У ДАІ розповіли, як перевірити оплату штрафу за порушення ПДР

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З середини липня в Україні діє система автоматичного обліку сплачених штрафів за порушення правил дорожнього руху - коли після оплати квитанції в банківській установі інформація про це потрапляє в базу даних ДАІ і правоохоронці погашають заборгованість водіїв

З середини липня в Україні діє система автоматичного обліку сплачених штрафів за порушення правил дорожнього руху - коли після оплати квитанції в банківській установі інформація про це потрапляє в базу даних ДАІ і правоохоронці погашають заборгованість водіїв. Завдяки цьому автомобілістам вже не потрібно ходити в ДАІ, надаючи копії квитанцій по оплаті штрафів.

Водіям потрібно правильно заповнювати штрафні квитанції
Лишається автомобіля можна навіть за несплату невеликого штрафу

При цьому, важливо відзначити - дана система буде ефективно працювати тільки лише при правильному заповненні водієм платіжної квитанції - при допущенні помилок дані про оплату штрафу автоматично не потраплять в базу даних ДАІ і відповідно, водій буде вважатися боржником. Як наслідок, після закінчення 15-денного терміну, відведеного за законом на оплату штрафу, працівники адмінпрактики Державтоінспекції, передадуть матеріали адміністративної справи до державної виконавчої служби, яка буде вже в примусовому порядку вилучати штраф. На практиці, це загрожує навіть тимчасовим затриманням автомобіля на штрафмайданчик (до погашення заборгованості з оплати штрафу).

Щоб уникнути можливих проблем, в ДАІ радить водіям, які сплатили штраф, але сумнівається в правильному заповненні квитанції, перевірити заборгованість, звернувшись в ДАІ. На сьогоднішній день, завдяки єдиній базі даних НАІС (національної автоматизованої інформаційної системи) уточнити інформацію про наявні заборгованості по оплаті штрафів можна в будь-якому відділенні ДАІ, незалежно від місця проживання водія і місця вчинення порушення ПДР. Для цього водію необхідно під'їхати або зателефонувати в зручний для нього підрозділ ДАІ і попросити у чергового зв'язатися з інспектором адмінпрактики. Це важливо, тому що перевірити інформацію про заборгованість зможе саме такий співробітник Державтоінспекції. Якщо при перевірці виявиться, що заборгованість таки залишилася, то для її погашення водієві необхідно буде під'їхати в ДАІ і надати копію квитанції про оплату штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online