Блокування рахунку і банківської карти судовими приставами

  1. В яких випадках накладають арешт на рахунки
  2. Блокування операцій за рахунком
  3. Блокування рахунку і блокування банківської карти - в чому різниця

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Блокування рахунку клієнта, тобто обмеження права на розпорядження коштами, що знаходяться на клієнтському банківському рахунку, може бути застосована тільки у випадках накладення арешту на рахунок, або в рамках зупинення операцій за рахунком у випадках, встановлених законом (ст.858 ЦК України). В інших випадках блокування рахунку і банківської карти не допускається. У будь-якому випадку зарахування коштів на рахунок не обмежується.

блокування рахунку і банківської карти

В яких випадках накладають арешт на рахунки

Якщо на кошти на даному рахунку накладається арешт, це означає, що банк обмежує витрачання грошових коштів з цього рахунку.

Арешт на рахунок накладається (Закон № 395-1 від 02 грудня 1990 року (ст. 27), Закон № 118-ФЗ від 21 липня 1997 року (п. 2 ст. 12), Закон №229-ФЗ вiд 02 жовтня 2007 року (ч. 1 ст. 81)):

  • Судом.
  • Якщо є відповідне судове рішення - органами попереднього слідства по їх постановою.
  • За постановою судового пристава-виконавця.

Арешт на рахунок накладається як міра забезпечення виконання вироку; як міра забезпечення реалізації судовим приставом вимог щодо стягнення на майно боржника і як міра забезпечення позову в цивільному процесі (КПК РФ, (ст. 115), ЦПК РФ (ст. 140), Закон № 229-РФ, ст.80).

Блокування операцій за рахунком

Призупинення операцій, тобто блокування рахунку (банківської карти) і видаткових операцій по банківському рахунку, застосовується в наступних випадках, зазначених у Законі № 115-ФЗ від 07 серпня 2017р. (П. 10 ст. 7, абз. 3, 4 ст. Призупинення операцій, тобто блокування рахунку (банківської карти) і видаткових операцій по банківському рахунку, застосовується в наступних випадках, зазначених у Законі № 115-ФЗ від 07 серпня 2017р і в Законі № 229-ФЗ (п. 6 ст. 70):

  1. При наявних у банку підставах, на підставі яких робиться висновок про те, що рух грошей по рахунку пов'язано з фінансуванням тероризму або з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом. При такій підставі обмеження на операції за рахунком може бути встановлено:
    • На термін до 5 робочих днів з моменту, коли розпорядження клієнтів про їх здійсненні повинні бути виконані. Це обмеження банк встановлює самостійно.
    • На термін до 30 діб - на підставі постанови Росмоніторінга.
    • За рішенням суду, отриманого на підставі заяви Росмоніторінга. Термін - до скасування такого рішення суду.
  2. При наявних у банку підставах для сумнівів в достовірності отриманого від стягувача виконавчого документа. Банк може затримати виконання цього документа на термін до семи днів і, відповідно, призупинити операції по рахунку боржника, але тільки в межах суми, що підлягає стягненню.

Блокування рахунку і блокування банківської карти - в чому різниця

Блокування рахунку і банківської карти - це різні речі, і не варто їх плутати між собою.

Компанії - це всього лише один із засобів для здійснення операцій за рахунком.

Тому, якщо блокується банківська карта , То власник рахунку позбавляється тільки одного способу доступу до його рахунку. Але здійснення операцій за рахунком іншими способами, наприклад, через відділення банку, не блокується і доступно. Відповідно, банківський рахунок при блокування банківської карти не обмежується і не блокується. Всі операції по рахунку власник може проводити за допомогою відділення банку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online