Передача будівельного майданчика підрядчику

  1. Акт прийому-передачі будівельного майданчика
  2. Передача будівельного майданчика підрядчику
  3. Обов'язки замовника
  4. Обов'язки підрядника

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відмінністю договору будівельного підряду буде велика кількість різних супутніх документів. Одним з них є акт передачі будівельного майданчика підрядчику для проведення будівельних робіт.

Акт прийому-передачі будівельного майданчика

Відмінністю договору будівельного підряду буде велика кількість різних супутніх документів

Даний документ складається письмово, в довільній формі і, як правило, включає в себе інформацію:

  • про відповідність ділянки плану (кадастровому або межевому);
  • відомості про право замовника на дану ділянку (у власності, в оренді і ін.) із зазначенням номера свідоцтва про державну реєстрацію;
  • адреса ділянки;
  • реєстраційний номер;
  • кадастровий номер;
  • кадастрову вартість;
  • відомості про загальну площу ділянки;
  • обтяження (сервітути та ін.);
  • інформацію про дозволений використанні ділянки;
  • відомості про дозвіл на забудову;
  • дані про якісні властивості землі;
  • відомості про підведення до ділянки різних комунікацій (постійних і тимчасових);
  • іншу інформації, яка впливає на реалізацію договору.

Передача будівельного майданчика підрядчику

З датою підписання акта про передачу будмайданчика зазвичай починається перебігу строку будівництва. Затримка або прострочення передачі майданчика може виявитися підставою не тільки для перегляду умов договору про термін і ціною будівництва, але і для односторонньої відмови підрядника виконати договір.

Акт про передачу будівельного майданчика є додатковим документом і відповідно нумерується. Цей номер повинен бути вказаний в основному договорі. Надалі це допоможе уникнути непорозумінь і різночитань при виникненні суперечок.

Обов'язки замовника

В обов'язок замовника входить забезпечення юридичної чистоти земельної ділянки . Це необхідно для того, щоб після закінчення будівельних робіт можна було зареєструвати право власності на створений нерухомий об'єкт. Для цього у замовник має бути законним способом придбане речове або зобов'язальне право на дану ділянку.

Саме володар права на землю має право отримати дозвіл на будівництво, а потім ввести готовий об'єкт в експлуатацію. Якщо ж право на будівельний майданчик знаходиться у підрядника, то укладений з ним договір буде класифікуватися не як будівельний підряд, а як купівля-продаж нерухомого майна.

Обов'язки підрядника

Передача будівельного майданчика підрядчику породжує в останнього ряд обов'язків. Протягом всього часу, яке займе виконання будівельних робіт контроль за станом майданчика здійснюється підрядником, який забезпечує необхідний порядок і охорону матеріалів, техніки та інших господарських об'єктів на ній.

Крім того, закон покладає на підрядника обов'язок дотримуватися вимог охорони навколишнього середовища, як загальні, адресовані всім суб'єктам господарської діяльності, так і спеціальні, пов'язані з конкретним споруджуваним об'єктом.

Цивільно-правова, а також адмінітсратівная і кримінальна відповідальність, передбачена за порушення цих вимог, не може бути перекладена на замовника.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online