Цікаві місця міста Біла Церква

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Біла Церква - одне з найдавніших міст України, заснований в ХI столітті Ярославом Мудрим

Біла Церква - одне з найдавніших міст України, заснований в ХI столітті Ярославом Мудрим. Місто розташоване на берегах річки Рось, недалеко від Києва. Численні пам'ятники історії, стародавні церкви, радоновий джерело, знаменитий дендропарк «Олександрія» роблять місто привабливим для туристів. Також розвитку туристичного бізнесу сприяють близькість столиці і розвинена інфраструктура. Про те, що життя в місті б'є ключем, ви можете переконатися, зайшовши на новинний сайт міста bc-like .

Для туристів серед архітектурних пам'яток цікаві: Для туристів серед архітектурних пам'яток цікаві:

  • Зимовий палац Браницьких

Будинок побудований в 1796 г. Є національною пам'яткою архітектури. За довгі роки тут розташовувалися музеї, різні держструктури і навіть німецький військовий госпіталь. Останнім часом в палаці знаходиться школа мистецтв.

  • Ансамбль споруд поштової станції

Являє собою комплекс споруд ХIХ століття. Будинки споруджувалися для розвитку регулярної поштового зв'язку. В готелі, що входить до складу ансамблю, зупинявся Т. Г. Шевченко.

Цікаві для відвідування та огляду численні старовинні церкви міста.

  • Преображенський собор

Зведений в ХIХ столітті на замовлення графині Браницької. Стіни собору були розписані маслом, але розписи до наших днів не збереглися. У 1956 р собор був занесений в список пам'ятників архітектури.

  • Церква Святого Миколая

Закладена в 1706 р Іваном Мазепою. У ХIХ столітті разом з Преображенським собором була окрасою Соборній площі. У нішах церкви збереглися зображення ликів святих (в тому числі і Святого Миколая).

  • Католицький костел Іоанна Хрестителя

Зведений на початку ХIХ століття Браницькими на Замковій горі. Костел прикрашає красива ліплення і розпису невідомого майстра. Славиться він своєю унікальною акустикою. Зараз тут розташований Будинок органної та камерної музики.

Головна прикраса міста - всесвітньо відомий дендропарк «Олександрія»

Є пам'ятником архітектури національного значення та садово-паркового мистецтва. Парк був закладений в 1793 р графом Браницьким. Краси парку надихали на створення своїх знаменитих творів Пушкіна і Шевченка. Тут гуляли члени царської сім'ї.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online