Зефір при грудному вигодовуванні: особливості меню молодої мами

  1. склад зефіру
  2. Вплив зефіру на організм мами, що годує і дитини
  3. Який зефір вибрати?
  4. Протипоказання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Існує безліч думок щодо того, яким має бути харчування годуючої мами. Але більшість сучасних педіатрів одностайні в тому, що солодкі продукти та кондитерські вироби в цей період протипоказані, оскільки вони можуть бути причиною алергічної реакції і кольок у малюка.

І все ж, незважаючи на численні заборони, існують солодощі, які в помірній кількості вирішуються в період годування груддю. Серед них пастила, мармелад і зефір, сухофрукти. Звичайно, в ідеалі краще від них відмовитися. Але якщо тяга до солодкого висока, слід розібратися, чи можна зефір мамі, що годує і наскільки безпечним є дане ласощі в період лактації.

склад зефіру

Легкий і повітряний зефір нерідко називають королем в світі солодощів. Як і мармелад, його відносять до різновидів пастили і виготовляють з фруктово-ягідного пюре, цукру і яєчних білків. Не можна забувати і про те, що такий склад мають тільки якісні продукти, знайти які сьогодні буває непросто.

Оскільки основою зефіру є низькокалорійне фруктове пюре, даний продукт практично не має в своєму складі шкідливих жирів. Це безсумнівний плюс даної солодощі. І хоча в його склад не входять вітаміни, якими так багаті овочі, фрукти і ягоди, головна перевага даного продукту полягає в тому, що його основою є компоненти природного походження.

Так, до складу зефіру входять:

  • пектин;
  • агар-агар, багатий залізом, кальцієм і фосфором;
  • білки;
  • вуглеводи (фруктоза).

Вплив зефіру на організм мами, що годує і дитини

На відміну від багатьох інших солодощів зефір в помірній кількості благотворно впливає на організм жінки навіть при грудному вигодовуванні. Пектини, які входять до складу продукту, очищають органи, виводять з них шлаки і токсини, знижують рівень холестерину, покращують роботу кишечника і травної системи, нормалізують тиск. Агар-агар, насичений мікро- і макроелементами, позитивно впливає на обмін речовин, покращує структуру шкіри, волосся і нігтів.

Багатий фруктозою, зефір стимулює мозкову діяльність і дозволяє жінці в післяпологовий період уникнути частих головних болів. Крім того, вуглеводи, які входять до складу даного ласощі, сприяють виробленню гормону радості. А це саме те, що потрібно, щоб підняти настрій і подолати післяпологову депресію.

Ще однією незаперечною перевагою зефіру є його низька калорійність. У 100 г даного ласощі міститься 326 калорій. Тому жінка може їсти зефір після пологів, не побоюючись за свою фігуру.

Коли і скільки його можна їсти мамі, що годує? Незважаючи на те, що зефір, пастила і мармелад входять в число порівняно безпечних солодощів, включати ці продукти в раціон годуючих мам слід поступово і обережно. Адже навіть найкорисніший і безпечний продукт в надмірній кількості може завдати шкоди здоров'ю малюка і жінки в період грудного вигодовування.

Щоб уникнути алергічної висипки і інших неприємностей, в перші місяці життя новонародженого жінці варто утриматися від будь-яких солодощів. Досвідчені педіатри рекомендують починати вводити зефір в раціон мами при грудному вигодовуванні через 3-4 місяці після пологів. На думку провідних фахівців, тримісячного терміну цілком достатньо, щоб травна система малюка зміцніла, а його організм був готовий до нових продуктів.

Починати слід з маленького шматочка ласощів, який годує мамі найкраще є в першій половині дня. Якщо протягом декількох днів самопочуття грудничка не погіршиться, то жінка може сміливо включати зефір в свій раціон і є його в більшій кількості (але не більше 2-3 штук на тиждень). Таке обмеження споживання продукту, перш за все, пов'язано з його впливом на грудне молоко. Справа в тому, що зефір (втім, як пастила і мармелад) надає материнському молоку характерний солодкуватий смак, що може негативно відбитися на стані немовляти. По-перше, шлунок малюка дуже важко звикає до подібної їжі. По-друге, солодке молоко матері, яке є для немовляти одночасно і його їжею, і питвом, може викликати у нього сильну спрагу.

Який зефір вибрати?

Асортимент зефіру на сучасному ринку настільки величезний, що в його розмаїтті дуже важко зорієнтуватися. Щоб солодкість стала корисним і безпечним ласощами для годуючої мами і її малюка, необхідно навчитися її правильно вибирати. При грудному вигодовуванні кожній жінці варто віддавати перевагу тільки якісного продукту білого кольору або кольору крем-брюле. Жовтий, рожевий і будь-який інший кольоровий зефір містить в своєму складі барвники, які з молоком матері можуть потрапити в організм малюка. Також не варто вибирати ласощі з горіхами, шоколадом, кокосовою стружкою і іншими добавками. Вони протипоказані при грудному вигодовуванні.

Вибираючи зефір або мармелад, необхідно віддавати перевагу солодощам, виготовленим на основі агар-агар - природного компонента, який отримують з водоростей. Не варто купувати зефір або мармелад, до складу якого входить желатин. Даний компонент, який добувають з хрящової тканини тварин, шкідливий для організму годуючої мами і її малюка.

Протипоказання

Незважаючи на те, що зефір вважається цілком нешкідливим продуктом, існують деякі нюанси, які слід враховувати при його вживанні. Так, протипоказаннями вважаються:

  • схильність до виникнення алергічних реакцій;
  • цукровий діабет;
  • порушення обміну речовин;
  • карієс.

Таким чином, період грудного вигодовування - це зовсім не привід для жінки виключати зі свого раціону всі солодощі, адже існують такі ласощі, які можуть бути безпечними для мами, що годує і її малюка. Проте, обережність повинна залишатися на першому місці. Якщо жінка готова відмовитися від солодощів в принципі - це слід зробити. При бажанні додати зефір (або мармелад) у свій раціон необхідно порадитися з педіатром, щоб не нашкодити дитині.

Коли і скільки його можна їсти мамі, що годує?
Який зефір вибрати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online