10 соток землі від держави: як отримати ділянку

  1. Як отримати законні 10 соток землі?
  2. 1. Перед подачею клопотання вивчіть інформацію на спеціальних стендах у акіматів
  3. 2. Заяву необхідно подавати в акімату за місцем знаходження земельної ділянки
  4. 3. Ділянка стане вашою власністю тільки після освоєння
  5. 4. Заберуть чи ділянку, якщо будівництво будинку затягнулося?
  6. Якщо у вас вже є земля
  7. Чи можуть чоловік і жінка отримати по одній ділянці на кожного?
  8. Чому так складно отримати законні 10 соток?
  9. У деяких регіонах не вистачає ділянок
  10. Ділянки не видаються без інфраструктури

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно із законом в Казахстані кожна людина може отримати ділянку землі, щоб побудувати собі будинок. Однак це питання стало для деяких міст болючим - наприклад, в акімату Астани подають заяви тисячами, але люди нескоро отримають законні 10 соток землі.

У чому користь поправок до земельного кодексу для простих громадян? Читайте в статті .

Як отримати законні 10 соток землі?

Ділянка під ІЖС безкоштовно ви можете отримати один раз в житті, і до цього ви повинні поставитися серйозно, з аналізом. Для цього потрібно виконати кілька послідовних кроків

1. Перед подачею клопотання вивчіть інформацію на спеціальних стендах у акіматів

Подивіться, де і яка черга, де планується проектування інженерних мереж, проводяться підготовчі роботи по підготовці майданчиків під відведення землі. Черга повільно рухається не через те, що не вистачає земель, а через те, що повільно проводиться інфраструктура.

Земельний податок в Казахстані в 2016 році: ставки, розрахунок, терміни здачі >>>

2. Заяву необхідно подавати в акімату за місцем знаходження земельної ділянки

Документів, які потрібно надати, трохи - лише клопотання, копія посвідчення особи і довідка про відсутність або наявність земельної ділянки або іншої нерухомості. Подавати кілька заяв у різні акімату на одну ділянку не можна. Якщо акимат запросив інший документ, який не передбачений правилами, сміливо звертайтеся в прокуратуру.

Як стати в чергу на житло? >>>

3. Ділянка стане вашою власністю тільки після освоєння

Як правило, 10 соток від держави розраховують використовувати для будівництво житла. Для того щоб почати будівництво на ділянці вам знадобиться не тільки укласти договір оренди, а й надати вже готовий план будинку. Які документи і процедури потрібно пройти, розповідає Бакитжан Базарбек: «Елементарно, щоб почати будівництво Вам потрібно укласти договори оренди, освоєння землі, уявити ескізний проект будинку, затвердити АПЗ і отримати дозвіл на будівництво. Після завершення будівництва, замовляєте виконавську зйомку і проходите процедуру прийому будинку в експлуатацію.

Про те, як брати участь в житловій держпрограмі і отримає орендне житло з правом викупу, читайте тут .

4. Заберуть чи ділянку, якщо будівництво будинку затягнулося?

Що робити в такому випадку, відповідає юрист Бакитжан ​​Базарбек: «Спочатку громадяни набувають земельна ділянка не на право власності, а на право оренди. Для чого це робиться? Якщо Ви дійсно потребуєте житла, ви повинні довести це - побудуйте будинок, введіть в експлуатацію і отримуйте землю у власність. Якщо все-таки не встигли, або проблеми виникли з грошима, нічого страшного. Ви можете згідно 37 статті Земельного кодексу продовжити договір оренди. А це за 3 місяці раніше до закінчення терміну договору оренди. Продовжувати ви можете нескінченно, поки не добудуєте свій будинок. Однак через нецільове використання ділянку все одно можуть забрати ».

Як отримати дозвіл на будівництво >>>

Якщо у вас вже є земля

Покладені людині 10 соток, якщо він вже володіє будинком, земельною ділянкою Покладені людині 10 соток, якщо він вже володіє будинком, земельною ділянкою? У законі прописується, що на кожного громадянина покладається 0,1 га під ІЖС, і при наявності нерухомості людина не позбавляється права отримати ділянку безкоштовно. Однак наш експерт попереджає: «Скажу так - ви не втрачаєте прав отримати ділянку безкоштовно, якщо маєте іншу нерухомість, скажімо квартиру або будинок. Просто, врахуйте одне - при розгляді вашого клопотання в земельній комісії це питання буде піднято і врахований. І ще - якщо раніше ви вже отримали ділянку за даним цільовим призначенням на безкоштовній основі, ви, звичайно, втрачаєте право повторного отримання. Позбавляються цього права особи, чиї відомості були занесені в так званий Реєстр осіб, чиї ділянки були вилучені у зв'язку з нецільовим використанням ».

Про те, як купити землю в Казахстані, читайте тут .

Чи можуть чоловік і жінка отримати по одній ділянці на кожного?

Одна постійна читачка нашого порталу прислала нам питання: «А чи можливе отримання ділянки землі чоловікові і дружині« в комплексі »- наприклад, дружині покладені 10 соток і чоловікові покладені. Чи можуть вони подати заяву на один загальний ділянку на двох, поєднати його на сім'ю і отримати 20 соток? ».

Теоретично законодавство передбачає по ділянці на громадянина, а не на сім'ю, тобто в принципі така можливість не заперечується. Але це тільки в теорії. «Чому теоретично? Тому що черги-то великі, будуть задовольняти клопотання у міру готовності майданчиків і потреби кожного, кожне клопотання буде перевірено - пояснює Бакитжан ​​Базарбек. - Чинний закон передбачає на кожного громадянина одну ділянку, немає застереження, що ділянки можуть бути об'єднані в один, якщо заявники - близькі родичі або подружжя. Проблема у відсутності Коментаря до Земельного кодексу, недосконалість деяких норм земельного законодавства, ну і звичайно в роз'ясненні земельно-правових норм. У будь-якому випадку, питання цікаве. Взяв на замітку ».

Таким чином, якщо вирішите подати заяву на 10 соток, то ознайомтеся в акімату, як йде підведення інфраструктури - якщо десь вже ведуться активні роботи, то на ту ділянку і подавайте. Перед цим розробіть і затвердите ескіз будинку.

Доступне житло через Жілстройсбербанк: чому складно отримати квартиру? >>>

Чому так складно отримати законні 10 соток?

На сьогоднішній день проблема з видачею землі під ІЖС полягає, за великим рахунком, в неготовності цих ділянок або їх відсутності зовсім. Наприклад, в Алмати і Астані велика проблема з вільними землями - ділянок просто немає.

У деяких регіонах не вистачає ділянок

Бакитжан ​​Базарбек вважає, що причина проблеми - неправильна методика містобудівного планування: «Скажімо, всі знали, що тенденція урбанізації населених пунктів буде наростати, все прогнозували величезний наплив сільського населення в міста. Особливо чутливими виявилися Астана як центр міграційного та економічного тяжіння, а Алмати як величезний мегаполіс. У разі столиці влада ввела обмеження на видачу землі, щоб зупинити ту вакханалію масової роздачі землі під ІЖС, яку вчинили районні акімату в приміській зоні столиці. Так ми отримали Коянди, Талапкер і інші населені пункти, яких взагалі не повинно було бути. За Генеральним планом, проектувальником якого був японський архітектор К.Куракава, околиці столиці повинні були бути охоплені зеленими зонами, а не житловими сельбищними зонами ».

Ділянки не видаються без інфраструктури

Із земельного кодексу під ІЖС видається ділянку, де як мінімум є електромережі, водопровід. Якщо це населений пункт, де центральне водопостачання не підведено, то досить тільки електромереж. Питання виходить на гроші.

«Реалізація містобудівних документів строго залежить від бюджетного фінансування. Іншими словами, якщо є бюджетні гроші, будуть інженерні мережі, значить, будуть нові ділянки - пояснює Бакитжан ​​Базарбек. - Так просто непідготовлені ділянки, де не тільки інженерних мереж, а й цивілізації то особливо немає, держава видати не може ».

Фото: 3654.ru, eva.ru, mandy.it

інформаційна служба kn.kz

Як отримати законні 10 соток землі?
4. Заберуть чи ділянку, якщо будівництво будинку затягнулося?
Чому так складно отримати законні 10 соток?
У чому користь поправок до земельного кодексу для простих громадян?
Як отримати законні 10 соток землі?
Як стати в чергу на житло?
4. Заберуть чи ділянку, якщо будівництво будинку затягнулося?
Для чого це робиться?
Чи можуть чоловік і жінка отримати по одній ділянці на кожного?
Чи можуть вони подати заяву на один загальний ділянку на двох, поєднати його на сім'ю і отримати 20 соток?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online