Як за законом потрібно ділити майно при розлученні в Україні

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

27 вересня 2012, 7:59 Переглядів: 27 вересня 2012, 7:59 Переглядів:   Виявляється, подекуди судді зараз ділять майно не за законом, а & laquo; по справедливості & raquo ;

Виявляється, подекуди судді зараз ділять майно не за законом, а & laquo; по справедливості & raquo ;.

Бізнес (майно та обладнання підприємства, його акції, доходи або збитки) при розлученні повинен бути поділений порівну між подружжям (якщо, звичайно, вони складалися в зареєстрованому шлюбі) не залежно ні від чого - так постановив Конституційний суд, розглянувши звернення якогось ПП з приводу роз'яснення статті 61 Сімейного кодексу (об'єкти права спільної сумісної власності). Як виявилося, суди трактують статтю по-різному: один суддя прийняв рішення поділити все навпіл, інший - віддати при розлученні фірму чоловікові, так як він вів бізнес-справи, а дружині - тільки половину прибутку. Як виявилося, мав рацію перший служитель Феміди.

Юрист Василь Мірошниченко уточнив, що, згідно зі ст. 61 кодексу, загальним для подружжя є будь-яке майно і будь-які доходи сім'ї. Тобто половина зарплати (премії, заначки) чоловіка спочатку належить його дружині і навпаки. "Кодекс говорить, що зароблені гроші, майно, в тому числі речі для професійної праці (комп'ютери, верстати, музичні інструменти) - все спільне в родині. Але тільки якщо воно нажите в шлюбі. Якби чоловік володів фірмою до весілля, дружина могла б претендувати тільки на половину прибутку. Також не діляться подарунки, зроблені особисто одному з подружжя (квартира, автомобіль, коштовності), спадок і особисті речі ", - каже Мірошниченко. Тепер, за словами юриста, цим роз'ясненням КС повинні керуватися судді всіх судів.

Цікаво, що публічні люди з серйозним бізнесом, розірвав свій шлюб, не завжди дотримуються Сімейний кодекс, за яким - все навпіл. Так, наприклад, екс-мер Києва Леонід Черновецький залишив майно колишньої дружини без суду, а собі взяв гроші, бізнесмен Михайло Бродський взагалі віддав все. А адвокат Сергій Власенко, за словами екс-дружини Наталії Окунської, змусив її відмовитися від усього спільно нажитого (бізнес, рахунки в банку, 4,5 га землі, будинок, автомобіль "Лексус"). Втім, в серпні вона відсудила півбудинку ціною 1 млн грн і пів-авто за 250 тис. Грн, але екс-чоловік подав апеляцію, і вони судяться дотепер.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як за законом потрібно ділити майно при розлученні в Україні". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Панченко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online