Ямальские незаможні батьки живуть в передчутті виплат на первістків. Чим можуть обернутися для Росії чергові передвиборні обіцянки Путіна?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли в кінці 2017 року президент Росії оголосив про рішення ввести нову виплату за народження первістка, його численні прихильники заліковалі: подивіться, як Путін дбає про народ! Попереду паровоза, як завжди, побігли чиновники всіх мастей. Наприклад, однією з перших своє захоплення діями президента висловила голова Ради Федерації. Валентина Матвієнко, далека від кредитно-грошових реалій держави, порахувала їх справжньою «перезавантаженням» політики демографічного розвитку країни:

«Я просто в хорошому сенсі в шоці від почутого. Тому що це не якісь косметичні пропозиції, це - відповідь на найгостріші проблеми, які сьогодні є ».

Представники фінансового блоку уряду, природно, не стали перечити своєму президенту. Хоча незадовго до цього, виступаючи на форумі Фінансового університету, міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що збільшення витрат на освіту, охорону здоров'я і соціальне забезпечення без відповідних реформ приведуть країну до чергової кризи. Але Путін, як це часто буває, не прислуховується до професійних фінансистів.

Довідка «Ямал PRO»:

На Ямалі розмір виплати на першу народжену в родині або усиновленої дитини в цьому році складе 15 897 рублів. Планується, що такий захід підтримки в одному з найбагатших суб'єктів, отримають більше 600 сімей - громадян РФ. На ці цілі буде направлено 118 млн. Рублів. При призначенні виплати розмір середньодушового доходу сім'ї не повинен перевищувати - 25 тисяч 126 рублів 50 копійок на одну людину в сім'ї. Тобто дохід сім'ї з трьох осіб не повинен перевищувати 75 379,5 рублів на місяць, з двох осіб - 50 253 рублів на місяць.

Напередодні виборів Путіну знадобилося провести якомога більше враження на пересічних виборців. Зробити це нехитрими популістськими методами виявляється набагато простіше. І не важливо, що подібні рішення в майбутньому можуть привести до маси нових, непередбачуваних проблем. Про те, що чергове передвиборчу обіцянку президента, як раз з цього ряду, заявляють багато експертів. Чим же воно загрожує:

  1. Число малозабезпечених сімей з дітьми, більшість яких найчастіше відносяться до неблагополучних, асоціальних, збільшиться. Практика показує, що найчастіше діти з таких сімей є скоріше загрозою суспільству, ніж його активом.
  2. Багато малозабезпечені родини не зможуть правильно розрахувати свої фінансові можливості і після припинення виплати вони випробують серйозні труднощі із забезпеченням потреб свого первістка, запити якого стануть тільки більше. Такі сім'ї чекає ще більше зубожіння.
  3. Виникає небезпека того, що після припинення виплати на первістка, багатьом неблагополучним сім'ям, які 1,5 роки будуть «шикувати» за рахунок малюка, він стане їм не потрібен. А значить, зросте необхідність в притулках.
  4. Найбільша кількість батьків первістків - це молодь. Стимулювання їх на ранній народження дитини призведе до скорочення кількості кваліфікованих фахівців.

Стимулювання їх на ранній народження дитини призведе до скорочення кількості кваліфікованих фахівців

Так може керівництву країни пора навчиться покращувати демографічну ситуацію новими способами, а не народжуваністю дітей за гроші і відвертим піаром? Наприклад, не на словах, а серйозно зайнятися виходжування немовлят? Адже тільки за один минулий рік в Росії померло майже 10 тисяч новонароджених. Тим більше, що глава Мінпраці РФ в грудні на форумі Загальноросійського народного фронту дав чітко зрозуміти, що поліпшення демографічної ситуації в Росії в найближчі роки чекати не слід по одній простій причині: кількість жінок дітородного віку скоротиться більше ніж на чверть.

«Народжуваність сьогодні - це не той фактор, не той інструмент і не той елемент демографічної політики, який може дати збільшення населення», - зазначив Максим Топілін.

Але на медицину Володимиру Путіну сил і грошей шкода. Немає їх і на виведення малозабезпечених сімей з бідності. Адже правильніше було б створити росіянам умови для гідної роботи і заробітку в багатій природними ресурсами країні, надаючи, якщо треба, немонетізірованние пільги. А люди вже нехай самі вирішують, в якому віці і скільки дітей вони зможуть не тільки народити, а й гідно виховати.


Рейтинг новини:




Так може керівництву країни пора навчиться покращувати демографічну ситуацію новими способами, а не народжуваністю дітей за гроші і відвертим піаром?
Наприклад, не на словах, а серйозно зайнятися виходжування немовлят?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online