Середній шкоду здоров'ю при ДТП - консультація юриста

  1. Які документи потрібні?
  2. Як і ким визначається тяжкість заподіяної шкоди здоров'ю
  3. Як скласти позов до суду, якщо заподіяно шкоду здоров'ю при ДТП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Існує кілька варіантів отримання компенсації за шкоду здоров'ю середньої тяжкості, отриманий в результаті ДТП:

  1. Якщо у власника транспортного засобу є поліс ОСАГО, то гроші можна отримати шляхом звернення до страхову компанію .
  2. Якщо поліс ОСАГО відсутня, а винуватець ДТП відмовляється добровільно відшкодовувати збиток, то єдиним способом отримання компенсації є звернення з позовом до суду.

Існує кілька варіантів отримання компенсації за шкоду здоров'ю середньої тяжкості, отриманий в результаті ДТП:   Якщо у власника транспортного засобу є поліс ОСАГО, то гроші можна отримати шляхом звернення до   страхову компанію Які документи потрібні?

У будь-якому з вищеописаних випадків знадобляться наступні документи:

  1. Підтверджують провину водія транспортного засобу (постанова співробітника ДІБДР про притягнення до адміністративної відповідальності, довідка про ДТП);
  2. Звіт незалежної експертизи про збитки, спричинені вашого автомобіля;
  3. Медична документація, в якій будуть відображені причини звернення за медичною допомогою і пошкодження, які ви отримали;
  4. Всі призначення лікарів і чеки до купується ліків (для того, щоб отримати компенсацію за лікарські препарати потрібно документ, який підтверджує, що саме лікар прописав вам дані ліки і товарний і касовий чек, що підтверджує його придбання).

Страхові компанії можуть зажадати і інші документи, наприклад, повідомлення про ДТП та ін.

Як і ким визначається тяжкість заподіяної шкоди здоров'ю

Якщо заподіяно середній шкоди здоров'ю при ДТП, то документами, що підтверджують даний факт, буде висновок медичної експертизи, в якому вказує ступінь тяжкості шкоди здоров'ю людини. Цей ступінь визначається лікарями на підставі відповідних правил, затверджених постановою уряду.

Якщо ж шкода здоров'ю при ДТП відноситься до тяжкого, то порушується кримінальна справа. Іноді бувають випадки, коли відразу визначити ступінь тяжкості шкоди здоров'ю не можна в силу об'єктивних причин, таким чином, середній шкоди здоров'ю може перерости в тяжкий.

Як скласти позов до суду, якщо заподіяно шкоду здоров'ю при ДТП

Позовні заяви складаються за загальними правилами, встановленими цивільним процесуальним кодексом. Безсумнівно, що написання позову доцільніше довірити професійному юристу, щоб з максимальною ефективністю захистити свої права і отримати всі належні виплати, так як крім компенсації матеріальної шкоди ще можна стягнути моральна шкода і судові витрати .

Будь-який юрист знає, що матеріальні збитки повинен бути підтверджений документально, причому необхідна зв'язок між ДТП і хворобою. Найчастіше загострення хронічних хвороб після ДТП викликає на практиці безліч питань. Не обійтися в суді і без медичної карти, в якій лікар записує всі призначаються препарати, до яких потрібно уявити товарний і касовий чек.

Звичайно, швидко отримати гроші через суд не завжди виходить, хоча можливо і укладення мирової угоди, в якому зазначаються конкретні терміни грошових виплат. Якщо вам завдано середній шкоди здоров'ю при ДТП, ви можете особисто або через представника звернутися до винуватця, щоб спробувати вирішити все добровільно.

З усіх питань ви можете отримати консультацію у юриста, оскільки шкода здоров'ю при ДТП повинен бути компенсований в будь-якому випадку, і лише фахівець підкаже, як зробити це з мінімальними витратами часу і сил.

Які документи потрібні?
Які документи потрібні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online