Забудовників можуть зобов'язати обладнати майданчики для собак

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: m24.ru/Роман Васильєв

Забудовників пропонують зобов'язати при будівництві нового житла обладнати майданчики для вигулу домашніх тварин. Про це m24.ru розповів голова комісії з містобудування Мосміськдуми Сергій Звєрєв. Комісія обговорить питання поправок до норм благоустрою територій.

"Майданчики для вигулу собак повинні будуватися. Їх облаштування можна зробити обов'язковим для забудовників при комплексному освоєнні нових ділянок землі", - пояснив Звєрєв.

За його словами, в разі нестачі потрібної площі забудовники зможуть перерахувати гроші місту, щоб влада сама організувала територію для вигулу тварин. "Якщо забудовник веде реконструкцію будинку, тобто зносить будинок і будує там житло. Але якщо ділянки для вигулу собак фізично немає, то в цьому випадку інвестор дає додаткові кошти в бюджет, - зазначив він. - При цьому влада на сусідній до цього житлового будинку території можуть зробити майданчик ".

Звєрєв додав, що при цьому необхідно посилювати відповідальність собачникам за вигул вихованців в недозволених місцях. Згідно із законом москвичам заборонено заходити з собакою без намордника і повідка в магазини, на дитячі майданчики, ринки, пляжі і в транспорт. Не можна вигулювати свого вихованця на території лікарень, дитячих садків, і шкіл, необхідно прибирати за собаками в громадських місцях. За порушення правил вигулу собак власнику загрожує штраф від тисячі до двох тисяч рублів .

На даний момент міські вимоги облаштування майданчиків для вигулу собак прописані в "Нормах і правилах проектування комплексного благоустрою на території Москви". Згідно з нормами, рекомендовані розміри майданчика для вигулу собак в житловій зоні становить 400-600 квадратних метрів - така територія достатня для вигулу до 50 собак на добу , Але площа може бути зменшена, якщо немає достатньої території. Покриття майданчиків повинно бути піщаним або трав'яним, крім того на них повинні бути контейнери для сміття з лопатами для прибирання екскрементів, огорожу майданчика - легка металева сітка. Також відстань від вікон житлових і громадських будівель повинно бути не менше 40 метрів. За оцінками ветеринарів, в Москві зараз близько 2 мільйонів домашніх собак, а число московських собаківників становлять цілих 10 відсотків населення столиці.


Експерт-кінолог Віктор Галушка розповів, що існуючі майданчики для вигулу тварин складно назвати зручними. "П'ят" три на два метри з гратами, на якій повинні вигулюватися собаки з усього району, - це не варіант. Потрібні великі території для майданчиків, існуючі будувалося ще за радянських часів ", - зазначив він.

За його словами, зараз тримати собаку в місті не дуже зручно. "Все більш-менш серйозні собачники виїжджають з Москви за місто, щоб вдосталь погуляти і потренуватися. Місто і собаки трошки непоєднувані речі, а власникам декоративних і маленьких собак все одно, де гуляти, хоч удома, - підкреслив експерт. - У будь-якому випадку необхідність майданчики для вигулу залежить від того, скільки собачників буде жити в будинках, і які породи собак будуть заводитися ".

Посилання по темі

Член Федерального міжгалузевої ради "Ділової Росії" Михайло Вікторів вважає, що забудовники не будуть проти будівництва майданчиків для вигулу собак, якщо цю норму завчасно пропишуть в плані забудови. "Норми і вимоги повинні бути виставлені заздалегідь, щоб забудовнику можна було все прорахувати. Інакше інвестиційні проекти, де собівартість і так весь час зростає, будуть зупинятися на ходу. Якщо майданчик входить в проект території, то вона буде зроблена", - пояснив експерт.

За його словами, всі обтяження забудовника можуть вплинути в результаті на вартість квадратного метра для жителів. "Треба розуміти, що будь-який обтяження для забудовника: школа, лікарня, велодоріжка, молочна кухня, місце для вигулу собак, - все має свою ціну. І ціна лягає в вартість загального інвестпроекту. Є проекти, де існує вільна для будівництва площа, але знаходяться і такі, де все розписано по сантиметрам, і неможливо щось підлаштувати ", - підкреслив він.

Вікторов додав, що у Москви, як у суб'єкта федерації, також є свої зобов'язання по благоустрою міста. "В рамках благоустрою місто також має будувати майданчики для вигулу тварин", - уклав експерт.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online