Штрафи з камер відеофіксації - перевірити онлайн за номером автомобіля на сайті ГИБДД РФ

  1. Особливості функціонування та призначення камер відеофіксації
  2. Як дізнатися про наявність неоплачених штрафів?
  3. Особливості погашення штрафів у 2017 році
  4. Оскарження штрафів з камер відеофіксації
  5. Як перевірити штрафи ГИБДД

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Безпека руху безпосередньо залежить від уважності, досвіду і знань всіх учасників. Контроль над дорожньою ситуацією, а також накладенням адміністративних стягнень у даній сфері, здійснюють працівники ДАІ. Крім живих людей, за ситуацією на дорогах і діями водіїв, невпинно стежать камери відеофіксації .

Хоча подібне обладнання було введено в експлуатацію порівняно недавно, його актуальність і ефективність доказів не потребує. Лише в минулому році, відеокамерами були «помічені» понад 33 млн. Порушень ПДР.

Так зване «лист щастя» вже отримували багато автовласників, однак навіть зараз, багато росіян задаються питанням про те, як дізнатися про наявність непогашених штрафи, цікавляться можливими способами оплати, вивчають можливість оскарження такого штрафу, і навіть ведуть статистику помилок відеообладнання.

На перший погляд, в цих питаннях немає нічого складного, але якщо взяти до уваги багатогранність чинного законодавства, часто, буває дуже непросто самостійно розібратися у всіх нюансах і особливості. Як же бути, і до кого звернутися за порадою?

У подібних ситуаціях, на допомогу росіянам прийдуть досвідчені юристи, які знають всі тонкощі законодавчої сфери, а також готові дати відповіді на всі питання. Однак слід зауважити, що консультацію фахівця не можна назвати бюджетної. Невже інших варіантів немає?

На щастя, на сьогоднішній день, будь-який росіянин може отримати юридичну підтримку безкоштовно. Онлайн консультація дозволить не тільки оперативно знайти рішення будь-якої проблеми, а й допоможе запобігти виникненню конфліктної ситуації.

Особливості функціонування та призначення камер відеофіксації

Особливості функціонування та призначення камер відеофіксації

Знімки та відеозаписи, зроблені спеціальними камерами, є прямим доказом недотримання вимог ПДР. На даний момент в РФ активно використовуються 3 варіанти обладнання, призначеного для фіксації порушень. У 2017 році адміністративне стягнення може бути накладено на підставі даних, отриманих з наступних типів обладнання:

  • Штатні фото- і відеокамери, встановлені вздовж доріг і працюють в автоматичному режимі;
  • Портативні пристрої, що використовуються працівниками ДАІ;
  • Мобільні пристрої, відеокамери, реєстратори та інше обладнання, встановлене в автомобілі, або використовується свідками порушення.

Примітно, що функціонування стаціонарного обладнання не є сюрпризом для автовласників. Щодо розміщення спеціального обладнання учасників дорожнього руху попереджає дорожня розмітка і відповідні знаки.

Що стосується цільового призначення камер, то функціонування даного обладнання направлено на виявлення порушень, пов'язаних з недотриманням швидкісного режиму , Вимог дорожньої розмітки, правил безпеки, використанням мобільного телефону і іншими незаконними діями.

Як дізнатися про наявність неоплачених штрафів?

Як дізнатися про наявність неоплачених штрафів

У сучасній практиці налічується безліч прикладів, коли автовласники дізнаються про наявність неоплачених штрафів лише в той момент, коли справа переходить у відання ФССП, і заборгованість стягують примусово. Щоб уникнути неприємних наслідків, фахівці настійно рекомендують час від часу перевіряти наявність заборгованості самостійно.

Одним з найбільш простих і доступних способів, що дозволяють швидко отримати потрібну інформацію, є відправка електронного запиту через офіційний сайт ГИБДД . У заявці вказується наступна інформація:

  • Номерний знак транспортного засобу;
  • Дані техпаспорта;
  • Унікальний захисний код (капча).

Після надходження запиту, система обробить наявну інформацію, після чого на екрані монітора або дисплеї мобільного пристрою відобразяться результати пошуку. При наявності непогашених штрафів, відвідувачеві сайту стане доступна інформація про дату і вигляді порушення, а також сума стягнення. Функціонал порталу дозволяє не тільки з'ясувати наявність заборгованості, але і відразу погасити її.

Ще один варіант отримання інформації про штрафи з камер відеофіксації - відвідування порталу державних послуг . Для використання функціоналу цього ресурсу відвідувачеві доведеться стати авторизованим користувачем порталу. На щастя, процедура реєстрації дуже проста, і займає не більше 15-20 хвилин. Після авторизації на сайті, відвідувачеві необхідно знайти підрозділ «МВС Росії», в якому і розташовується форма для пошуку штрафів. При виявленні заборгованості, погасити її можна через портал.

Громадяни, які дізналися про накладення адміністративного стягнення з постанови, можуть внести оплату через відділення одного з банків, скористатися можливостями однієї з електронних платіжних систем, або погасити штраф через термінал самообслуговування. Реквізити платежу і дані про терміни, можна також знайти в повідомленні.

Особливості погашення штрафів у 2017 році

Особливості погашення штрафів у 2017 році

Відповідно до вимог чинного законодавства, штраф, накладений в результаті виявлення порушення камерою відеофіксації, повинен бути сплачений протягом 60 днів. Якщо порушення було незначним, і автовласник бажає погасити заборгованість протягом 20 днів після отримання повідомлення, то він може отримати «знижку» в розмірі 50% від суми штрафу.

Що стосується громадян, чиє фінансове становище не дає змоги оплатити стягнення своєчасно і в повному обсязі, то для них передбачена відстрочка платежів, або оплата штрафу декількома частинами. Щоб отримати відповідний «бонус», автовласникові необхідно подати заяву в ГИБДД, підкріпивши його документами, що підтверджують нестачу фінансових коштів.

Кожен громадянин зобов'язаний пам'ятати, що недотримання термінів оплати тягне за собою вкрай негативні наслідки у вигляді примусового стягнення заборгованості співробітниками ФССП . Якщо розмір боргу перевищує 10 тис. Руб., То судові пристави можуть накласти заборону на виїзд з країни, а також залучити порушника до кримінальної відповідальності.

Якщо порушником є ​​чиновник, то покарання буде суворим. Крім усього іншого, в Москві і Санкт-Петербурзі, величина штрафів значно вище, ніж в інших населених пунктах РФ. Усе штрафи з камер відеофіксації мають термін позовної давності, що становить 24 місяці.

Оскарження штрафів з камер відеофіксації

Оскарження штрафів з камер відеофіксації

Оскаржити штраф можна в перші 10 днів, звернувшись до відділення ГИБДД, співробітником якого було накладено стягнення, або в судові інстанції. Сама скарга не має суворої форми, однак складати її необхідно в повній відповідності з вимогами ЦПК. Текст повинен бути максимально лаконічним і містити тільки достовірну інформацію. У скарзі також повинні бути присутніми наступні дані:

Персональна інформація про заявника та його контакти;

Як докази можна використовувати будь-які документи, здатні підтвердити той факт, що порушення було вчинене не було, або за кермом транспортного засобу перебував інша людина. Термін розгляду скарги - від 10 днів до 2 місяців. Якщо заява буде задоволено, то стягнення анулюють. Якщо в клопотанні буде відмовлено, то заявнику доведеться погашати штраф в повному обсязі.

Як перевірити штрафи ГИБДД

Post Views: 112

Як же бути, і до кого звернутися за порадою?
Невже інших варіантів немає?
Як дізнатися про наявність неоплачених штрафів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online