Датчик руху вуличний: Види, інфрачервоні, що враховувати при виборі, різновиди

  1. Види датчиків руху для вуличних умов
  2. Вуличні інфрачервоні датчики руху
  3. Що слід враховувати при виборі і налаштування вуличних датчиків
  4. Різновиди вуличних датчиків руху

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Датчики руху - незамінні елементи в сучасних системах енергозберігаючого освітлення, безпеки та охорони виробничих і офісних приміщень, багатоквартирних і заміських будинків, дачних ділянок. Вони забезпечують необхідний комфорт і захист, а так само ефективну роботу систем відеоспостереження , Так як можуть монтуватися на різні пристрої.

На об'єктах, що охороняються детектори руху при несанкціонованому наближенні сторонніх осіб пускають у хід відеокамери, сигналізацію, сирену, контрольні панелі систем моніторингу та інші прилади в залежності від схем підключення.

зміст:

Види датчиків руху для вуличних умов

Особливістю вуличних детекторів руху є те, що вони експлуатуються в складних умовах, піддаються впливу снігу, дощу, сонця, вітру, високих і низьких температур Особливістю вуличних детекторів руху є те, що вони експлуатуються в складних умовах, піддаються впливу снігу, дощу, сонця, вітру, високих і низьких температур.

На їх роботу впливають лінії електропередач і автомобільні дороги, що проходять поблизу, навколишні дерева і чагарники, протяжність і складність рельєфу. Дуже важливо правильно вибирати ці пристрої, враховуючи конкретні умови їх експлуатації.

Датчик руху для включення світла вуличний зручно використовувати для управління вуличним освітленням. Коли людина входить в зону охоплення приладу, ліхтар включається автоматично , Коли виходить із зони або припиняє рух, світло автоматично вимикається. Це дозволяє значно знижувати витрати електроенергії в мережах освітлення на промислових і комерційних об'єктах, на дачах і в приватних будинках.

За принципом дії пристрої підрозділяються на ультразвукові, мікрохвильові та інфрачервоні. Крім того, детектори руху бувають пасивними і активними.

Пасивні аналоги реагують на зміну певних параметрів, наприклад, температури в контрольованій зоні. Вони найбільш популярні і використовуються значно частіше, наприклад в якості каганців з датчиками руху .

Активні пристрої направляють і приймають відбите ультразвукове, мікрохвильове або інфрачервоне випромінювання. При появі будь-якого об'єкта параметри відбитого ультразвуку змінюються, і пристрій спрацьовує. Такі детектори часто використовують, наприклад, в охоронних системах автомобілів.

Відеоспостереження через веб-камеру   допоможе впорається і з охороною автомобіля на парковці біля під'їзду, і з цілодобовим наглядом території дачної ділянки або котеджу Відеоспостереження через веб-камеру допоможе впорається і з охороною автомобіля на парковці біля під'їзду, і з цілодобовим наглядом території дачної ділянки або котеджу.

На сьогоднішній день виділяють два типи мікрофонів для відеокамер: динамічні і конденсаторні. Вивчити характеристики мікрофонів можна в цієї статті.

Мікрохвильові активні датчики можна назвати радіолокаційними радарами. Пристрої направляють мікрохвильовий радіоімпульс і приймають відбитий. За своєю дією вони схожі на ультразвукові прилади.

Ці прилади не реагують на різкі перепади температури, що іноді спостерігається для ІК-датчиків. Такі детектори найчастіше використовують в системах охорони периметрів.

Інфрачервоні датчики найбільш популярні. Їх робота заснована на виявленні об'єктів інфрачервоного випромінювання. Основне призначення таких приладів - охорона і освітлення приватних будинків, дачних ділянок, офісних і промислових об'єктів. Детектори реагують на різку зміну інтенсивності теплового випромінювання в контрольованій зоні.

Вуличні інфрачервоні датчики руху

Існує два типи інфрачервоних вуличних детекторів руху Існує два типи інфрачервоних вуличних детекторів руху.

Перший тип відноситься до активних пристроїв, складається з передавача (генератора ІК променя) і приймача, який реагує на переривання ІК променя в разі перетину його будь-яким об'єктом. Такий тип приладів використовується в системах охорони периметра.

Другий тип - це об'ємні датчики. Вони відносяться до пасивного типу пристроїв і реагують на зміну температури при попаданні в зону їх дії більш теплого, в порівнянні з навколишнім середовищем, об'єкта.

Такі прилади використовують найчастіше в системах автоматичного освітлення і охорони периметра. Їх можна розташувати в будь-якому місці по периметру будівлі. Вони захистять підходи до котеджу, офісу, гаражу та іншого об'єкту, що охороняється.

ІК датчики відрізняються кутом охоплення, який варіюється від 120 до 360о. Основним елементом цих пристроїв є лінзи Френеля, які фокусують інфрачервоні промені на чутливі фотоелементи.

ІК датчики руху вуличні підключають до електричної мережі як звичайні електроприлади. Протяжність контрольованої зони більшості цих приладів складає 12 м. Якщо прилад фіксує рух в зоні охоплення, він вмикає світло.

Детектори налаштовують таким чином, щоб вони не реагували на дрібних тварин. Вони спрацьовують, якщо в контрольованій зоні з'явиться великий теплий об'єкт або автомобіль. При відсутності руху протягом встановленого часу (від 30 секунд до 30 хвилин) світло вимикається.

Що слід враховувати при виборі і налаштування вуличних датчиків

Щоб детектори руху довго і безперебійно працювали, до їх вибору і монтажу слід поставитися з повною відповідальністю Щоб детектори руху довго і безперебійно працювали, до їх вибору і монтажу слід поставитися з повною відповідальністю. При виборі слід знати:

  • місце, де буде встановлено прилад, спосіб його кріплення, ступінь захищеності. Кріплення пристрою може проводитися шляхом вбудовування або навішування;
  • потужність комутованого обладнання. Від нього буде залежати принцип установки детектора. Прилади випускають різної потужності і для різних варіантів монтажу;
  • наявність перешкод, (таких, наприклад, як скло, яке зменшить розмір контрольованої зони) а також робочі кути датчика. На стінах зазвичай встановлюють датчики з кутом огляду 180 °, стельові датчики руху - з повним кутом в 360о;
  • можливість налаштування точного часу спрацьовування включень і виключень. Це особливо важливо, якщо встановлено кілька приладів, які повинні реагувати, коли людина виходить із зони дії одного з них і входить в зону дії іншого.

Налаштування детекторів виробляють, використовуючи потенціометри. Налаштовують наступні параметри.

Інтервал часу, протягом якого пристрою працюють. Для настройки слід оцінити, скільки часу людина буде перебувати в контрольованій зоні, і встановити трохи більший період;

Комплект побутового обладнання для організації   wifi відеоспостереження   складається з ip wifi камер, а так само роутера (точки підключення) і ПК Комплект побутового обладнання для організації wifi відеоспостереження складається з ip wifi камер, а так само роутера (точки підключення) і ПК.

Існує безліч видів комплектів систем відеоспостереження для дачі, офісу, будмайданчика, дізнатися про них можна з цієї статті.

Чутливість приладу. Чим вона вища, тим він краще реагує на рух. Якщо детектор спрацьовує дуже часто, поріг чутливості слід знизити. Для вуличних детекторів особливо важливо, щоб вони не реагували на появу дрібних тварин. Ступінь чутливості залежить також від сезону, тому датчики перенастроюють на зимовий і літній час;

Ступінь освітленості. Прилад повинен бути налаштований так, щоб він добре працював в денний і в нічний час. При появі в контрольованій зоні теплого об'єкта в денний час детектор не повинен включати освітлення, а в нічний час повинен реагувати швидко.

Різновиди вуличних датчиків руху

Для охорони об'єктів у нічний час встановлюють датчик руху з сиреною вуличний Для охорони об'єктів у нічний час встановлюють датчик руху з сиреною вуличний. При появі в контрольованій зоні приладу об'єкта з заданими параметрами (наприклад, людини), датчик вмикає сирену, не включаючи освітлення або одночасно включивши прожектор.

Такі пристрої незамінні для установки на території заміських будинків, дачних ділянок, промислових об'єктів. Детектори дуже компактні, можуть бути змонтовані непомітно для зловмисників, забезпечуючи надійну охорону.

Дачники, залишаючи свої дачні будинки і ділянки, завжди турбуються про збереження майна, залишеного на дачі. Забезпечити охорону зможе автономний, бепроводной датчик руху вуличний, який працює від акумулятора.

Можна встановити один або кілька таких датчиків. Детектор з вбудованою сиреною сповістить сторожів про проникнення небажаних гостей, а датчик з вбудованим GSM модулем відправить SMS господареві будинку, нічим не видавши свою присутність.

Основна перевага автономних детекторів - їх можна встановити в будь-якому місці незалежно від наявності мережі електропостачання, головне - вчасно заряджати акумулятори.

Застосування датчиків руху для освітлення вулиць, дворів, територій садових ділянок дозволяє знизити витрати електроенергії більш ніж на 50%. Використання цих приладів в поєднанні з охоронними системами забезпечує надійну охорону промислових, заміських та дачних територій. Порівняно низька вартість детекторів забезпечує високий рівень попиту на них.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online