Отримати кадастровий паспорт на квартиру в новобудові: де і як замовити документ, покрокова інструкція вартість, термін дії

  1. Для чого може знадобитися документ?
  2. Що в ньому є?
  3. Способи отримання документа
  4. Як виглядає паперова виписка?
  5. Якщо виписка електронна
  6. Як замовити виписку?
  7. Термін дії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 1 січня 2017 року кадастрові паспорта замінює інший документ - витяг з ЕГРН на нерухомість. Для тих, хто намагається оформити кадастровий паспорт ця інформація виявиться вкрай корисною. У даній статті ми розповімо, що змінилося в процедурі отримання документа, як його тепер оформити і де його отримати.

Виписка з ЕГРН на нерухомість, як і кадастровий паспорт квартири, є таким же обов'язковим документом при здійсненні деяких дій з нерухомістю. Отримати такий документ можна декількома способами, а яких ми розповімо нижче.

Зміст статті:

Для чого може знадобитися документ?

Відомості, які містяться в цьому документі, необхідні для здійснення різних угод з нерухомістю, таких як дарування, продаж, купівля, передача в дар та інших. При виселенні людини з квартири за рішенням суду теж потрібно виписка з ЕГРН. Також цей документ буде потрібно, якщо ви захочете узаконити перепланування.

Що в ньому є?

Кадастровий паспорт або виписка з ЕГРН містить в собі всі відомості про квартиру (адреса, поверх, номер квартири, рік побудови будинку, площа, кількість кімнат, план приміщення і інші відомості). У Державному кадастрі Нерухомості знаходиться інформація про всі нерухомості в країні і її розташуванні. Базові відомості, які повинні зберігатися про кожну нерухомості в кадастр це адреса квартири та її опис, а також графічний план житла та його кадастрова вартість, із зазначенням кадастрового номера.

Способи отримання документа

Отримати кадастрову виписку можна трьома способами:

  • Через кадастрову палату або Росреестр;
  • Через портал державних послуг на сайті Росреестра;
  • Через МФЦ.

Як виглядає паперова виписка?

Зразок паперової виписки з ЕГРН в можете бачити нижче.

Зазвичай цей документ складається з двох частин, перша - креслення, друга - відомості про характеристики приміщення.

Або цей документ може мати тільки один розділ, без креслення. Кількість відомостей залежить від того ким і коли записувалися відомості.

Документ з відомостями про житло містить:

  • Вказівка ​​адреси;
  • Площі житла;
  • Кадастрового номера нерухомості;
  • Вартості з кадастру;
  • Інформацію про власника і інше;
  • А також підпис представника Росреестра.

Якщо виписка електронна

Електронна виписка дуже рідко містить розділ, в якому фігурує креслярський план квартири. Інші відомості про квартири вона містить такі ж, як і паперовий варіант, також в такий виписці є електронно-цифровий підпис реєстратора Росреестра (ЕЦП).

Як замовити виписку?

Отримати кадастровий паспорт тепер стало набагато простіше, його може замовити будь-яка людина, а не обов'язково власник квартири. Взагалі виписку може отримати будь-яка людина, який оплатив держмито, навіть якщо він не громадянин Росії.

У міському МФЦ можна отримати виписку протягом 3-5 робочих днів, для цього необхідно сплатити держмито в розмірі 200 рублів в установі та заповнити відповідну заяву. Виписку видають в електронному вигляді або паперовому. Паперовий варіант буде з синьою печаткою, видається в установі. Електронна виписка буде з електронним підписом Росреестра, її можуть надіслати вам на електронну пошту, скинути на флешку або диск.

Термін дії

Взагалі термін дії кадастрової виписки не встановлено законом, але так як відомості, що зберігаються в Росреестра з часом змінюються, і стають не актуальними, багато установ просять надання свіжого кадастрового паспорта.

про автора

Владислав Ерміхін

З відзнакою закінчив юридичний факультет. З 2006 року спеціалізується на спірних питаннях пов'язаних зі спадщиною і даруванням.

Поділитися:

Для чого може знадобитися документ?
Що в ньому є?
Що в ньому є?
Як виглядає паперова виписка?
Як замовити виписку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online