупці намагаються нас кинути. Показала людині квартиру, а він повернувся без мене, щоб самостійно домовитися з господарями. Помилка в тому, що він думає, ніби заощадив на оплаті ріелтору. Але він обов'язково витратить більше в іншому місці. У чому плюс роботи зі мною: я показала, ти вибрав - і все, ніяких рухів тіла. Сидиш і чекаєш. Ріелтор обійде всі підводні камені, проблемні оцінки, дізнається, є арешт на квартирі чи ні, чи є претензії третіх осіб. Іноді спливає, що квартиру дали по сертифікату людині з інтелектуальним розладом. І все, її неможливо продати. Щоб все це з'ясувати, потрібен фахівець. У нас вже напрацьовані зв'язки - в юстиції, з банками, в Пенсійному фонді і т. Д.

Був такий випадок. Клієнт сам знайшов підходящу квартиру і попросив нас оформити договір. Ціна - ну просто подарунок, тільки от господар не поспішав показувати документи. Те у від'їзді, то на полюванні, то не відповідає. Їдемо туди, стукаємо до сусідів. Мовляв, купуємо ось цю квартиру, розкажіть, хто тут жив й до чого. І з'ясовується, що квартирка належала розумово відсталою жінці, яка випивала, привітала бомжів, а потім зникла. Замість неї з'явився мужик, поставив нові вікна та двері і теж зник. Пізніше з'ясувалося, що нового господаря посадили, торгує житлоплощею він з в'язниці, а батько жінки намагається через суд квартиру цю повернути.

ПРО Погана квартира

При покупці квартири потрібно звертати увагу на сотню нюансів. Підозріло, коли квартира страшна замитої, а вікна і двері нові. Якось я показувала квартиру, де жили повії. В іншій квартирував загін гастарбайтерів. У третій стояли вольєри з собаками. Чи то заводчики, то вони їх їдять. Такі квартири хоч і продаються дешевше, але не настільки, щоб люди погоджувалися в них жити, знаючи, що тут було до них. Аура багато значить.

Підозріло, коли відмовляються показувати документи, тягнуть час - це привід задуматися. Не люблю квартири, де 55 власників. Вони починають лаятися, битися. Я за свою практику бачила, як діти «кидали» батьків, як батьки залишали ні з чим дітей.

Сплавити квартиру з дефектами дуже просто. Провести клієнта повз сантехніки, систем опалення, поганий проводки. Зазвичай люди, особливо жінки, на це не дивляться. Свіженький ремонтік? А глянь, що там заліпили свіженькими шпалерами? Може, стіна тільки на них і тримається. Можуть провести повз історії цієї квартири - може, там жив самогубець. Повз історії тарганів, клопів, противних сусідів. Тому не треба соромитися задавати уточнюючі питання. Я сама ріелтор, і єдине питання, яке я не задала, купуючи собі квартиру: хто живе поруч? Це важливо. Сусіди можуть так виїсть мозок, що в саму чудову квартиру ти будеш заходити, як у фортецю.

ПРО марно ТРЕНІНГИ

Вибираючи ріелтора, обов'язково запитайте - з якого агентства? І передзвоніть туди: у вас така-то працює? Тому що можна потрапити на фрілансера, що прикривається ім'ям відомої фірми. А з ними зв'язуватися небезпечно - ніяких гарантій.

Є три гільдії ріелторів - амурський, далекосхідна, російська. Я не входжу ні в одну з них, мені достатньо групи, яку ми створили в WhatsApp, де кожен знає один одного в обличчя, знає телефони. У нас негласний пакт про ненапад, хоча цехової солідарності немає. Цілком можуть пустити слух про кого-то, що ці, мовляв, шахраї.

Моє ставлення до гільдії - негативне. Гільдія - це пшик, збір грошей з ріелторів. Другий збір - це тренери, яких привозять з Пітера, Москви, Сочі. На цьому заробляють слабкі агентства, які не змогли свого часу себе прокачати і подалися в організацію тренінгів. Вчать технології продажу квартири, як правильно зрозуміти мотивацію клієнта. Що ти мені, жителю Благовещенська, можеш розповісти? У нас навіть капітал складався інакше. На заході інший менталітет, у них ріелтор сидить на дупі, працює з одним клієнтом, ріелтори обох сторін шукають один одного в загальній базі. У нас же все швидко, стрибками, люди нервові, багато будується тільки на особистих відносинах.

А наші йолопи витратять купу грошей на тренінг і ходять потім тиждень одухотворені - мені істина світу відкрилася! Нічого не відкрилося. Просто одні заробляють на інших. Ті, хто зазвичай приїжджають, давно не ріелтори. Епоха їх діяльності закінчилася п'ять років тому. Хочете навчитися продавати? Візьміть психолога-практика, який розповість вам елементарні речі - як читати жести, погляди (куди людина дивиться, коли згадує і коли бреше). Як по одязі або відповіді на вміло поставлений питання визначити, він взагалі збирається купувати квартиру чи ні.

ПРО работа с зіркової хвороби

Ми працюємо як в приказці «Як потопає - так і поліпшує». У минулому році один ріелтор під Новий рік «зробив» мільйон. Але дуже багато працював. Люди бачать, що у ріелтора машина, шостий айфон. Але ніхто не замислюється, як це йому далося. А людина орав.

Був момент пострілу гостінок, коли деякі за три місяці заробили по кілька сотень тисяч. У них почалася зіркова хвороба - сніданок-обід-вечерю в дорогому ресторані. Багато втрачали контроль, а потрібно завжди стежити за ринком. Сьогодні беруть одне, завтра взагалі нічого не візьмуть. Я якось два місяці сиділа без заробітку. Проживала гроші, які заробила раніше. Головне, не опускати руки.

Новачки приходять і думають: зараз угоду проверну, три квартири покажу і мені «впаде». Місяць не вийшло, два - і вони зливаються. А що ти зробив для того, щоб вийшло? Щоб у тебе купили? Покупець завжди хитріший. І в більшості випадків у людей іпотека. Чи не полінуйся запитати: в якому банку? А він у відповідь: так я тільки збираюся піти ... Ну, як підеш - свистни.

ВИБІР РЕДАКЦІЇ

1. Таємниці офіціантки: «На чайові купила квартиру»

2. Таємниці манікюрниці: «Навіть під час кризи заробляю по 100 тисяч»

3. Таємниці сисадміна: «Коли стає нудно - відключаю« Однокласники »

4. Таємниці вчителя: «Діти повинні отримувати двійки і трійки»

5. Таємниці стоматолога: «Постійно пялюсь на чужі зуби»


Матеріали по темі

Таємниці професії бариста: «Іноді хочеться плюнути клієнту в каві» 15.05.2019, 8:13 Таємниці професії гіда: «Постійно соромно за російських туристів» 09.04.2019, 8:05 Таємниці професії ювеліра: «Мода на золоті печатки з 90-х жива до сих пір» 26.03.2019, 8:02 Таємниці прибиральниці: «Я для них - невидимка!» 07.03.2019, 12:05 Таємниці професії футболіста: про зіркову хворобу, великі зарплати і порушення режиму 25.02.2019, 8:03 Таємниці професії газівника: «Моя робота - суцільне порушення техніки безпеки!» 12.02.2019, 9:29 Таємниці професії перекладача: «Коли щось не розумію, вирізаю з тексту!» 29.01.2019, 8:15 Таємниці професії автозаправника: «Моя кар'єра почалася з пограбування!» 17.01.2019, 8:01 Таємниці аніматора: «Самое мерзенне - невиховані діти» 30.07.2018, 8:02 Таємниці професії майстра нарощування вій: «Тут легко заробити 100 тисяч і астму» 14.05.2018, 09:00, Таємниці інтернет-посередника: «Люди люблять дешеве барахло» 31.10.2017, 7:15

показати ще

Іноді покупці дізнаються, що квартира коштує дешевше, і починається: чому?
Угода пройшла, а вона дзвонить і заявляє: «Я не розумію, чому ви так багато повинні отримати?
Свіженький ремонтік?
А глянь, що там заліпили свіженькими шпалерами?
Я сама ріелтор, і єдине питання, яке я не задала, купуючи собі квартиру: хто живе поруч?
І передзвоніть туди: у вас така-то працює?
Що ти мені, жителю Благовещенська, можеш розповісти?
Хочете навчитися продавати?
А що ти зробив для того, щоб вийшло?
Щоб у тебе купили?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online