Угоди з кредитом: питання і відповіді | твоя столиця

  1. Угоди з кредитом: питання і відповіді Судячи за різними оцінками, сьогодні близько 30-35% угод з...
  2. Угоди з кредитом: питання і відповіді

Угоди з кредитом: питання і відповіді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Судячи за різними оцінками, сьогодні близько 30-35% угод з купівлі або будівництва мінських квартир здійснюється із залученням банківських кредитів. І попит на житлові кредити з боку населення має тенденцію до збільшення. У той же час з приблизно 30 діючих банків 10-13 надають послуги з надання населенню кредитів на житлові цілі. Умови кредитування і вимоги до кредитоотримувача у кожного банку свої. Про це більш детально розповіла керівник сектора іпотечного кредитування АН «Твоя столиця» Людмила Семенова.

- Останнім часом надходить все більше дзвінків з проханням розповісти про процедуру укладання угоди купівлі-продажу квартири із залученням банківського кредиту - Останнім часом надходить все більше дзвінків з проханням розповісти про процедуру укладання угоди купівлі-продажу квартири із залученням банківського кредиту. Зокрема, далеко не всі знають, що кредитну суму банк перераховує на рахунок продавця, а не виплачує готівкою покупцеві, причому не до підписання договору купівлі-продажу, а після. Дізнавшись про це, деякі клієнти починають висловлювати занепокоєння, а чи не вийде так, що після підписання договору купівлі-продажу банк може відмовити у видачі кредиту.

У зв'язку з цим хотілося б уточнити, що ж потрібно знати покупцеві, щоб максимально себе убезпечити від зайвих проблем?

- Так, дійсно. Угода із залученням банківського кредиту істотно відрізняється від звичайної, коли покупець розплачується з продавцем готівкою. І відмінність не тільки в способі розрахунку. При звичайній угоді покупець і продавець укладають договір купівлі-продажу, який нотаріально посвідчується, а потім реєструється в агентстві по державної реєстрації нерухомого майна та земельного кадастру.

При цьому покупець передає продавцеві готівку за квартиру, як правило, перед нотаріальним посвідченням договору або в момент посвідчення. Якщо ж покупець має намір використовувати для оплати банківський кредит, то процес підготовки до операції і розрахунку між сторонами не тільки розтягується в часі, а й ускладнюється. На кожному етапі можуть виникати нюанси, з якими покупцеві в поодинці впоратися не так-то просто.

Мабуть, одним з найбільш важливих етапів такої угоди є підготовчий - вибір банку і робота з ним ще до того, як ви вибрали квартиру. Необхідно отримати вичерпну інформацію про те, під які відсотки і на яких умовах банк може видати кредит на покупку квартири . При цьому необхідно поспілкуватися з працівниками банку та з'ясувати, на яку суму кредиту можна розраховувати при наявності певного доходу.

Якщо це не зробити, то, домовившись з продавцем про угоду, ви раптом несподівано можете з'ясувати, що кредит вам не дадуть через вашу низькою кредитоспроможності. А якщо при цьому ви укладете з продавцем попередній договір, то можна нарватися на великі штрафні санкції, оскільки угода не відбудеться з вашої вини. При цьому, якщо ви вносили завдаток, то його можна втратити.

Щоб убезпечити наших клієнтів від подібних ризиків, ми для початку попередньо переконуємося в їх кредитоспроможності і тільки після цього робимо висновок попередній договір. Якщо з якихось причин все ж від банку буде отримано відмову у видачі кредиту, нашим завданням буде пояснити продавцеві, що дана причина розірвання договору є поважною, щоб клієнта не торкнулися ніякі штрафні санкції.

У даній ситуації неоціненну допомогу нашим клієнтам надає наш сектор іпотечного кредитування. У нас в агентстві діє програма «Партнер-кредит» . Фахівці по іпотечному кредитуванню безкоштовно проконсультують, який звернувся до нас покупця, індивідуально підберуть оптимальну програму кредитування серед 7 банків-партнерів, розрахують щомісячні платежі, допоможуть зібрати пакет документів і подати його в банк-партнер.

Вибравши квартиру з нашої бази об'єктів, ви отримаєте попередню консультацію про готовність банку вас прокредитувати на потрібну суму. Безумовно, можна все робити, не вдаючись до допомоги ріелтерів, але це в тому випадку, якщо ви в собі максимально впевнені і ознайомилися з усіма тонкощами майбутнього процесу. В іншому випадку доцільніше звернутися до послуг фахівців.

Наприклад, якщо ви шукаєте квартиру за допомогою ріелтерської компанії, кваліфікований ріелтер знає, як краще повідомити продавцеві, що квартира буде купуватися з залученням кредиту. Тому що все-таки ще не кожен продавець хоче зв'язуватися з безготівковим розрахунком, коли якась сума грошей нехай і в доступному для огляду, але все-таки майбутньому повинна надійти на розрахунковий рахунок. У нього можуть бути певні побоювання, що він ці гроші не отримає, і тоді не зрозуміло, що робити в цьому випадку.

Професійний ріелтер знає, як направити покупця, який отримує кредит, який інформацією і в який момент клієнт повинен володіти, щоб угода відбулася максимально комфортно, щоб продавець безболісно отримав гроші, а покупець - квартиру, витративши на це мінімум часу і коштів.

- Припустимо, покупець визначився з банком, з квартирою. З продавцем укладено попередній договір, з ріелтерської фірмою - договір на надання послуг. Що далі?

- Після цього йде стандартна процедура перевірки квартири, яка нічим не відрізняється від тієї, яка виробляється при наданні ріелтерської послуги, коли квартира купується без залучення кредиту. Одночасно подається заявка на кредит в банк. Ми інформуємо клієнта про перелік необхідних довідок, в різних банках до них пред'являються різні вимоги. У деяких банках, наприклад, потрібна довідка про доходи за останніх 3 місяці, в деяких - за останній рік. Одні банки готові виділити кредит під заставу квартири, що купується, інші тільки з залученням поручителів. Після того, як пакет документів зібраний, ми допомагаємо клієнтові подати його в банк (в більшість банків можна подати заявку прямо у нас в офісі). Далі чекаємо відповіді з банку (від 1 до 10 днів).

Після того як ріелтер переконується в юридичній чистоті продаваної квартири і обумовлені всі нюанси отримання кредиту, сторони укладають нотаріальний договір купівлі-продажу. Від стандартного договору купівлі-продажу, договір із залученням кредиту відрізняється тим, що платежі за квартиру вносяться в два етапи.

Перший етап - коли покупець платить до нотаріального посвідчення угоди або після готівкову частину вартості квартири.

Другий етап - перерахування безготівкових коштів на розрахунковий рахунок продавця, відкритий в конкретному банку або філії банку. Термін, протягом якого це має статися, обмовляється в договорі купівлі-продажу. Як правило, він становить до тижня, іноді довше, в залежності від складності угоди.

Банком перевіряється наданий нотаріальний договір і готується договір кредитний. Клієнта разом з поручителями запрошують до відділення банку на підписання кредитного договору, а відповідні кошти перераховуються на розрахунковий рахунок продавця, який таким чином отримує суму, що залишилася за квартиру. Гроші з розрахункового рахунку він може використовувати на свій розсуд.

- Чи були у вашій практиці випадки, коли банк вже після укладення договору купівлі-продажу відмовляв у видачі кредиту? З яких причин таке може статися? І чим це загрожує сторонам угоди?

- Таке буває, але дуже-дуже рідко. Пов'язано це може бути, наприклад, зі зміною умов кредитування, але банки-партнери завжди інформують нас про такі рішення, а ми в свою чергу оберігаємо клієнта від форс-мажорних обставин. Проте, покупець повинен чітко уявляти, що в цей момент може відбуватися. Якась сума грошей вже отримана продавцем і начебто він цю квартиру вже продав. Що ж відбувається далі? Як правило, мова йде про розірвання договору за обопільною згодою сторін. І коли є посередник в цьому питанні, завжди простіше домовиться про процедуру повернення всього в первісний стан.

Що стосується відмови банку до підписання нотаріального договору при первісної подачі заявки, то відмови бувають, коли до нас приходить клієнт і говорить: я все знаю, у мене не буде ніяких проблем, я через це вже проходив і все у мене під контролем. І саме в таких випадках, коли людина або не володіє повною інформацією, або не хоче ділитися, як йому здається, дуже конфіденційною інформацією з ріелтором, і виникають проблеми. Але це теж велика рідкість. А у видачі кредиту банк може відмовити як унаслідок недостатньої платоспроможності кредитоотримувача, зіпсованої кредитної історії, так і без пояснення причин.

- Ви згадували, що деякі банки надають кредит під заставу квартири, що купується. Чи є якісь особливі підходи при оформленні застави квартир - обмеження в прописці, наприклад?

- Є. На період оформлення квартири в заставу в ній ніхто не повинен бути прописаний. Обмеження на прописку в подальшому немає, оскільки для цього немає ніякої законодавчої основи. Заборонити людині прописуватися самому і прописувати членів сім'ї законодавчо неможливо.

- Чи користується попитом такий механізм, як лізинг?

- Так, останнім часом такий механізм стає все більш популярним. Довгий час в лізинг можна було придбати тільки квартиру від забудовника в зданому в експлуатацію будинку. На даний момент лізинг можна оформити і на вторинне житло. Основною відмінністю від кредиту є той факт, що квартира до моменту погашення заборгованості знаходиться у власності лізингової компанії. Однак покупець може зареєструвати себе і своїх родичів в цій квартирі, як і при звичайній купівлі, оплата житлово-комунальних послуг також буде здійснюватися за звичайними тарифами, встановленими для фізичних осіб.

- Чи є свої нюанси при покупці в кредит споруджуваної квартири?

- Так, в процесі покупки новобудови з кредитом також часто складно обійтися без фахівця. Здавалося б, перевірки квартира не вимагає, потрібно тільки підписати договір із забудовником. Однак у різних банків різні підходи до розрахунку максимальної суми кредиту для покупки новобудови, що купується за договором пайового будівництва, через договір купівлі-продажу житлових облігацій або ж у зданому в експлуатацію будинку. Також можуть відрізнятися і умови кредитування.

Кожен забудовник встановлює свої терміни на оплату квартири за договором. Ми завжди контролюємо цей момент, погоджуючи терміни отримання кредиту з термінами оплати, встановленими забудовниками.

Ми співпрацюємо тільки з надійними забудовниками Мінська і передмістя. Звертаючись до нас, без додаткових оплат клієнт може отримати детальну консультацію фахівця про кожен проект (база новобудов), а після вибору проекту, отримає також і консультацію з питань кредитування новобудови.

- Які умови кредитування на даний момент?

- Ми працюємо з більшістю банків, що кредитують нерухомість. На нашому сайті розміщені і постійно оновлюються умови кредитування на покупку квартир на вторинному ринку, в новобудовах , Заміської нерухомості. Крім ознайомлення з загальними умовами банків, можна розрахувати платежі по всіх пропонованих програм.

Угоди з кредитом: питання і відповіді

Судячи за різними оцінками, сьогодні близько 30-35% угод з купівлі або будівництва мінських квартир здійснюється із залученням банківських кредитів. І попит на житлові кредити з боку населення має тенденцію до збільшення. У той же час з приблизно 30 діючих банків 10-13 надають послуги з надання населенню кредитів на житлові цілі. Умови кредитування і вимоги до кредитоотримувача у кожного банку свої. Про це більш детально розповіла керівник сектора іпотечного кредитування АН «Твоя столиця» Людмила Семенова.

- Останнім часом надходить все більше дзвінків з проханням розповісти про процедуру укладання угоди купівлі-продажу квартири із залученням банківського кредиту - Останнім часом надходить все більше дзвінків з проханням розповісти про процедуру укладання угоди купівлі-продажу квартири із залученням банківського кредиту. Зокрема, далеко не всі знають, що кредитну суму банк перераховує на рахунок продавця, а не виплачує готівкою покупцеві, причому не до підписання договору купівлі-продажу, а після. Дізнавшись про це, деякі клієнти починають висловлювати занепокоєння, а чи не вийде так, що після підписання договору купівлі-продажу банк може відмовити у видачі кредиту.

У зв'язку з цим хотілося б уточнити, що ж потрібно знати покупцеві, щоб максимально себе убезпечити від зайвих проблем?

- Так, дійсно. Угода із залученням банківського кредиту істотно відрізняється від звичайної, коли покупець розплачується з продавцем готівкою. І відмінність не тільки в способі розрахунку. При звичайній угоді покупець і продавець укладають договір купівлі-продажу, який нотаріально посвідчується, а потім реєструється в агентстві по державної реєстрації нерухомого майна та земельного кадастру.

При цьому покупець передає продавцеві готівку за квартиру, як правило, перед нотаріальним посвідченням договору або в момент посвідчення. Якщо ж покупець має намір використовувати для оплати банківський кредит, то процес підготовки до операції і розрахунку між сторонами не тільки розтягується в часі, а й ускладнюється. На кожному етапі можуть виникати нюанси, з якими покупцеві в поодинці впоратися не так-то просто.

Мабуть, одним з найбільш важливих етапів такої угоди є підготовчий - вибір банку і робота з ним ще до того, як ви вибрали квартиру. Необхідно отримати вичерпну інформацію про те, під які відсотки і на яких умовах банк може видати кредит на покупку квартири . При цьому необхідно поспілкуватися з працівниками банку та з'ясувати, на яку суму кредиту можна розраховувати при наявності певного доходу.

Якщо це не зробити, то, домовившись з продавцем про угоду, ви раптом несподівано можете з'ясувати, що кредит вам не дадуть через вашу низькою кредитоспроможності. А якщо при цьому ви укладете з продавцем попередній договір, то можна нарватися на великі штрафні санкції, оскільки угода не відбудеться з вашої вини. При цьому, якщо ви вносили завдаток, то його можна втратити.

Щоб убезпечити наших клієнтів від подібних ризиків, ми для початку попередньо переконуємося в їх кредитоспроможності і тільки після цього робимо висновок попередній договір. Якщо з якихось причин все ж від банку буде отримано відмову у видачі кредиту, нашим завданням буде пояснити продавцеві, що дана причина розірвання договору є поважною, щоб клієнта не торкнулися ніякі штрафні санкції.

У даній ситуації неоціненну допомогу нашим клієнтам надає наш сектор іпотечного кредитування. У нас в агентстві діє програма «Партнер-кредит» . Фахівці по іпотечному кредитуванню безкоштовно проконсультують, який звернувся до нас покупця, індивідуально підберуть оптимальну програму кредитування серед 7 банків-партнерів, розрахують щомісячні платежі, допоможуть зібрати пакет документів і подати його в банк-партнер.

Вибравши квартиру з нашої бази об'єктів, ви отримаєте попередню консультацію про готовність банку вас прокредитувати на потрібну суму. Безумовно, можна все робити, не вдаючись до допомоги ріелтерів, але це в тому випадку, якщо ви в собі максимально впевнені і ознайомилися з усіма тонкощами майбутнього процесу. В іншому випадку доцільніше звернутися до послуг фахівців.

Наприклад, якщо ви шукаєте квартиру за допомогою ріелтерської компанії, кваліфікований ріелтер знає, як краще повідомити продавцеві, що квартира буде купуватися з залученням кредиту. Тому що все-таки ще не кожен продавець хоче зв'язуватися з безготівковим розрахунком, коли якась сума грошей нехай і в доступному для огляду, але все-таки майбутньому повинна надійти на розрахунковий рахунок. У нього можуть бути певні побоювання, що він ці гроші не отримає, і тоді не зрозуміло, що робити в цьому випадку.

Професійний ріелтер знає, як направити покупця, який отримує кредит, який інформацією і в який момент клієнт повинен володіти, щоб угода відбулася максимально комфортно, щоб продавець безболісно отримав гроші, а покупець - квартиру, витративши на це мінімум часу і коштів.

- Припустимо, покупець визначився з банком, з квартирою. З продавцем укладено попередній договір, з ріелтерської фірмою - договір на надання послуг. Що далі?

- Після цього йде стандартна процедура перевірки квартири, яка нічим не відрізняється від тієї, яка виробляється при наданні ріелтерської послуги, коли квартира купується без залучення кредиту. Одночасно подається заявка на кредит в банк. Ми інформуємо клієнта про перелік необхідних довідок, в різних банках до них пред'являються різні вимоги. У деяких банках, наприклад, потрібна довідка про доходи за останніх 3 місяці, в деяких - за останній рік. Одні банки готові виділити кредит під заставу квартири, що купується, інші тільки з залученням поручителів. Після того, як пакет документів зібраний, ми допомагаємо клієнтові подати його в банк (в більшість банків можна подати заявку прямо у нас в офісі). Далі чекаємо відповіді з банку (від 1 до 10 днів).

Після того як ріелтер переконується в юридичній чистоті продаваної квартири і обумовлені всі нюанси отримання кредиту, сторони укладають нотаріальний договір купівлі-продажу. Від стандартного договору купівлі-продажу, договір із залученням кредиту відрізняється тим, що платежі за квартиру вносяться в два етапи.

Перший етап - коли покупець платить до нотаріального посвідчення угоди або після готівкову частину вартості квартири.

Другий етап - перерахування безготівкових коштів на розрахунковий рахунок продавця, відкритий в конкретному банку або філії банку. Термін, протягом якого це має статися, обмовляється в договорі купівлі-продажу. Як правило, він становить до тижня, іноді довше, в залежності від складності угоди.

Банком перевіряється наданий нотаріальний договір і готується договір кредитний. Клієнта разом з поручителями запрошують до відділення банку на підписання кредитного договору, а відповідні кошти перераховуються на розрахунковий рахунок продавця, який таким чином отримує суму, що залишилася за квартиру. Гроші з розрахункового рахунку він може використовувати на свій розсуд.

- Чи були у вашій практиці випадки, коли банк вже після укладення договору купівлі-продажу відмовляв у видачі кредиту? З яких причин таке може статися? І чим це загрожує сторонам угоди?

- Таке буває, але дуже-дуже рідко. Пов'язано це може бути, наприклад, зі зміною умов кредитування, але банки-партнери завжди інформують нас про такі рішення, а ми в свою чергу оберігаємо клієнта від форс-мажорних обставин. Проте, покупець повинен чітко уявляти, що в цей момент може відбуватися. Якась сума грошей вже отримана продавцем і начебто він цю квартиру вже продав. Що ж відбувається далі? Як правило, мова йде про розірвання договору за обопільною згодою сторін. І коли є посередник в цьому питанні, завжди простіше домовиться про процедуру повернення всього в первісний стан.

Що стосується відмови банку до підписання нотаріального договору при первісної подачі заявки, то відмови бувають, коли до нас приходить клієнт і говорить: я все знаю, у мене не буде ніяких проблем, я через це вже проходив і все у мене під контролем. І саме в таких випадках, коли людина або не володіє повною інформацією, або не хоче ділитися, як йому здається, дуже конфіденційною інформацією з ріелтором, і виникають проблеми. Але це теж велика рідкість. А у видачі кредиту банк може відмовити як унаслідок недостатньої платоспроможності кредитоотримувача, зіпсованої кредитної історії, так і без пояснення причин.

- Ви згадували, що деякі банки надають кредит під заставу квартири, що купується. Чи є якісь особливі підходи при оформленні застави квартир - обмеження в прописці, наприклад?

- Є. На період оформлення квартири в заставу в ній ніхто не повинен бути прописаний. Обмеження на прописку в подальшому немає, оскільки для цього немає ніякої законодавчої основи. Заборонити людині прописуватися самому і прописувати членів сім'ї законодавчо неможливо.

- Чи користується попитом такий механізм, як лізинг?

- Так, останнім часом такий механізм стає все більш популярним. Довгий час в лізинг можна було придбати тільки квартиру від забудовника в зданому в експлуатацію будинку. На даний момент лізинг можна оформити і на вторинне житло. Основною відмінністю від кредиту є той факт, що квартира до моменту погашення заборгованості знаходиться у власності лізингової компанії. Однак покупець може зареєструвати себе і своїх родичів в цій квартирі, як і при звичайній купівлі, оплата житлово-комунальних послуг також буде здійснюватися за звичайними тарифами, встановленими для фізичних осіб.

- Чи є свої нюанси при покупці в кредит споруджуваної квартири?

- Так, в процесі покупки новобудови з кредитом також часто складно обійтися без фахівця. Здавалося б, перевірки квартира не вимагає, потрібно тільки підписати договір із забудовником. Однак у різних банків різні підходи до розрахунку максимальної суми кредиту для покупки новобудови, що купується за договором пайового будівництва, через договір купівлі-продажу житлових облігацій або ж у зданому в експлуатацію будинку. Також можуть відрізнятися і умови кредитування.

Кожен забудовник встановлює свої терміни на оплату квартири за договором. Ми завжди контролюємо цей момент, погоджуючи терміни отримання кредиту з термінами оплати, встановленими забудовниками.

Ми співпрацюємо тільки з надійними забудовниками Мінська і передмістя. Звертаючись до нас, без додаткових оплат клієнт може отримати детальну консультацію фахівця про кожен проект (база новобудов), а після вибору проекту, отримає також і консультацію з питань кредитування новобудови.

- Які умови кредитування на даний момент?

- Ми працюємо з більшістю банків, що кредитують нерухомість. На нашому сайті розміщені і постійно оновлюються умови кредитування на покупку квартир на вторинному ринку, в новобудовах , Заміської нерухомості. Крім ознайомлення з загальними умовами банків, можна розрахувати платежі по всіх пропонованих програм.

Угоди з кредитом: питання і відповіді

Судячи за різними оцінками, сьогодні близько 30-35% угод з купівлі або будівництва мінських квартир здійснюється із залученням банківських кредитів. І попит на житлові кредити з боку населення має тенденцію до збільшення. У той же час з приблизно 30 діючих банків 10-13 надають послуги з надання населенню кредитів на житлові цілі. Умови кредитування і вимоги до кредитоотримувача у кожного банку свої. Про це більш детально розповіла керівник сектора іпотечного кредитування АН «Твоя столиця» Людмила Семенова.

- Останнім часом надходить все більше дзвінків з проханням розповісти про процедуру укладання угоди купівлі-продажу квартири із залученням банківського кредиту - Останнім часом надходить все більше дзвінків з проханням розповісти про процедуру укладання угоди купівлі-продажу квартири із залученням банківського кредиту. Зокрема, далеко не всі знають, що кредитну суму банк перераховує на рахунок продавця, а не виплачує готівкою покупцеві, причому не до підписання договору купівлі-продажу, а після. Дізнавшись про це, деякі клієнти починають висловлювати занепокоєння, а чи не вийде так, що після підписання договору купівлі-продажу банк може відмовити у видачі кредиту.

У зв'язку з цим хотілося б уточнити, що ж потрібно знати покупцеві, щоб максимально себе убезпечити від зайвих проблем?

- Так, дійсно. Угода із залученням банківського кредиту істотно відрізняється від звичайної, коли покупець розплачується з продавцем готівкою. І відмінність не тільки в способі розрахунку. При звичайній угоді покупець і продавець укладають договір купівлі-продажу, який нотаріально посвідчується, а потім реєструється в агентстві по державної реєстрації нерухомого майна та земельного кадастру.

При цьому покупець передає продавцеві готівку за квартиру, як правило, перед нотаріальним посвідченням договору або в момент посвідчення. Якщо ж покупець має намір використовувати для оплати банківський кредит, то процес підготовки до операції і розрахунку між сторонами не тільки розтягується в часі, а й ускладнюється. На кожному етапі можуть виникати нюанси, з якими покупцеві в поодинці впоратися не так-то просто.

Мабуть, одним з найбільш важливих етапів такої угоди є підготовчий - вибір банку і робота з ним ще до того, як ви вибрали квартиру. Необхідно отримати вичерпну інформацію про те, під які відсотки і на яких умовах банк може видати кредит на покупку квартири . При цьому необхідно поспілкуватися з працівниками банку та з'ясувати, на яку суму кредиту можна розраховувати при наявності певного доходу.

Якщо це не зробити, то, домовившись з продавцем про угоду, ви раптом несподівано можете з'ясувати, що кредит вам не дадуть через вашу низькою кредитоспроможності. А якщо при цьому ви укладете з продавцем попередній договір, то можна нарватися на великі штрафні санкції, оскільки угода не відбудеться з вашої вини. При цьому, якщо ви вносили завдаток, то його можна втратити.

Щоб убезпечити наших клієнтів від подібних ризиків, ми для початку попередньо переконуємося в їх кредитоспроможності і тільки після цього робимо висновок попередній договір. Якщо з якихось причин все ж від банку буде отримано відмову у видачі кредиту, нашим завданням буде пояснити продавцеві, що дана причина розірвання договору є поважною, щоб клієнта не торкнулися ніякі штрафні санкції.

У даній ситуації неоціненну допомогу нашим клієнтам надає наш сектор іпотечного кредитування. У нас в агентстві діє програма «Партнер-кредит» . Фахівці по іпотечному кредитуванню безкоштовно проконсультують, який звернувся до нас покупця, індивідуально підберуть оптимальну програму кредитування серед 7 банків-партнерів, розрахують щомісячні платежі, допоможуть зібрати пакет документів і подати його в банк-партнер.

Вибравши квартиру з нашої бази об'єктів, ви отримаєте попередню консультацію про готовність банку вас прокредитувати на потрібну суму. Безумовно, можна все робити, не вдаючись до допомоги ріелтерів, але це в тому випадку, якщо ви в собі максимально впевнені і ознайомилися з усіма тонкощами майбутнього процесу. В іншому випадку доцільніше звернутися до послуг фахівців.

Наприклад, якщо ви шукаєте квартиру за допомогою ріелтерської компанії, кваліфікований ріелтер знає, як краще повідомити продавцеві, що квартира буде купуватися з залученням кредиту. Тому що все-таки ще не кожен продавець хоче зв'язуватися з безготівковим розрахунком, коли якась сума грошей нехай і в доступному для огляду, але все-таки майбутньому повинна надійти на розрахунковий рахунок. У нього можуть бути певні побоювання, що він ці гроші не отримає, і тоді не зрозуміло, що робити в цьому випадку.

Професійний ріелтер знає, як направити покупця, який отримує кредит, який інформацією і в який момент клієнт повинен володіти, щоб угода відбулася максимально комфортно, щоб продавець безболісно отримав гроші, а покупець - квартиру, витративши на це мінімум часу і коштів.

- Припустимо, покупець визначився з банком, з квартирою. З продавцем укладено попередній договір, з ріелтерської фірмою - договір на надання послуг. Що далі?

- Після цього йде стандартна процедура перевірки квартири, яка нічим не відрізняється від тієї, яка виробляється при наданні ріелтерської послуги, коли квартира купується без залучення кредиту. Одночасно подається заявка на кредит в банк. Ми інформуємо клієнта про перелік необхідних довідок, в різних банках до них пред'являються різні вимоги. У деяких банках, наприклад, потрібна довідка про доходи за останніх 3 місяці, в деяких - за останній рік. Одні банки готові виділити кредит під заставу квартири, що купується, інші тільки з залученням поручителів. Після того, як пакет документів зібраний, ми допомагаємо клієнтові подати його в банк (в більшість банків можна подати заявку прямо у нас в офісі). Далі чекаємо відповіді з банку (від 1 до 10 днів).

Після того як ріелтер переконується в юридичній чистоті продаваної квартири і обумовлені всі нюанси отримання кредиту, сторони укладають нотаріальний договір купівлі-продажу. Від стандартного договору купівлі-продажу, договір із залученням кредиту відрізняється тим, що платежі за квартиру вносяться в два етапи.

Перший етап - коли покупець платить до нотаріального посвідчення угоди або після готівкову частину вартості квартири.

Другий етап - перерахування безготівкових коштів на розрахунковий рахунок продавця, відкритий в конкретному банку або філії банку. Термін, протягом якого це має статися, обмовляється в договорі купівлі-продажу. Як правило, він становить до тижня, іноді довше, в залежності від складності угоди.

Банком перевіряється наданий нотаріальний договір і готується договір кредитний. Клієнта разом з поручителями запрошують до відділення банку на підписання кредитного договору, а відповідні кошти перераховуються на розрахунковий рахунок продавця, який таким чином отримує суму, що залишилася за квартиру. Гроші з розрахункового рахунку він може використовувати на свій розсуд.

- Чи були у вашій практиці випадки, коли банк вже після укладення договору купівлі-продажу відмовляв у видачі кредиту? З яких причин таке може статися? І чим це загрожує сторонам угоди?

- Таке буває, але дуже-дуже рідко. Пов'язано це може бути, наприклад, зі зміною умов кредитування, але банки-партнери завжди інформують нас про такі рішення, а ми в свою чергу оберігаємо клієнта від форс-мажорних обставин. Проте, покупець повинен чітко уявляти, що в цей момент може відбуватися. Якась сума грошей вже отримана продавцем і начебто він цю квартиру вже продав. Що ж відбувається далі? Як правило, мова йде про розірвання договору за обопільною згодою сторін. І коли є посередник в цьому питанні, завжди простіше домовиться про процедуру повернення всього в первісний стан.

Що стосується відмови банку до підписання нотаріального договору при первісної подачі заявки, то відмови бувають, коли до нас приходить клієнт і говорить: я все знаю, у мене не буде ніяких проблем, я через це вже проходив і все у мене під контролем. І саме в таких випадках, коли людина або не володіє повною інформацією, або не хоче ділитися, як йому здається, дуже конфіденційною інформацією з ріелтором, і виникають проблеми. Але це теж велика рідкість. А у видачі кредиту банк може відмовити як унаслідок недостатньої платоспроможності кредитоотримувача, зіпсованої кредитної історії, так і без пояснення причин.

- Ви згадували, що деякі банки надають кредит під заставу квартири, що купується. Чи є якісь особливі підходи при оформленні застави квартир - обмеження в прописці, наприклад?

- Є. На період оформлення квартири в заставу в ній ніхто не повинен бути прописаний. Обмеження на прописку в подальшому немає, оскільки для цього немає ніякої законодавчої основи. Заборонити людині прописуватися самому і прописувати членів сім'ї законодавчо неможливо.

- Чи користується попитом такий механізм, як лізинг?

- Так, останнім часом такий механізм стає все більш популярним. Довгий час в лізинг можна було придбати тільки квартиру від забудовника в зданому в експлуатацію будинку. На даний момент лізинг можна оформити і на вторинне житло. Основною відмінністю від кредиту є той факт, що квартира до моменту погашення заборгованості знаходиться у власності лізингової компанії. Однак покупець може зареєструвати себе і своїх родичів в цій квартирі, як і при звичайній купівлі, оплата житлово-комунальних послуг також буде здійснюватися за звичайними тарифами, встановленими для фізичних осіб.

- Чи є свої нюанси при покупці в кредит споруджуваної квартири?

- Так, в процесі покупки новобудови з кредитом також часто складно обійтися без фахівця. Здавалося б, перевірки квартира не вимагає, потрібно тільки підписати договір із забудовником. Однак у різних банків різні підходи до розрахунку максимальної суми кредиту для покупки новобудови, що купується за договором пайового будівництва, через договір купівлі-продажу житлових облігацій або ж у зданому в експлуатацію будинку. Також можуть відрізнятися і умови кредитування.

Кожен забудовник встановлює свої терміни на оплату квартири за договором. Ми завжди контролюємо цей момент, погоджуючи терміни отримання кредиту з термінами оплати, встановленими забудовниками.

Ми співпрацюємо тільки з надійними забудовниками Мінська і передмістя. Звертаючись до нас, без додаткових оплат клієнт може отримати детальну консультацію фахівця про кожен проект (база новобудов), а після вибору проекту, отримає також і консультацію з питань кредитування новобудови.

- Які умови кредитування на даний момент?

- Ми працюємо з більшістю банків, що кредитують нерухомість. На нашому сайті розміщені і постійно оновлюються умови кредитування на покупку квартир на вторинному ринку, в новобудовах , Заміської нерухомості. Крім ознайомлення з загальними умовами банків, можна розрахувати платежі по всіх пропонованих програм.

У зв'язку з цим хотілося б уточнити, що ж потрібно знати покупцеві, щоб максимально себе убезпечити від зайвих проблем?
Що далі?
Чи були у вашій практиці випадки, коли банк вже після укладення договору купівлі-продажу відмовляв у видачі кредиту?
З яких причин таке може статися?
І чим це загрожує сторонам угоди?
Що ж відбувається далі?
Чи є якісь особливі підходи при оформленні застави квартир - обмеження в прописці, наприклад?
Чи користується попитом такий механізм, як лізинг?
Чи є свої нюанси при покупці в кредит споруджуваної квартири?
Які умови кредитування на даний момент?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online