Операція "Інвентаризація"

  1. Додати коментар
  2. інші повідомлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найпопулярніше   27 серпня 2018 року 9:11   Пріоритетний проект Формування сучасної міського середовища, розрахований на п'ять років, реалізується в столиці Чорнозем'я другий рік: час підбивати проміжні підсумки

Найпопулярніше

27 серпня 2018 року 9:11

Пріоритетний проект "Формування сучасної міського середовища", розрахований на п'ять років, реалізується в столиці Чорнозем'я другий рік: час підбивати проміжні підсумки. Минулого тижня в нашому регіоні побувала член Центрального штабу Загальноросійського народного фронту (ЗНФ) Світлана Калініна, яка перевірила якість благоустрою воронезьких дворів і вказала на певні недоробки. Окремі критичні зауваження влада визнала виправданими.

Детальніше про це "Березі" розповів заступник керівника управління житлово-комунального господарства мерії Воронежа Олег Дорохов.

З УРАХУВАННЯМ ГОСТУ

Громадські працівники ОНФ перевіряли як вже відремонтовані двори, так і ті, що тільки наближаються до стадії приймання - методом випадкової вибірки і всього за п'ятьма адресами в Воронежі: Ленінський проспект, 223, ул.Артамонова, 2а, ул.25 Січня, 10 і 40, ул.Остужева, 48. Їх головні претензії - відколи на бордюрах і використання тільки вапняного щебеню великої фракції для асфальтування у дворах. Громадський контроль, до слова, воронежськими владою завжди вітався - регіональне відділення ОНФ неодноразово запрошували приєднатися до комісії з приймання дворів. Що стосується перевірки в стилі "Ревізорро", то чому б і ні? Разом з тим в даному питанні має велике значення погляд фахівця, який розуміє зсередини специфіку роботи, а також деякі професійні нюанси.

- Закон не забороняє укладати вапняний щебінь у дворах і на пішохідних доріжках, технологія здійснюється з урахуванням ГОСТу. Але при цьому, так, важливо, щоб на ремонтованих ділянках дотримувалася технологія процесу: проводилась послідовна укладання вапняного щебеню великої фракції, дрібної і піску, - пояснює Олег Дорохов. - Якість дорожнього покриття в даному випадку залежить не від використовуваних матеріалів, а від того, як ретельно, грамотно здійснена укладка підстави. Люди висловлювали побоювання в минулому році: асфальт у нас розтане разом зі снігом. Але чому це повинно статися, якщо роботи виконані якісно?

Що стосується конкретних випадків за адресами, пояснив Олег Олександрович, то по ул.25 січня приймання ще не пройшла, а значить, і роботи там поки не завершені. Асфальт там просто ще не встигли укласти. А ось по ул.Артамонова ситуація складається цікава: громадські працівники запевняють, що асфальт там покладено відразу на щебінь великої фракції. Але як вони це дізналися, незрозуміло: асфальт там вже заїздив.

- Визначити склад покриття в даному випадку можна лише лабораторно, - каже Дорохов. - До речі, керни (зразок покриття - прим. Авт.) Ми беремо під час перевірки кожного впорядкованого двору.

А ось у дворі за адресою Ленінський проспект, 223, який був упорядкований в 2017 році, визнається Олег Олександрович, якість асфальту на одному з тротуарів виявилося незадовільним. Підряднику вже дано вказівки усунути порушення. Роботи будуть проведені після того, як впорядкують всі двори, заявлені на ремонт в цьому році (після 31 серпня - прим. Авт.).

До речі, в мерії нагадують, що програма "Формування сучасної міського середовища" - проект, в якому важливо участь жителів, і їх ініціативність не повинна закінчуватися на озелененні територій і фарбування парканів. Воронежцев закликають відстежувати явні порушення з боку підрядників і повідомляти про них в управи районів, які, згідно з проектною документацією, є офіційними представниками інтересів жителів.

Бордюрний камінь за окремими адресами пошкоджений, ймовірно, важкими вантажними автомобілями, а пішохідні доріжки для таких навантажень не пристосовані.

ПОТРІБНО КОРЕКТУВАННЯ?

Серед інших зауважень - неестетична планування дворів.

- Хочу нагадати, що схема двору, розстановка дитячої та грального обладнання визначається протоколом загальних зборів мешканців. Хочуть так - нехай буде так. Мені особисто теж якісь двори не подобається: я б і плитку інакше уклав, і огорожі інакше встановив. Але - вирішують мешканці. На даний момент ще не всі нові двори доведені до розуму, тому присутній елемент незавершеності, але, думаю, багато хто з них заграють, коли проекти будуть реалізовані остаточно, а небайдужі жителі прикрасять території квітами і виробами, - каже Олег Олександрович. - У нас є суперкрасівие двори, зроблені з душею.

Нагадаємо, всього в черзі на ремонт - 450 заявок. У цьому році влада має намір привести в порядок 97 дворів - на 28 менше, ніж в минулому. Це пов'язано з тим, що воронежці, вивчивши досвід попереднього року, включають в проекти нові види обладнання або вибирають більш дорогі ігрові або спортивні комплекси. Щорічне фінансування - близько 250 млн руб. Поки нові заявки на участь в програмі не беруть, але якщо федеральний проект буде продовжений, в майбутньому році в списки включать ще кілька дворів.

За заявою експертів ОНФ, воронезькі влади повинні включити в програму всі двори, що потребують ремонту - їх по облцентру приблизно 3,5 тисячі. Але, на жаль, поки це не представляється можливим: програма, яку курирує Мінбудом, реалізується в регіонах відповідно до встановленого відомством порядком, і обов'язкова умова - протокол загальних зборів мешканців.



Додати коментар

Коментар успішно доданий

інші повідомлення

Чи відомо вам, що будь-який товар, куплений дистанційно, можна повернути протягом семи днів без пояснення причин? Або про те, що справжній сир не повинен перебувати на одній полиці з рослинним продуктом? Також варто знати, що при купівлі дачі борги колишнього господаря вашими боргами не стають.

Воронезька область

Наша газета вже писала про те, що з 2021 року Воронеж житиме за новим Генпланом, розрахованому на найближчі 20 років. За дорученням глави Воронежа Вадима Кстеніна всі етапи по розробці Генплану проходять максимально відкрито. 3 і 4 липня з ініціативи міського управління головного архітектора розробники документа провели для воронежцев семінари, на яких обговорювалася концепція майбутнього документа і фіксувалися всі пропозиції городян, які, обіцяють урбаністи, будуть враховані і внесені в воронезький Генплан.

Воронезька область

Звістка про те, що Верховний суд РФ відмовив в розгляді касаційної скарги воронезької будівельної фірми "Вибір" на рішення облсуду відібрати у нього 27,1 га знаменитого яблуневого саду, що колись належав Воронезькому агроуніверситету, багато хто визнав кумедною. Тобто не відмова забавний, а саме звернення. Як якщо б не менш знаменитий дорожній бос Трубников зажадав повернути йому розвали готівки в тазах і коробках, знайдені операми в його гаражі.

Воронезька область

Останнє обговорюване

Що стосується перевірки в стилі "Ревізорро", то чому б і ні?
Але чому це повинно статися, якщо роботи виконані якісно?
ПОТРІБНО КОРЕКТУВАННЯ?
Або про те, що справжній сир не повинен перебувати на одній полиці з рослинним продуктом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online