Вибух в Астрахані: число загиблих

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Число жертв обвалення будинку в Астрахані збільшилася до десяти чоловік. Заведено кримінальну справу за фактом наруженій правил протипожежної безпеки

Фото: Reuters

Москва. 28 лютого. INTERFAX.RU - Рятувальники за станом на вечір 28 лютого виявили під завалами що вибухнув у понеділок будинку в Астрахані тіла десяти загиблих. П'ятеро з них упізнані. Як повідомив "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах Астраханської області, число постраждалих в результаті події зросла до 18 осіб.

На місці вибуху співробітникам МНС вдалося врятувати 26 осіб. "Роботи тривали всю ніч, угруповання сил і засобів: 801 чоловік і 115 одиниць техніки", - зазначив представник прес-служби Південного регіонального центру МНС РФ. "Всього за даними на 2:00 мск врятовано було 26 чоловік, включаючи 12 постраждалих, семеро з яких були госпіталізовані, решта від госпіталізації відмовилися", - сказав представник управління.

Стійкість решти будинку в понеділок обстежили фахівці МНС. Для цього з Ростова-на-Дону в Астрахань був відправлений мобільний комплекс "Струна", за допомогою якого можна визначати стійкість будівель і споруд.

Слідство розглядає дві основні версії вибуху газу. "Детальне вивчення обставин трагедії дозволяє зробити висновок, що причиною обвалення секції будинку став вибух побутового газу в одній з квартир на третьому поверсі будинку", - повідомив "Інтерфаксу" офіційний представник СК РФ Володимир Маркін. "Основні версії слідства це - порушення правил безпеки при веденні будівельних робіт, а також вчинення суїциду одним з мешканців будинку, який раніше висловлював наміри покінчити собою і робив спроби самогубства, шляхом відкриття газових конфорок", - сказав Маркін. СУ СКР по області порушило кримінальну справу за статтею 216 КК РФ - порушення будівельних та інших норм безпеки, що призвели до смерті людей. У зв'язку з цим затримано чотирьох осіб. "Порушено кримінальну справу стосовно директора, головного інженера, його заступника та старшого майстра служби будинкових мереж ВАТ" Астраханьгазсервіс ", а також директора ЖЕКу, підозрюваних в порушенні правил пожежної безпеки (стаття 219 КК РФ)", - йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок на сайті СКР. У ньому наголошується, що всі підозрювані, крім знаходиться в лікарні головного інженера, затримані.

Нагадаємо, що в понеділок в результаті вибуху побутового газу обвалився під'їзд в багатоповерховому житловому будинку в Астрахані. "Близько 13:00 мск надійшло повідомлення про вибух побутового газу в під'їзді 9-поверхового житлового будинку по вулиці Миколи Островського, 150, в Астрахані", - повідомили агентству "Інтерфакс-Південь" в правоохоронних органах Астраханської області.

У понеділок з Москви до Астрахані було направлено два літаки Іл-76. На борту літаків крім рятувальників і психологів на місце події були доставлені медичні модулі для можливого подальшого транспортування поранених в Москву, а також група кінологів з собаками для пошуково-рятувальної операції.

Нарада з обласним та міським керівництвом з питання ліквідації наслідків трагедії провів прибув в Астрахань глава МНС Сергій Шойгу.

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін поставив завдання Міністерства охорони здоров'я і Мінфіну підготувати урядове доручення з виплати компенсації постраждалим. У понеділок під час селекторної наради заступник голови Мінздоровсоцрозвитку Максим Топілін розповів про проведену по лінії його відомства роботі. Зокрема, за словами Топіліна, проектом доручення передбачатиметься виплата по 100 тис. Рублів за повну втрату майна і 50 тис. Рублів - за часткову втрату. Крім того, передбачається виплата постраждалим. Путін доручив підготувати таке розпорядження і звернувся до присутніх на засіданні заступник голови Мінфіну РФ Олександру Новаку: "Разом з МНС порахуйте всі засоби, які необхідні будуть для того, щоб людям допомогти - маю на увазі і відновлення майна, необхідність розселення людей, надання їм нового житла ". Про готовність до виплат компенсацій в ході наради заявив і губернатор Астраханської області Жилкін. "Бюджет Астраханській області прийняв рішення компенсувати - по мільйону рублів виділити кожній родині на облаштування", - сказав Жилкін. Крім того, губернатор Астраханської області Олександр Жилкін доповів на нараді прем'єру, що "поки люди розміщені в школі, але у нас є можливість вселяти людей у ​​нові будинки, які вже здані". Жилкін уточнив, що це може статися після того, як буде готовий висновок про подальшу експлуатацію напівзруйнованого будинку.

До теперішнього моменту мешканці уцілілих під'їздів будинку повністю евакуйовані, рятувальники продовжують розбір завалів, слідчими і криміналістами з залученням фахівців-вибухотехніків проводиться огляд місця події. Жителів перших трьох під'їздів обрушився через вибух газу житлового будинку почали переселяти в нові квартири, повідомив на зустрічі з постраждалими в.о. мера міста Астрахань Михайло Столяров. "Зараз жителі перших поверхів оформляють документи, отримують ордер, в супроводі рятувальників і поліцейських заходять в квартири, забирають документи і речі і відправляються на заселення в нові будинки", - сказав Столяров.

"Всі жителі першого, другого і третього під'їздів будуть забезпечені житлом. Ми розглянули варіанти сьогодні вночі, це два будинки по вулиці Грановського. Це нові квартири, будинок зданий. Також прийнято рішення губернатором - квартири будуть видані один до одного. За однокімнатну - однокімнатна, за двокімнатну - двокімнатна, за трикімнатну - трикімнатна ", - пообіцяв постраждалим голова уряду Астраханської області Костянтин Маркелов.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online