NEWSru.com :: Мер Казані пропонує міськдумі прийняти закон про заборону куріння в громадських місцях

Мер Казані пропонує міськдумі прийняти закон про заборону куріння в громадських місцях

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мер Казані Ільсур Метшин запропонував Казанської міської Думи розробити закон про заборону на куріння в громадських місцях, а також розробити спеціальну брошуру на цю тему, в якій би містилися рекомендації щодо здорового способу життя. Така брошура, на думку мера, має бути у кожної казанської родини. У планах глави міста зробити Казань "найздоровіших містом в Росії".

Метшин на нараді в мерії запропонував Казані виступити із законодавчою ініціативою щодо обмеження куріння тютюну. Він висловив упевненість, що цю ініціативу підтримають інші муніципалітети, Державна Рада Татарстану, а потім підхоплять і російські міста, повідомляє РІА Новини" .

- У РФ курить третина всіх неповнолітніх, "зав'язати" збираються 22% курців

На думку Метшін, в брошуру з рекомендаціями щодо здорового способу життя повинні входити розділи, присвячені харчуванню, фізкультури та інших складових здорового способу життя дітей та дорослих, розділи, що розповідають про шкоду куріння і алкоголю.

Як, зі свого боку, зазначив начальник управління охорони здоров'я Казані Раміль Ахметов, діючий федеральний закон "Про обмеження куріння тютюну" недосконалий. Адже, виходячи з його положень, можна курити в школах, лікарнях, дитсадках і будь-яких інших установах.

За статистикою злоякісних новоутворень серед жителів Казані рак органів дихання займає перше місце. При цьому куріння є причиною як мінімум 90% випадків раку легенів. Від серцево-судинних захворювань, викликаним курінням, помирають 25% населення столиці Татарстану.

Нагадаємо, що цієї осені Держдума готує до розгляду новий законопроект про заборону куріння. За новим законом в РФ під забороною може опинитися куріння в під'їздах, холах і на сходових клітинах житлових будинків, а також в квартирах без згоди всіх власників або наймачів.

Порушників будуть не тільки штрафувати, а й у разі систематичних порушень виселяти з квартир. Відповідний законопроект був внесений до Держдуми в квітні сенатором Рустемом Шияновим.

У РФ, за даними минулого року, курили більше 40 млн чоловік: 63% чоловіків і 30% жінок, 40% юнаків і 7% дівчат. Щорічно кількість курців росіян збільшується на 1,5-2%. Захворюваність на рак легенів в Росії, викликана курінням, за останні десять років зросла на 63%. Як підрахували лікарі, в Росії кожні 1 хвилину 20 секунд помирає курець.

Небезпеки піддаються не тільки самі курці, а й ті, хто знаходиться з ними поруч - "пасивне куріння" на 34% збільшує ризик виникнення раку легенів і на 50% - серцево-судинних захворювань.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, курець скорочує своє життя в середньому на 6,2 року. Більше 5 мільйонів чоловік в рік помирає від хвороб, пов'язаних з курінням.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online