Авансовий платіж за ССО за 3 квартал 2018 року

  1. Як дізнатися ставку ССО в своєму регіоні
  2. Приклад розрахунку ССО на об'єкті доходи за 3 квартал
  3. Як розрахувати авансовий платіж за єдиним податком при базі «Доходи мінус витрати»
  4. Приклад розрахунку ССО доходи мінус витрати за 3 квартал
  5. Нюанси обліку витрат за основними засобами при базі «Доходи мінус витрати»
  6. Нюанси перенесення збитку минулих років при базі «Доходи мінус витрати»
  7. Який КБК використовувати при оплаті податку
  8. Зразки платіжних доручень на сплату єдиного податку при УСН
  9. доходи
  10. калькулятор ССО
  11. Сьогодні подарунок на вибір при підписці на «Спрощенку»: м'ясорубка, гриль, блендер

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щокварталу платники податків зобов'язані розрахувати і сплатити авансовий платіж за ССО. У статті - терміни, порядок розрахунку, приклади і калькулятор ССО за 3 квартал 2018 року.

Розрахувати спрощений податок безкоштовно онлайн ви можете в нашій програмі Правконс Розрахувати спрощений податок безкоштовно онлайн ви можете в нашій програмі "Правконс". Для користувачів доступна консультація по всіх бухгалтерських питань 24 години на добу 7 днів на тиждень. Перший рік роботи в програмі "Правконс" для вас абсолютно безкоштовний. Почніть прямо зараз.

За 3 квартал 2018 року термін сплати єдиного податку як для організацій, так і для індивідуальних підприємців встановлений один - 25 жовтень 2018 року. Ця дата припадає на звичайний будній день, тому ніяких переносів не буде.

Подача квартальних звітів за ССО до податкової інспекції не передбачена.

Підставою для розрахунку єдиного податку при УСН, а також авансових платежів по ньому, є книга обліку доходів і витрат. У форму даного податкового регістра внесені зміни наказом Мінфіну РФ від 07.12.2016 № 227н, який вступив в чинності 1 січня 2018 року.

Зміни торкнулися небагатьох. По-перше, тепер зазначено, що завіряти книгу печаткою необхідно тільки при її наявності.

По-друге, книга доповнена розділом V, в який вносяться дані про сплачений торговому зборі. Даний розділ актуальний тільки для платників такого збору, які застосовують УСН з об'єктом «Доходи», але, тим не менш, включити до складу податкового регістра п'ятий розділ повинні всі платники податків, залишаючи при цьому поля незаповненими.

Зверніть увагу, що в 2018 році торговельний збір діє тільки в м Москва.

Книгу обліку доходів і витрат можна вести як в електронному вигляді, так і на папері. Перед розрахунком авансового платежу з податку при УСН за 3 квартал 2018 року важливо звірити, чи всі доходи і витрати відображені в податковому регістрі.

Нагадаємо, що доходи приймаються до оподаткування в момент оплати, а витрати приймаються тільки при виконанні двох умов - вони повинні бути і нараховані та сплачені.

Оподатковувані доходи наведені в статті 346.15 НК РФ. Для звірки доходів рекомендується використовувати дані по руху грошових коштів. Потрібно перевірити, чи збігаються загальні обороти по надходженнях від покупців з сумою оподатковуваних доходів в книзі. Необхідно переконатися, що в суму оподатковуваних доходів не потрапили неоподатковувані надходження, такі як надходження за договорами позики, повернення від постачальників і т. Д. Крім того, треба перевірити, зменшили чи повернення покупцям оподатковувані доходи.

Для перевірки витрат необхідно звірити не тільки факт оплати по витраті, але також і те, чи відбулося фактичне нарахування витрати, отримані за даною витраті первинні документи від контрагентів, а також знижує такий витрата оподатковувану базу. Перелік прийнятих витрат обмежений статтею 346.16 НК РФ. Даний перелік закритий, т. Е. Якщо своєї витрати ви в списку не знайдете, то знизити на нього оподатковувану базу ви не маєте права.

Платники податків, які обрали об'єкт оподаткування «Доходи мінус витрати», заповнюють розділи II і III.

У другому розділі відображаються витрати на основні засоби або нематеріальні активи. Як такі витрати враховуються, розглянемо далі.

У третьому розділі зазначаються збитки минулих років, які знижують базу оподаткування поточного року. Детальніше про ці збитки розповімо в одному з наступних розділів.

Платники податків, які сплачують податок з доходів, заповнюють також розділ IV книги обліку доходів і витрат. Тут вказуються дані про нараховані та сплачені страхові внески, який можуть знижувати єдиний податок. Також в цьому розділі відображаються виплачені допомоги по тимчасовій непрацездатності, які не компенсуються Соцстрахом, і внески на добровільне особисте страхування.

Перевіривши книгу обліку доходів і витрат, слід взяти для розрахунку підсумкову суму за оподатковуваними доходами за 1-2-3 квартал 2018 роки (півріччя).

Далі необхідно перевірити, яку ставку з податку діє у вашому регіоні. Податковий кодекс в 2018 році задає тільки вилку тарифу - від 1 до 6%. А для деяких ІП може встановлюватися і нульова ставка. Якщо суб'єкт РФ не видав окремого нормативного акту про зниження ставки за єдиним податком, то використовується максимальна величина - 6%.

Як дізнатися ставку ССО в своєму регіоні

Ставки по 85 регіонах РФ дивіться в таблиці .

У таблиці представлені ставки по 85 регіонах Росії в алфавітному порядку:

Республіка Адигея (Адигея), Республіка Алтай, Республіка Башкортостан, Республіка Бурятія, Республіка Дагестан, Республіка Інгушетія, Кабардино-Балкарська Республіка, Республіка Калмикія, Карачаєво-Черкеська Республіка, Республіка Карелія, Республіка Комі, Республіка Крим, Республіка Марій Ел, Республіка Мордовія, Республіка Саха (Якутія), Республіка Північна Осетія - Аланія, Республіка Татарстан (Татарстан), Республіка Тива, Удмуртська Республіка, Республіка Хакасія, Чеченська Республіка, Чуваська Республіка - Чувашія;

Алтайський край, Забайкальський край, Камчатський край, Краснодарський край, Красноярський край, Пермський край, Приморський край, Ставропольський край, Хабаровський край; Амурська область, Архангельська область, Астраханська область, Білгородська область, Брянська область, Володимирська область, Волгоградська область, Вологодська область, Воронезька область, Іванівська область, Іркутська область, Калінінградська область, Калузька область, Кемеровська область, Кіровська область, Костромська область, Курганська область , Курська область, Ленінградська область, Липецька область, Магаданська область, Московська область, Мурманська область, Нижегородська область, Новгородська область, Новосибірська област ь, Омська область, Оренбурзька область, Орловська область, Пензенська область, Псковська область, Ростовська область, Рязанська область, Самарська область, Саратовська область, Сахалінська область, Свердловська область, Смоленська область, Тамбовська область, Тверська область, Томська область, Тульська область, Тюменська область, Ульяновська область, Челябінська область, Ярославська область;

Москва, Санкт-Петербург, Севастополь;

Єврейська автономна область; Ненецький автономний округ, Ханти-Мансійський автономний округ - Югра, Чукотський автономний округ, Ямало-Ненецький автономний округ.

Оподатковуваний дохід необхідно помножити на застосовувану в регіоні ставку.

Отриманий податок можна знизити на виплачені страхові внески за працівників компанії або ІП, внески на добровільне страхування і допомоги по непрацездатності. При цьому організації і підприємці, які мають найманий персонал, знижують податок на ці суми тільки в межах 50% від розрахованого податку.

А індивідуальні підприємці, які вдаються до допомоги праці найманих працівників, знижують єдиний податок на всю суму фіксованих страхвнесків за себе без обмеження.

Додатково податок можна знизити на торговий збір (для Москви).

Отже, формула для розрахунку податку виглядає наступним чином:

Аванс за 3 кв.

=

Доходи по Книзі обліку за 1, 2 і 3 кв.

x

Ставку податку в регіоні

-

Страхові внески і лікарняні за 1, 2 і 3 кв.

- Аванс за 1 і 2 кв.

Приклад розрахунку ССО на об'єкті доходи за 3 квартал

ТОВ «Зірка» застосовує ССО з об'єктом оподаткування доходи (зі ставкою 6%). Вихідні дані такі:

  • доходи від реалізації за I - 200 000 руб .;
  • страхові внески, сплачені в I кварталі - 15 000 руб .;
  • доходи від реалізації за 2 квартал - 250 000 руб .;
  • страхові внески, сплачені у 2 кварталі - 20 000 руб.
  • доходи від реалізації за 3 квартал - 300 000 руб .;
  • страхові внески, сплачені у 3 кварталі - 25 000 руб.

Позареалізаційні доходи в цей період не надходили, соціальні допомоги не видавалися. Авансовий платіж за підсумками 1 кварталу перераховано в сумі 5000 руб., За 2 квартал - 6000. Обчислимо авансовий платіж з податку при спрощеній системі за 3 квартал.

Нарахована сума авансового платежу за 3 кв. дорівнює 45 000 руб. [(200 000 руб. + 250 000 руб. + 300 000 руб.) Х 6%], а максимальна сума, на яку дозволяється зменшити податок до сплати, - 30 000 руб. (15 000 руб. + 20 000 руб. + 25 0000 руб.) Х 50%.

Обов'язкові страхові внески, сплачені протягом 9 місяців, становлять 60 000 руб. Вони перевищують 50% від суми нарахованого податку, тому зменшимо його лише наполовину. Отримаємо 22 500 руб. (45 000 руб.: 2). З цієї суми віднімемо авансовий платіж, який перерахований за 1 і 2 квартал. Таким чином, не пізніше 25 жовтня ТзОВ повинно перерахувати авансовий платіж з податку при УСН в сумі 11 500 руб. (22 500 руб. - 5000 - 6000 руб.).

Як розрахувати авансовий платіж за єдиним податком при базі «Доходи мінус витрати»

калькулятор ССО калькулятор ССО

Для розрахунку єдиного податку при базі «Доходи мінус витрати» з книги обліку доходів і витрат знадобиться взяти суму оподатковуваних доходів 1-2-3 квартал 2018 роки (9 міс.)., А також суму прийнятих витрат за цей же період. Саме різниця між доходами і витратами і буде базою для розрахунку податку.

Як і у випадку з «Доходами» для об'єкта «Доходи за мінусом витрат» в Податковому кодексі встановлено тільки вилка тарифу - від 5 до 15%. Крім того, для Криму і Севастополя ставка може бути знижена до 3%, а для деяких ІП будь-яких регіонів - до 0%.

Якщо суб'єкт РФ зниження не передбачив, то використовується максимальне значення податкової ставки - 15%.

Отже, формула для розрахунку авансового платежу з податку при УСН за 3 квартал 2018 року така:

Аванс за 3 кв.

=

(Доходи по Книзі обліку за 1-2- кв. - витрати по Книзі обліку за 1-2-3 кв.)

x

Ставку податку в регіоні

- Аванс за 1-2 кв.

Приклад розрахунку ССО доходи мінус витрати за 3 квартал

ТОВ «Зірка» застосовує ССО з об'єктом оподаткування доходи мінус витрати (ставка податку - 15%). Доходи від реалізації і витрати склали:

  • за 1 квартал 800 000 руб. і 450 000 руб.
  • за 2 квартал 950 000 руб. і 600 000 руб.
  • за 3 квартал 700 000 крб. і 300 000 руб.

Авансовий платіж за 1 квартал перераховано в сумі 52 500 руб., За 2 квартал - 52 500 руб. Обчислимо авансовий платіж за 3 кв.

Визначимо податкову базу за 9 міс. Вона дорівнює 1 100 000 руб. (800 000 руб. + 950 000 руб. + 700 000 крб. - 450 000 руб. - 600 000 руб. - 300 000 руб.). Перемножимо її величину і ставку податку. Це буде 165 000 руб. (1 100 000 руб. Х 15%). Віднімемо суму, перераховану за 1-2 квартал. Отримаємо, що за 9 міс. потрібно сплатити в бюджет 60 000 руб. (165 000 руб. - 52 500 - 52 500 руб.).

Нюанси обліку витрат за основними засобами при базі «Доходи мінус витрати»

Порядок визнання витрат за основними засобами та нематеріальними активами відображений в п. 3 ст. 346.16 НК РФ. В даному пункті є вказівка, що витрати за основними засобами приймаються протягом податкового періоду в кожному звітному періоді рівними частками.

Це означає, що якщо в 3 кварталі 2018 року було придбано і оплачено, наприклад, основний засіб вартістю 120 000 руб., То до витрат 3квартала 2018 року потрапить тільки сума 30 000 руб. (120 000/4 звітні періоди).

Якщо мова йде про витрати на ОЗ або НМА, які були зроблені до переходу на ССО, то по ним необхідно взяти в 3 кварталі 2018 року чверть тієї суми, яка припадає на 2018 рік. Наприклад, якщо необхідно списати витрати на основний засіб з терміном корисного використання 7 років другого року застосування ССО, то в 3 квартал потрапить сума, рівна ¼ від 30% вартості основного засобу.

Нюанси перенесення збитку минулих років при базі «Доходи мінус витрати»

Платники податків мають право знижувати оподатковувану базу на збитки минулих років, отримані при застосуванні УСН. Правила, які застосовуються для перенесення збитків, описані в п. 7 ст. 346.18 НК РФ.

Але слід мати на увазі, що знизити можна тільки оподатковувану базу за рік при подачі декларації. При розрахунку авансових платежів по єдиному податку збитки минулих років не враховуються. Тому щоб уникнути нарахування пені необхідно оплачувати авансові платежі повністю, навіть якщо ви знаєте, що за підсумками року у вас з урахуванням перенесення вийде податковий збиток і, відповідно, до оплати буде тільки мінімальний податок.

Який КБК використовувати при оплаті податку

При оплаті авансового платежу за єдиним податком у поле 104 документа на оплату обов'язково вказується КБК . Невірне заповнення даного реквізиту платіжного доручення може привести до виникнення недоїмки та нарахування пені.

КБК для ССО на об'єкті доходи - 182 1 05 01011 01 1000 110

КБК для ССО на об'єкті доходи мінус витрати - 182 1 05 01021 01 1000 110

Зверніть увагу, що авансових платежів за мінімальним податку немає. Хоча в 2018 році це не принципово, КБК однаковий для податку, розрахованого за покладеної ставкою від бази «Доходи мінус витрати», і для мінімального податку.

Зразки платіжних доручень на сплату єдиного податку при УСН

У нас ви можете завантажити зразки платіжних доручень на оплату авансового платежу за єдиним податком при УСН для будь-якого об'єкта оподаткування.

доходи

завантажити зразок завантажити зразок

витрати

завантажити зразок завантажити зразок

калькулятор ССО

Скористайтеся нашим калькулятором для розрахунку авансового платежу.

Вам необхідно лише вибрати свій об'єкт оподаткування, вказати застосовну ставку, заповнити поля з доходами і витратами, а система сама розрахує податок, який необхідно сплатити до 25 квітня 2018 року.

Вам необхідно лише вибрати свій об'єкт оподаткування, вказати застосовну ставку, заповнити поля з доходами і витратами, а система сама розрахує податок, який необхідно сплатити до 25 квітня 2018 року

Сьогодні подарунок на вибір при підписці на «Спрощенку»: м'ясорубка, гриль, блендер

Сьогодні журнал «Спрощенка» дарує подарунки на вибір при підписці:

  1. Електром'ясорубка ( рахунок )
  2. Електрогриль ( рахунок )
  3. блендер ( рахунок )

Всі подарунки гарантовані. Скачайте і оплатіть рахунок. або оплатіть картою у нас на сайті . В рахунок крім подарунка на вибір включена знижка 30%.

Акція діє до 25 липня включно.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online