Виселення громадян з наданням іншого жилого приміщення

Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з нормами Житлового кодексу РФ, основним видом виселення є виселення громадян з наданням іншого благоустроєного жилого приміщення. Людей, яких виселяють з жилих приміщень, забезпечують іншим житлом. Воно надається громадянам до моменту виселення, і не пізніше. Звертаємо увагу на те, що повинно бути надано саме житло, воно не може бути замінено зобов'язаннями надання приміщення в майбутньому. Це суперечить вимозі закону про виселення з одночасним наданням іншого упорядкованого приміщення.

Виселення громадян з наданням іншого жилого приміщення здійснюється в таких випадках:

  • при капітальному ремонті або реконструкції будівлі, якщо роботи неможливо провести без розселення мешканців;
  • якщо будинок призначений до знесення;
  • якщо приміщення втрачає статус житлового будинку та перекладається в нежитлове приміщення;
  • якщо приміщення визнано непридатним для житла.

Приміщення для житла, яке надається замість того, що займалося яких виселяють раніше, має відповідати встановленим законом санітарним, технічним, екологічним, протипожежним нормам і вимогам. Крім того, надається житлове приміщення повинно знаходитися в межах того ж населеного пункту.

У ст. 89 ЖК РФ описані ознаки, якими має володіти «благоустроєне жиле приміщення». У ній сказано, що надається приміщення для житла має бути благоустроєним стосовно до умов даного населеного пункту. Це означає, що рівень впорядкованості не повинен бути нижче середнього рівня в даному населеному пункті. Важливе значення для житла в межах міста має наявність комунальних зручностей (електро-, водо-, газопостачання, опалення, наявність ліфта, сміттєпроводу). Важливим є і планування приміщення, час здачі його в експлуатацію, матеріал, з якого побудований будинок, а також район, в якому знаходиться будівля. Якщо громадянин проживав в місті, а його виселили в будинок в сільській місцевості, виселення є незаконним, навіть якщо населений пункт знаходиться близько від міста.

Чому рівень впорядкованості залежить від населеного пункту? Надається житло повинно знаходитися в тому ж місті, селищі, селі. У мегаполісах середній рівень впорядкованості набагато вище, ніж в невеликих містах і селищах, а в деяких селах взагалі немає багатоповерхових будинків, і рівень впорядкованості є дуже низьким. Не завжди є газопостачання та центральне опалення, не кажучи вже про ліфти і сміттєпроводи.

Надане приміщення повинно бути рівнозначним за площею тому приміщенню, з якого здійснювалося виселення громадян. Неможливо за законом замінити окрему квартиру кімнатою в комунальній квартирі. Надання однієї кімнати особам різної статі (і дітям в тому числі) допускається лише за їх згодою. Виняток становлять лише подружжя.

Виселення громадян з наданням їм іншого приміщення для проживання має безліч нюансів. Якщо ви зіткнулися з порушенням своїх прав, вам буде потрібно консультація досвідченого адвоката по житловому праву . Зателефонувавши за вказаним номером, ви зможете зв'язатися з юристом, який вже захистив права не однієї сім'ї при виселенні.

Інші статті на тему: житлові спори
Чому рівень впорядкованості залежить від населеного пункту?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online