20 фактів про Німеччину і німців

  1. Ще цікаве:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1

1. З усіх країн Євросоюзу в Німеччині найбільше людей на квадратний кілометр - майже 230 осіб.

2. Діалекти німецької мови настільки відрізняються, що якщо на півночі Німеччини показують передачі, де говорять жителі південної частини країн, в передачу додають субтитри.

3. За кількістю споживаного пива німці поступаються тільки чехам: 130 літрів проти 160. А в Баварії кожен має право промочити горло кухликом пива, навіть посеред робочого дня.

4. Не дивно, що в Німеччині проміле в крові є пом'якшувальною обставиною при порушенні закону, якщо не стосується ДТП або посадових злочинів.

5. Німці вважають за краще не купувати житло, а знімати його, 75% німців орендують квартири або будинку. Договір забезпечує повну захищеність квартиронаймачів, виселити навіть злісного неплатника дуже складно, так що знімних квартир не цураються навіть заможні люди.

6. У Німеччині можна наробити боргів, а потім оголосити себе банкрутом, тоді невдачливому знайдуть роботу, залишать від зарплати суму, необхідну на проживання, а залишком будуть покривати борг. І так до 10 років.

7. Німеччина - відмінне місце для наречених на виданні, адже чоловіків там більше, ніж жінок.

8. Собаки на батьківщині Гете дуже привітні, гавкають мало, адже життя у них не така вже й собача. Майже неможливо зустріти бездомну собаку, господар є у кожної, оскільки собак заводять навіть бомжі, яким виділяють грошову допомогу на собачий корм. Дуже уважно стежать за тим, як власники вихованців до них відносяться, і навіть у сліпого можуть конфіскувати собаку-поводиря, якщо він буде з нею погано звертатися.

10. У робітниць німецьких пекарень критичні дні вихідні. Не можна їм наближатися до хліба в такому настрої, він від переживань буде швидше пліснявіти. А це дуже важливо, адже в Німеччині випікають понад 300 сортів хліба, більш того у хліба є цілий музей.

11. Половина німців мають автомобілі, при цьому культура водіння у них така, що дорогу по зебрі можна спокійно переходити навіть із закритими очима. Дві третини німецьких доріг не мають обмеження швидкості.

12. По неділях майже всі відпочивають, навіть працівники супермаркетів, так що запасатися харчами потрібно заздалегідь.

13. Німеччина знаходиться на третьому місці по переробці сміття, пропустивши вперед Австрію і Швейцарію. Всі відходи розподіляються по контейнерах для паперу, скла, органіки.

14. Для старих електроприладів в деяких місцевостях теж є окремі контейнери, наявність яких вельми виправдано, оскільки ремонт в германии коштує стільки, що вигідніше купити нове замість зламаного.

15. У Німеччині користуються популярністю всілякі натуральні біо-продукти. Коштують вони на третину дорожче, правда і пахнуть краще.

16. Німецькі ділові листи, навіть скарги і штрафи, закінчуються «Mit freundlichen grüßen» - «З дружнім привітом».

17. Німеччина попереду планети всієї: перша пивоварня, перший ощадний банк, країна - перша перейшла на літній час.

18. Німці - «страшні матершінніка», найстрашнішим лайкою у них є вираз, яке можна перекласти як «дірка від дупи».

19. У Німеччині вигідно працювати на держслужбі, адже державним працівникам не потрібно платити податки і звільнити їх практично неможливо.

20. По популярності німецьку мову займає третє місце в Європі, так що має сенс мати певний рівень знання німецької, особливо для поїздок до Німеччини, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейн і Люксембург.


Ще цікаве:

Всі статті про німецького та Німеччини
Всі статті про вивчення мов

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online