Будь-який українець з 45 000 гривен в кишені зможе купити квартиру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Житло. Збираються звести більше сотні будинків в & laquo; мільйонниках & raquo ;. Фото: mtu.gov.ua

Будь-який українець з 45 000 гривен в кишені зможе купити квартиру Олександр Панченко https://cdn.segodnya.ua/img/article/3908/71_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/3908/71_tn. jpg 2012-10-19T08: 10: 00 + 03: 00 Нерухомість у 2013-му влада обіцяє 10 000 квартир в «фінських» панельках по 6000 грн за «квадрат»

З весни 2013 року мають потребу в житлі стане простіше їм обзавестися - почне діяти нова Держпрограма "Доступне житло", повідомив віце-прем'єр міністр інфраструктури Борис Колесніков. Реалізовувати її буде спеціально створене Нацагентство при міністерстві. Соцініціативи президента "Доступне житло", якою відає Мінрегіон (соцжитло площею 40-60 кв. М в кредит під 3% річних для кварточередніков), за словами міністра Анатолія Близнюка, також залишиться. Але "Доступне житло-2" буде набагато масштабніше. "Завдання - наступного року побудувати в містах-мільйонниках 10 тис. Квартир як мінімум, в 2014 - 25 тис. І далі вийти на 50-100 тис.", - сказав Колесніков.

За даними нашого джерела в Кабміні, на це закладуть в бюджет-2013 7 млрд грн. Комунікації (воду, каналізацію, світло) проведуть за рахунок держави, оренда землі буде безкоштовною.

Будувати планують швидко, за фінською технологією з готових заводських блоків (зараз бетон заливають в опалубку на місці, що в 2-3 рази довше, в мороз заливати не можна - бетон не застигне. - Авт.). Тому і ціна невисока - 6000 грн за кв. м, причому всі квартири (вони будуть лише двокімнатними, з площею 50 кв. м) будуть оброблені, встановлені кухонні блоки (плита, мийка) і повний комплект сантехніки. "Фішка" програми - енергозбереження, обіцяють, що тепловтрати в таких будинках будуть на порядок нижче, ніж у старих хрущовок.

Купити квартиру зможе будь-хто, а не тільки людина, що стоїть на квартобліку. Оселитися можна буде, або сплативши відразу 300 тис. Грн, або оформивши лізинговий кредит (оренда з викупом) на 12-15 років під 3% річних, ще 13% по кредиту забудовнику компенсує держава. При лізингу мешканцеві доведеться відразу внести 15% ціни (45 тис. Грн) і платити щомісяця не менше 2000 грн, що доступно. Переплата складе за 12 років близько 40 тис. Грн.

Квартири. Будуть з обробкою, кухонними блоками і сантехнікою. Фото: mtu.gov.ua

Програма вже зацікавила підрядників: як повідомив нам віце-президент "Київміськбуду" Едуард Шевчук, вони вивчили фінський досвід і готові будувати, на кожен будинок (під ключ) піде не більше півроку.

Знизити ціни. Думки експертів будринку про проект розійшлися. Так, Сергій Костецький (консалтингова компанія "СВ девелопмент") назвав цю програму привабливою для покупців, але побоюється, що у держави не знайдеться грошей на її реалізацію, а місцева влада будуть зволікати з виділенням землі і підведенням комунікацій. Але якщо вдасться в наступному році побудувати і продати хоча б 5 тис. Квартир, це знизить ціни на хрущовки, які зараз стоять 700-800 і більше $ / кв. м. А ось незалежний експерт Зоя Федорова впевнена, що кошти в бюджеті знайдуться, і при чіткій організації і жорсткому контролі з боку Кабміну програма повинна працювати. "Держава дає гроші на житло, тому залучення адмінресурсу в даному випадку виправдане", - вважає Федорова.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online