Як оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі без черг і нервування |

  1. Як оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі без черг і нервування У цій статті я докладно...
  2. Оформлення закордонного паспорта старого зразка
  3. Оформлення закордонного паспорта через портал «держпослуги»
  4. Як дістатися до Єдиного центру документів
  5. Черги в Єдиному центрі документів
  6. Оформлення закордонного паспорта без сайту «держпослуги»
  7. Отримання готового паспорта в Єдиному центрі документів
  8. Як оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі без черг і нервування
  9. Оформлення закордонного паспорта нового зразка
  10. Оформлення закордонного паспорта старого зразка
  11. Оформлення закордонного паспорта через портал «держпослуги»
  12. Як дістатися до Єдиного центру документів
  13. Черги в Єдиному центрі документів
  14. Оформлення закордонного паспорта без сайту «держпослуги»
  15. Отримання готового паспорта в Єдиному центрі документів
  16. Як оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі без черг і нервування
  17. Оформлення закордонного паспорта нового зразка
  18. Оформлення закордонного паспорта старого зразка
  19. Оформлення закордонного паспорта через портал «держпослуги»
  20. Як дістатися до Єдиного центру документів
  21. Черги в Єдиному центрі документів
  22. Оформлення закордонного паспорта без сайту «держпослуги»
  23. Отримання готового паспорта в Єдиному центрі документів

Як оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі без черг і нервування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цій статті я докладно розповім як самостійно оформити закордонний паспорт на себе і свою дитину, витративши на це якомога менше часу і сил. В принципі загальна схема кроків для оформлення закордонного паспорта єдина по всій Росії, просто я привожу адреси контор, в які потрібно звернутися для Санкт-Петербурга.

Шляхів для оформлення закордонного паспорта в Санкт-Петербурзі існує кілька. І тут багато що залежатиме від того який вид закордонного паспорта ви хочете оформити, тому для початку потрібно задуматися чи потрібен вам паспорт нового зразка терміном дії 10 років або вас влаштує паспорт старого зразка терміном дії 5 років. Тому розглянемо недоліки і переваги оформлення та володіння тим чи іншим видом закордонного паспорта.

Єдиний центр документів

Зміст статті

Оформлення закордонного паспорта нового зразка

переваги:

  1. Термін дії 10 років
  2. Додаткові 10 сторінок

недоліки:

  1. Чи не вписують дітей
  2. Можна оформити тільки в Єдиному центрі документів
  3. Дітей доведеться туди вести для фотографування та здачі відбитків пальців (навіть немовлят)
  4. Для отримання готового паспорта дітей з 12 років (новий зразок) і з 14 років (старий зразок) теж необхідно вести в Єдиний центр документів
  5. Розмір мита за оформлення 5000 руб. для дорослого і 2500 руб для дітей до 14 років, знижка 30% при оплаті на сайті держпослуг, безготівковим способом.

Оформлення закордонного паспорта старого зразка

переваги:

  1. Можна вписати дітей і заощадити мито на оформлення їм окремих паспортів
  2. Можна оформити за місцем проживання і заощадити час, витрачений на поїздки в Єдиний центр документів
  3. Розмір мита 2000 руб. для дорослого і 1000 руб. для дитини до 14 років.

недоліки:

  1. Термін дії 5 років, за фактом менше. Наприклад, шенгенську візу не дадуть впритул до дати закінчення паспорта, залишать зазор в 3 місяці. Разом вийде, що реальний термін дії паспорта менше 5 років
  2. Не всі країни допускають в'їзд дітей, вписаних в паспорт батьків на свою територію. Наша улюблена Фінляндія не допускає.

З усього вище наведеного випливає, що для петербуржців має сенс оформити своїй дитині окремий закордонний паспорт. Тільки у виняткових випадках має сенс вписати дитину в свій паспорт. Занадто великі обмеження на в'їзд дітей, вписаних в паспорт батьків, в інші країни. І ці обмеження можуть змінюватися з плином часу. Тобто перед кожною поїздкою доведеться наводити довідки, а чи дозволено вам з дитиною в'їхати в цю країну. А якщо не дозволено змінювати свої плани або бігти оформляти окремий паспорт.

Найсумніше в усій цій документальній каруселі - це черги і кількість візитів до відповідних органів. Постараємося мінімізувати цей фактор.

Оформлення закордонного паспорта через портал «держпослуги»

Найлегший спосіб позбутися від черг - це подати заяву через портал «держпослуги».

Для цього вам необхідно зареєструватися на порталі та підтвердити свій обліковий запис. Портал «держпослуги» надає величезну кількість послуг і це буде безумовно корисним для майбутнього кроком з вашого боку. У своєму особистому кабінеті ви зможете стежити за своїми пенсійними накопиченнями, перевірити чи є у вас неоплачені штрафи або податки, відкрити свій бізнес і записатися до лікаря. Кількість послуг буде тільки розширюватися з часом.

Один раз заповнивши свої дані на порталі «держпослуги», ви рятуєтеся від їх внесення в усі наступні документи, що оформляються через цей портал, система буде все це робити за вас. Потрібно звернути увагу, що унікальним ключем на порталі є ваш СНІЛС, програмісти мене зрозуміють.

Щоб зареєструватися на порталі «держпослуги» потрібно виконати два кроки:

  1. Зайти на портал «держпослуги», зареєструватися, заповнити свої дані (паспорт, СНІЛС, ІПН, військовий квиток, свідоцтво про шлюб), дані ваших неповнолітніх дітей. Заповнювати обов'язково тільки СНІЛС і паспорт, решта з часом по необхідності можна доповнити.
  2. Сходити в один з найближчих МФЦ «Мої документи» і показати там в зв'язку з цим свій паспорт. Стояти в черзі не потрібно, підтвердити свій обліковий запис на сайті «держпослуги» можна у черговій. На цьому реєстрація буде закінчена. У Петербурзі відкрили безліч МФЦ, деякі відділення працюють з 9-00 до 21-00 без вихідних, розклад роботи та адреси гуглити в інтернеті.

Якщо у вас щось не виходить на порталі «держпослуги», пишіть в тех.підтримку, вам дадуть відповідь протягом доби, можна дзвонити по телефону гарячої лінії.

Запишіть свій пароль від сайту «держпослуги» і сховайте в надійному місці, щоб не забути, він вам ще знадобиться.

Після того, як ви підтвердили обліковий запис можна відразу ж подавати заяву на оформлення закордонного паспорта. Найприємніше в цій процедурі, то що працівники УФМС перевіряють ваші дані і повідомляють про помилки по e-mail або СМС, в залежності від ваших налаштувань. Раніше заради цього потрібно було з'явитися на прийом, постояти в черзі, з'їздити додому, якщо чогось не вистачило, знову з'явитися на прийом і ще раз постояти в черзі.

Найскладнішим в заповненні заяви на сайті «держпослуги» для мене було вказати юридичні адреси всіх фірм, де я працювала за останні 10 років, шукати потрібно на сайті egrul.nalog.ru за назвою фірми або імені ВП. Чисто теоретично я працювала в одній фірмі, але господар її перереєстрував на різні адреси щороку, тому вся моя трудова книжка списана цими даними. Якщо ви не працювали якийсь час за ці 10 років (більш 3 місяців) потрібно писати: «Не працював (а), проживав (а) за адресою ...». Привозити на прийом копію Трудової книжки не потрібно.

Якщо в вашій заяві все вірно. Вам повідомлять про день, коли вам призначений прийом по e-mail. На будь-яке питання співробітники сайту «держпослуги» відповідають на протязі доби.

Мені прийшов лист такого змісту (індивідуальна тільки перша дата і час, решта тексту однаковий для всіх):

Запрошуємо Вас 24 березня 2017р. з 15/30 до 16/00 для надання документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта, цифрового фотографування і сканування папілярних візерунків пальців рук до відділу оформлення закордонних паспортів Управління з питань міграції ГУ МВС Росії по м СПб і ЛО за адресою: м СПб , вул. Червоного Текстильника, д.10, каб. 221 (кабінет теж індивідуальний з 221-223).

Прийом здійснюється в порядку живої черги згідно часу, зазначеному у Вашому запрошенні. У зв'язку з чим переконливе прохання приходити до призначеного часу. Звертатися в кабінет 221 (кабінет теж індивідуальний з 221-223). Талон електронної черги для подачі документів отримувати не потрібно!

У разі, якщо Ви не можете прийти в призначений день, видаляти свою заяву немає необхідності. Після дати запрошення у вас є право звернутися в ООЗП КОМ ГУ МВС Росії по м СПб і ЛО за адресою: м СПб, вул. Червоного Текстильника д.10, кабінет 223 з повним пакетом документів для поновлення розгляду Вашої справи за графіком:

Час прийому:

  • субота - з 10/00 до 13/00
  • субота - з 14/00 до 17/00
  • субота - з 14/00 до 16/00.

У разі неявки для цифрового фотографування протягом шести місяців з дня подачі заяви оформлення закордонного паспорта припиняється.

Перелік необхідних документів:

  1. паспорт громадянина РФ;
  2. закордонний паспорт (при наявності);
  3. особам чоловічої статі від 18 до 27 років військовий квиток (при наявності);
  4. військовослужбовцям Збройних Сил Російської Федерації, а також федеральних органів виконавчої влади, в яких передбачена військова служба, за винятком осіб, які проходять військову службу за призовом, для оформлення закордонного паспорта необхідно надати дозвіл командування за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України;
  5. заяву довільної форми з додатком документів (паспорт, дозвіл на проживання, віза, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб) - в разі необхідності внесення відомостей про власника паспорта буквами латинського алфавіту згідно з поданими документами

Сенс в тому, що вам призначають дату і час без узгодження з вами, але якщо ви не можете прийти в конкретний день до конкретного часу вам виділяють додатковий час за розкладом.

Заяви в довільній формі я не надавала, вони його роздруковують самі з вашої онлайн заповненої анкети. Якщо є така можливість, просять приносити з собою ксерокопії: паспорта, свідоцтва про народження та військового квитка. Але це теж не обов'язково, ксерокопії роблять в Єдиному центрі документів абсолютно безкоштовно.

Існують фірми, які виконають всі ці дії за вас. Тобто вони заповнять за вас заяву через портал держпослуги, запишуть вас на прийом, але з'явитися на подачу заяви все одно потрібно буде самостійно. Черги в УФМС контролювати не може ніхто, там як пощастить. Фірми відповідно візьмуть плату за свої послуги. Вибір за вами.

Як дістатися до Єдиного центру документів

Дістатися просто - станція метро площа Олександра Невського. Від станції метро до самого Єдиного центру документів 2,3 км уздовж Синопській набережній. Якщо йти пішки то вийде відстань від моста Олександра Невського до Большеохтінского моста. Якщо немає бажання ходити пішки, то можна під'їхати на маршрутці №4, зупинка прямо навпроти виходу з метро.

Парковка поруч з Єдиним центром документів платна, паркуватися на прилеглій вулиці не рекомендується, працюють евакуатори.

Прайс парковки поряд з Єдиним центром документів

Черги в Єдиному центрі документів

Я ходила на подачу документів два рази, за себе і за дитину, мені призначили різні дні, на жаль. У п'ятницю ввечері народу не було зовсім, я була другою по черзі. Обслуговують дуже швидко. Я вийшла з кабінету за 3 хвилини. За цей час мене сфотографували, зісканували відбитки вказівних пальців на обох руках, зробили ксерокопію мого паспорта, я розписалася в заяві і все. Зачісуватися треба перед кабінетом, в самому кабінеті немає дзеркала і немає на це часу.

Зачісуватися треба перед кабінетом, в самому кабінеті немає дзеркала і немає на це часу

Черга на прийом документів на оформлення закордонного паспорта

Другий раз в понеділок на прийомі було багато народу, з дитиною я простояла цілу годину. Черга потрібно займати в конкретний кабінет, зазначений у вашому запрошенні, на конкретний час прийому. Проблема в тому, що було дуже багато людей із зовсім маленькими дітьми. На фотографування крихіток йде набагато більше часу. Але обслуговують так само швидко.

Окрема приймальня для оформляють паспорт через сайт держпослуги

Оформлення закордонного паспорта без сайту «держпослуги»

Якщо з якихось причин у вас немає бажання зв'язуватися з порталом «держпослуги», то можна вчинити по-старому. Завантажити в інтернеті анкету, заповнити її, наклеїти фотографії, принести ще 2 фотографії з собою (для оформлення паспорта старого зразка) і приїхати або в Єдиний центр документів (при оформленні паспорта нового зразка), або в районний УФМС (можливо тільки при оформленні паспорта старого зразка).

Ось тут вас будуть підстерігати несподіванки. Спочатку потрібно отримати талончик електронної черги. 5 років тому при оформленні закордонного паспорта чергу за талончиками потрібно було займати в 7-30 ранку, талончики закінчувалися через 30 хвилин після відкриття Єдиного центру документів. Загалом з чергами, як пощастить. Багато що залежить від сезону. Навесні напередодні відпусток людей більше, глибокої осені менше. Без звернення до порталу «держпослуги» черги стають не передбачуваними.

Якщо зовсім не знаєте, як заповнити анкету, то можна заплатити 1500 руб. і це зроблять за вас працівники Єдиного центру документів, але спочатку спробуйте самі, там немає нічого складного. Просто переписуєте дані зі своїх документів в анкету.

Отримання готового паспорта в Єдиному центрі документів

Отримання готового закордонного паспорта відбувається в порядку електронної черги. У будні дні на отримання чергу маленька, а ось по суботах може перевершувати розумні межі. Ми пішли як раз в суботу після школи і були в Єдиному центрі документів в 16-08. Черга стояла на першому поверсі і займала половину коридору в два ряди. У цій попередній черзі на першому поверсі ми відстояли 1 годину.

На другому поверсі нас чекала друга серія стояння, спочатку за талоном електронної черги, а потім очікування по талону. Талон електронної черги видають в обмін на ваш громадянський паспорт або свідоцтво про народження дитини, тобто після цього моменту дезертирувати з черги вже не вдасться. Цей процес зайняв ще одну годину. Під час видачі паспорта сканують ще раз відбитки пальців, тому дітей старше 12 років потрібно вести з собою і на отримання. Разом ми вийшли з Єдиного центру документів вже близько 18-00, це офіційне закінчення роботи, але люди з талонами там ще залишалися. По суботах там видають більше 1600 готових паспортів.

Видача паспортів в будній день

Т.ч. якщо є така можливість не варто приходити на отримання закордонного паспорта в суботу.

Разом я подала заяву на сайті «держпослуги» 15.03.2017, мене запросили на подачу документів 24.03.2017, забрати готовий паспорт запросили 21.04.2017, тобто офіційно визначений термін в 14 робочих днів був перевищений. Паспорт дитини зробили набагато швидше 06.04.2017, в минулий раз було так само, дитячі паспорта роблять швидше.

Процес забезпечення населення закордонними паспортами за останні 5 років значно спростився. Якщо 5 років тому я з'їздила в Єдиний центр документів 5 разів, щоб оформити паспорт на себе і дитину, то в цей раз впоралася всього за 3 рази і в чергах провела значно менше часу. Можна було обійтися всього двома поїздками, я допустила помилку в заповненні анкети на дитину. Якщо б не ця помилка нам би призначили з'явитися в один день.

Додайте сторінку про оформлення шенгенської візи в закладки або соціальні мережі, щоб не забути. Оформляти візу в Єдиному центрі документів я однозначно не рекомендую, на мій погляд ціна невиправдано завищена, читайте в окремій статті « Як самостійно оформити шенгенську візу в Санкт-Петербурзі ».

Як оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі без черг і нервування

У цій статті я докладно розповім як самостійно оформити закордонний паспорт на себе і свою дитину, витративши на це якомога менше часу і сил. В принципі загальна схема кроків для оформлення закордонного паспорта єдина по всій Росії, просто я привожу адреси контор, в які потрібно звернутися для Санкт-Петербурга.

Шляхів для оформлення закордонного паспорта в Санкт-Петербурзі існує кілька. І тут багато що залежатиме від того який вид закордонного паспорта ви хочете оформити, тому для початку потрібно задуматися чи потрібен вам паспорт нового зразка терміном дії 10 років або вас влаштує паспорт старого зразка терміном дії 5 років. Тому розглянемо недоліки і переваги оформлення та володіння тим чи іншим видом закордонного паспорта.

Єдиний центр документів

Зміст статті

Оформлення закордонного паспорта нового зразка

переваги:

  1. Термін дії 10 років
  2. Додаткові 10 сторінок

недоліки:

  1. Чи не вписують дітей
  2. Можна оформити тільки в Єдиному центрі документів
  3. Дітей доведеться туди вести для фотографування та здачі відбитків пальців (навіть немовлят)
  4. Для отримання готового паспорта дітей з 12 років (новий зразок) і з 14 років (старий зразок) теж необхідно вести в Єдиний центр документів
  5. Розмір мита за оформлення 5000 руб. для дорослого і 2500 руб для дітей до 14 років, знижка 30% при оплаті на сайті держпослуг, безготівковим способом.

Оформлення закордонного паспорта старого зразка

переваги:

  1. Можна вписати дітей і заощадити мито на оформлення їм окремих паспортів
  2. Можна оформити за місцем проживання і заощадити час, витрачений на поїздки в Єдиний центр документів
  3. Розмір мита 2000 руб. для дорослого і 1000 руб. для дитини до 14 років.

недоліки:

  1. Термін дії 5 років, за фактом менше. Наприклад, шенгенську візу не дадуть впритул до дати закінчення паспорта, залишать зазор в 3 місяці. Разом вийде, що реальний термін дії паспорта менше 5 років
  2. Не всі країни допускають в'їзд дітей, вписаних в паспорт батьків на свою територію. Наша улюблена Фінляндія не допускає.

З усього вище наведеного випливає, що для петербуржців має сенс оформити своїй дитині окремий закордонний паспорт. Тільки у виняткових випадках має сенс вписати дитину в свій паспорт. Занадто великі обмеження на в'їзд дітей, вписаних в паспорт батьків, в інші країни. І ці обмеження можуть змінюватися з плином часу. Тобто перед кожною поїздкою доведеться наводити довідки, а чи дозволено вам з дитиною в'їхати в цю країну. А якщо не дозволено змінювати свої плани або бігти оформляти окремий паспорт.

Найсумніше в усій цій документальній каруселі - це черги і кількість візитів до відповідних органів. Постараємося мінімізувати цей фактор.

Оформлення закордонного паспорта через портал «держпослуги»

Найлегший спосіб позбутися від черг - це подати заяву через портал «держпослуги».

Для цього вам необхідно зареєструватися на порталі та підтвердити свій обліковий запис. Портал «держпослуги» надає величезну кількість послуг і це буде безумовно корисним для майбутнього кроком з вашого боку. У своєму особистому кабінеті ви зможете стежити за своїми пенсійними накопиченнями, перевірити чи є у вас неоплачені штрафи або податки, відкрити свій бізнес і записатися до лікаря. Кількість послуг буде тільки розширюватися з часом.

Один раз заповнивши свої дані на порталі «держпослуги», ви рятуєтеся від їх внесення в усі наступні документи, що оформляються через цей портал, система буде все це робити за вас. Потрібно звернути увагу, що унікальним ключем на порталі є ваш СНІЛС, програмісти мене зрозуміють.

Щоб зареєструватися на порталі «держпослуги» потрібно виконати два кроки:

  1. Зайти на портал «держпослуги», зареєструватися, заповнити свої дані (паспорт, СНІЛС, ІПН, військовий квиток, свідоцтво про шлюб), дані ваших неповнолітніх дітей. Заповнювати обов'язково тільки СНІЛС і паспорт, решта з часом по необхідності можна доповнити.
  2. Сходити в один з найближчих МФЦ «Мої документи» і показати там в зв'язку з цим свій паспорт. Стояти в черзі не потрібно, підтвердити свій обліковий запис на сайті «держпослуги» можна у черговій. На цьому реєстрація буде закінчена. У Петербурзі відкрили безліч МФЦ, деякі відділення працюють з 9-00 до 21-00 без вихідних, розклад роботи та адреси гуглити в інтернеті.

Якщо у вас щось не виходить на порталі «держпослуги», пишіть в тех.підтримку, вам дадуть відповідь протягом доби, можна дзвонити по телефону гарячої лінії.

Запишіть свій пароль від сайту «держпослуги» і сховайте в надійному місці, щоб не забути, він вам ще знадобиться.

Після того, як ви підтвердили обліковий запис можна відразу ж подавати заяву на оформлення закордонного паспорта. Найприємніше в цій процедурі, то що працівники УФМС перевіряють ваші дані і повідомляють про помилки по e-mail або СМС, в залежності від ваших налаштувань. Раніше заради цього потрібно було з'явитися на прийом, постояти в черзі, з'їздити додому, якщо чогось не вистачило, знову з'явитися на прийом і ще раз постояти в черзі.

Найскладнішим в заповненні заяви на сайті «держпослуги» для мене було вказати юридичні адреси всіх фірм, де я працювала за останні 10 років, шукати потрібно на сайті egrul.nalog.ru за назвою фірми або імені ВП. Чисто теоретично я працювала в одній фірмі, але господар її перереєстрував на різні адреси щороку, тому вся моя трудова книжка списана цими даними. Якщо ви не працювали якийсь час за ці 10 років (більш 3 місяців) потрібно писати: «Не працював (а), проживав (а) за адресою ...». Привозити на прийом копію Трудової книжки не потрібно.

Якщо в вашій заяві все вірно. Вам повідомлять про день, коли вам призначений прийом по e-mail. На будь-яке питання співробітники сайту «держпослуги» відповідають на протязі доби.

Мені прийшов лист такого змісту (індивідуальна тільки перша дата і час, решта тексту однаковий для всіх):

Запрошуємо Вас 24 березня 2017р. з 15/30 до 16/00 для надання документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта, цифрового фотографування і сканування папілярних візерунків пальців рук до відділу оформлення закордонних паспортів Управління з питань міграції ГУ МВС Росії по м СПб і ЛО за адресою: м СПб , вул. Червоного Текстильника, д.10, каб. 221 (кабінет теж індивідуальний з 221-223).

Прийом здійснюється в порядку живої черги згідно часу, зазначеному у Вашому запрошенні. У зв'язку з чим переконливе прохання приходити до призначеного часу. Звертатися в кабінет 221 (кабінет теж індивідуальний з 221-223). Талон електронної черги для подачі документів отримувати не потрібно!

У разі, якщо Ви не можете прийти в призначений день, видаляти свою заяву немає необхідності. Після дати запрошення у вас є право звернутися в ООЗП КОМ ГУ МВС Росії по м СПб і ЛО за адресою: м СПб, вул. Червоного Текстильника д.10, кабінет 223 з повним пакетом документів для поновлення розгляду Вашої справи за графіком:

Час прийому:

  • субота - з 10/00 до 13/00
  • субота - з 14/00 до 17/00
  • субота - з 14/00 до 16/00.

У разі неявки для цифрового фотографування протягом шести місяців з дня подачі заяви оформлення закордонного паспорта припиняється.

Перелік необхідних документів:

  1. паспорт громадянина РФ;
  2. закордонний паспорт (при наявності);
  3. особам чоловічої статі від 18 до 27 років військовий квиток (при наявності);
  4. військовослужбовцям Збройних Сил Російської Федерації, а також федеральних органів виконавчої влади, в яких передбачена військова служба, за винятком осіб, які проходять військову службу за призовом, для оформлення закордонного паспорта необхідно надати дозвіл командування за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України;
  5. заяву довільної форми з додатком документів (паспорт, дозвіл на проживання, віза, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб) - в разі необхідності внесення відомостей про власника паспорта буквами латинського алфавіту згідно з поданими документами

Сенс в тому, що вам призначають дату і час без узгодження з вами, але якщо ви не можете прийти в конкретний день до конкретного часу вам виділяють додатковий час за розкладом.

Заяви в довільній формі я не надавала, вони його роздруковують самі з вашої онлайн заповненої анкети. Якщо є така можливість, просять приносити з собою ксерокопії: паспорта, свідоцтва про народження та військового квитка. Але це теж не обов'язково, ксерокопії роблять в Єдиному центрі документів абсолютно безкоштовно.

Існують фірми, які виконають всі ці дії за вас. Тобто вони заповнять за вас заяву через портал держпослуги, запишуть вас на прийом, але з'явитися на подачу заяви все одно потрібно буде самостійно. Черги в УФМС контролювати не може ніхто, там як пощастить. Фірми відповідно візьмуть плату за свої послуги. Вибір за вами.

Як дістатися до Єдиного центру документів

Дістатися просто - станція метро площа Олександра Невського. Від станції метро до самого Єдиного центру документів 2,3 км уздовж Синопській набережній. Якщо йти пішки то вийде відстань від моста Олександра Невського до Большеохтінского моста. Якщо немає бажання ходити пішки, то можна під'їхати на маршрутці №4, зупинка прямо навпроти виходу з метро.

Парковка поруч з Єдиним центром документів платна, паркуватися на прилеглій вулиці не рекомендується, працюють евакуатори.

Прайс парковки поряд з Єдиним центром документів

Черги в Єдиному центрі документів

Я ходила на подачу документів два рази, за себе і за дитину, мені призначили різні дні, на жаль. У п'ятницю ввечері народу не було зовсім, я була другою по черзі. Обслуговують дуже швидко. Я вийшла з кабінету за 3 хвилини. За цей час мене сфотографували, зісканували відбитки вказівних пальців на обох руках, зробили ксерокопію мого паспорта, я розписалася в заяві і все. Зачісуватися треба перед кабінетом, в самому кабінеті немає дзеркала і немає на це часу.

Зачісуватися треба перед кабінетом, в самому кабінеті немає дзеркала і немає на це часу

Черга на прийом документів на оформлення закордонного паспорта

Другий раз в понеділок на прийомі було багато народу, з дитиною я простояла цілу годину. Черга потрібно займати в конкретний кабінет, зазначений у вашому запрошенні, на конкретний час прийому. Проблема в тому, що було дуже багато людей із зовсім маленькими дітьми. На фотографування крихіток йде набагато більше часу. Але обслуговують так само швидко.

Окрема приймальня для оформляють паспорт через сайт держпослуги

Оформлення закордонного паспорта без сайту «держпослуги»

Якщо з якихось причин у вас немає бажання зв'язуватися з порталом «держпослуги», то можна вчинити по-старому. Завантажити в інтернеті анкету, заповнити її, наклеїти фотографії, принести ще 2 фотографії з собою (для оформлення паспорта старого зразка) і приїхати або в Єдиний центр документів (при оформленні паспорта нового зразка), або в районний УФМС (можливо тільки при оформленні паспорта старого зразка).

Ось тут вас будуть підстерігати несподіванки. Спочатку потрібно отримати талончик електронної черги. 5 років тому при оформленні закордонного паспорта чергу за талончиками потрібно було займати в 7-30 ранку, талончики закінчувалися через 30 хвилин після відкриття Єдиного центру документів. Загалом з чергами, як пощастить. Багато що залежить від сезону. Навесні напередодні відпусток людей більше, глибокої осені менше. Без звернення до порталу «держпослуги» черги стають не передбачуваними.

Якщо зовсім не знаєте, як заповнити анкету, то можна заплатити 1500 руб. і це зроблять за вас працівники Єдиного центру документів, але спочатку спробуйте самі, там немає нічого складного. Просто переписуєте дані зі своїх документів в анкету.

Отримання готового паспорта в Єдиному центрі документів

Отримання готового закордонного паспорта відбувається в порядку електронної черги. У будні дні на отримання чергу маленька, а ось по суботах може перевершувати розумні межі. Ми пішли як раз в суботу після школи і були в Єдиному центрі документів в 16-08. Черга стояла на першому поверсі і займала половину коридору в два ряди. У цій попередній черзі на першому поверсі ми відстояли 1 годину.

На другому поверсі нас чекала друга серія стояння, спочатку за талоном електронної черги, а потім очікування по талону. Талон електронної черги видають в обмін на ваш громадянський паспорт або свідоцтво про народження дитини, тобто після цього моменту дезертирувати з черги вже не вдасться. Цей процес зайняв ще одну годину. Під час видачі паспорта сканують ще раз відбитки пальців, тому дітей старше 12 років потрібно вести з собою і на отримання. Разом ми вийшли з Єдиного центру документів вже близько 18-00, це офіційне закінчення роботи, але люди з талонами там ще залишалися. По суботах там видають більше 1600 готових паспортів.

Видача паспортів в будній день

Т.ч. якщо є така можливість не варто приходити на отримання закордонного паспорта в суботу.

Разом я подала заяву на сайті «держпослуги» 15.03.2017, мене запросили на подачу документів 24.03.2017, забрати готовий паспорт запросили 21.04.2017, тобто офіційно визначений термін в 14 робочих днів був перевищений. Паспорт дитини зробили набагато швидше 06.04.2017, в минулий раз було так само, дитячі паспорта роблять швидше.

Процес забезпечення населення закордонними паспортами за останні 5 років значно спростився. Якщо 5 років тому я з'їздила в Єдиний центр документів 5 разів, щоб оформити паспорт на себе і дитину, то в цей раз впоралася всього за 3 рази і в чергах провела значно менше часу. Можна було обійтися всього двома поїздками, я допустила помилку в заповненні анкети на дитину. Якщо б не ця помилка нам би призначили з'явитися в один день.

Додайте сторінку про оформлення шенгенської візи в закладки або соціальні мережі, щоб не забути. Оформляти візу в Єдиному центрі документів я однозначно не рекомендую, на мій погляд ціна невиправдано завищена, читайте в окремій статті « Як самостійно оформити шенгенську візу в Санкт-Петербурзі ».

Як оформити закордонний паспорт в Санкт-Петербурзі без черг і нервування

У цій статті я докладно розповім як самостійно оформити закордонний паспорт на себе і свою дитину, витративши на це якомога менше часу і сил. В принципі загальна схема кроків для оформлення закордонного паспорта єдина по всій Росії, просто я привожу адреси контор, в які потрібно звернутися для Санкт-Петербурга.

Шляхів для оформлення закордонного паспорта в Санкт-Петербурзі існує кілька. І тут багато що залежатиме від того який вид закордонного паспорта ви хочете оформити, тому для початку потрібно задуматися чи потрібен вам паспорт нового зразка терміном дії 10 років або вас влаштує паспорт старого зразка терміном дії 5 років. Тому розглянемо недоліки і переваги оформлення та володіння тим чи іншим видом закордонного паспорта.

Єдиний центр документів

Зміст статті

Оформлення закордонного паспорта нового зразка

переваги:

  1. Термін дії 10 років
  2. Додаткові 10 сторінок

недоліки:

  1. Чи не вписують дітей
  2. Можна оформити тільки в Єдиному центрі документів
  3. Дітей доведеться туди вести для фотографування та здачі відбитків пальців (навіть немовлят)
  4. Для отримання готового паспорта дітей з 12 років (новий зразок) і з 14 років (старий зразок) теж необхідно вести в Єдиний центр документів
  5. Розмір мита за оформлення 5000 руб. для дорослого і 2500 руб для дітей до 14 років, знижка 30% при оплаті на сайті держпослуг, безготівковим способом.

Оформлення закордонного паспорта старого зразка

переваги:

  1. Можна вписати дітей і заощадити мито на оформлення їм окремих паспортів
  2. Можна оформити за місцем проживання і заощадити час, витрачений на поїздки в Єдиний центр документів
  3. Розмір мита 2000 руб. для дорослого і 1000 руб. для дитини до 14 років.

недоліки:

  1. Термін дії 5 років, за фактом менше. Наприклад, шенгенську візу не дадуть впритул до дати закінчення паспорта, залишать зазор в 3 місяці. Разом вийде, що реальний термін дії паспорта менше 5 років
  2. Не всі країни допускають в'їзд дітей, вписаних в паспорт батьків на свою територію. Наша улюблена Фінляндія не допускає.

З усього вище наведеного випливає, що для петербуржців має сенс оформити своїй дитині окремий закордонний паспорт. Тільки у виняткових випадках має сенс вписати дитину в свій паспорт. Занадто великі обмеження на в'їзд дітей, вписаних в паспорт батьків, в інші країни. І ці обмеження можуть змінюватися з плином часу. Тобто перед кожною поїздкою доведеться наводити довідки, а чи дозволено вам з дитиною в'їхати в цю країну. А якщо не дозволено змінювати свої плани або бігти оформляти окремий паспорт.

Найсумніше в усій цій документальній каруселі - це черги і кількість візитів до відповідних органів. Постараємося мінімізувати цей фактор.

Оформлення закордонного паспорта через портал «держпослуги»

Найлегший спосіб позбутися від черг - це подати заяву через портал «держпослуги».

Для цього вам необхідно зареєструватися на порталі та підтвердити свій обліковий запис. Портал «держпослуги» надає величезну кількість послуг і це буде безумовно корисним для майбутнього кроком з вашого боку. У своєму особистому кабінеті ви зможете стежити за своїми пенсійними накопиченнями, перевірити чи є у вас неоплачені штрафи або податки, відкрити свій бізнес і записатися до лікаря. Кількість послуг буде тільки розширюватися з часом.

Один раз заповнивши свої дані на порталі «держпослуги», ви рятуєтеся від їх внесення в усі наступні документи, що оформляються через цей портал, система буде все це робити за вас. Потрібно звернути увагу, що унікальним ключем на порталі є ваш СНІЛС, програмісти мене зрозуміють.

Щоб зареєструватися на порталі «держпослуги» потрібно виконати два кроки:

  1. Зайти на портал «держпослуги», зареєструватися, заповнити свої дані (паспорт, СНІЛС, ІПН, військовий квиток, свідоцтво про шлюб), дані ваших неповнолітніх дітей. Заповнювати обов'язково тільки СНІЛС і паспорт, решта з часом по необхідності можна доповнити.
  2. Сходити в один з найближчих МФЦ «Мої документи» і показати там в зв'язку з цим свій паспорт. Стояти в черзі не потрібно, підтвердити свій обліковий запис на сайті «держпослуги» можна у черговій. На цьому реєстрація буде закінчена. У Петербурзі відкрили безліч МФЦ, деякі відділення працюють з 9-00 до 21-00 без вихідних, розклад роботи та адреси гуглити в інтернеті.

Якщо у вас щось не виходить на порталі «держпослуги», пишіть в тех.підтримку, вам дадуть відповідь протягом доби, можна дзвонити по телефону гарячої лінії.

Запишіть свій пароль від сайту «держпослуги» і сховайте в надійному місці, щоб не забути, він вам ще знадобиться.

Після того, як ви підтвердили обліковий запис можна відразу ж подавати заяву на оформлення закордонного паспорта. Найприємніше в цій процедурі, то що працівники УФМС перевіряють ваші дані і повідомляють про помилки по e-mail або СМС, в залежності від ваших налаштувань. Раніше заради цього потрібно було з'явитися на прийом, постояти в черзі, з'їздити додому, якщо чогось не вистачило, знову з'явитися на прийом і ще раз постояти в черзі.

Найскладнішим в заповненні заяви на сайті «держпослуги» для мене було вказати юридичні адреси всіх фірм, де я працювала за останні 10 років, шукати потрібно на сайті egrul.nalog.ru за назвою фірми або імені ВП. Чисто теоретично я працювала в одній фірмі, але господар її перереєстрував на різні адреси щороку, тому вся моя трудова книжка списана цими даними. Якщо ви не працювали якийсь час за ці 10 років (більш 3 місяців) потрібно писати: «Не працював (а), проживав (а) за адресою ...». Привозити на прийом копію Трудової книжки не потрібно.

Якщо в вашій заяві все вірно. Вам повідомлять про день, коли вам призначений прийом по e-mail. На будь-яке питання співробітники сайту «держпослуги» відповідають на протязі доби.

Мені прийшов лист такого змісту (індивідуальна тільки перша дата і час, решта тексту однаковий для всіх):

Запрошуємо Вас 24 березня 2017р. з 15/30 до 16/00 для надання документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта, цифрового фотографування і сканування папілярних візерунків пальців рук до відділу оформлення закордонних паспортів Управління з питань міграції ГУ МВС Росії по м СПб і ЛО за адресою: м СПб , вул. Червоного Текстильника, д.10, каб. 221 (кабінет теж індивідуальний з 221-223).

Прийом здійснюється в порядку живої черги згідно часу, зазначеному у Вашому запрошенні. У зв'язку з чим переконливе прохання приходити до призначеного часу. Звертатися в кабінет 221 (кабінет теж індивідуальний з 221-223). Талон електронної черги для подачі документів отримувати не потрібно!

У разі, якщо Ви не можете прийти в призначений день, видаляти свою заяву немає необхідності. Після дати запрошення у вас є право звернутися в ООЗП КОМ ГУ МВС Росії по м СПб і ЛО за адресою: м СПб, вул. Червоного Текстильника д.10, кабінет 223 з повним пакетом документів для поновлення розгляду Вашої справи за графіком:

Час прийому:

  • субота - з 10/00 до 13/00
  • субота - з 14/00 до 17/00
  • субота - з 14/00 до 16/00.

У разі неявки для цифрового фотографування протягом шести місяців з дня подачі заяви оформлення закордонного паспорта припиняється.

Перелік необхідних документів:

  1. паспорт громадянина РФ;
  2. закордонний паспорт (при наявності);
  3. особам чоловічої статі від 18 до 27 років військовий квиток (при наявності);
  4. військовослужбовцям Збройних Сил Російської Федерації, а також федеральних органів виконавчої влади, в яких передбачена військова служба, за винятком осіб, які проходять військову службу за призовом, для оформлення закордонного паспорта необхідно надати дозвіл командування за формою, встановленою Кабінетом Міністрів України;
  5. заяву довільної форми з додатком документів (паспорт, дозвіл на проживання, віза, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб) - в разі необхідності внесення відомостей про власника паспорта буквами латинського алфавіту згідно з поданими документами

Сенс в тому, що вам призначають дату і час без узгодження з вами, але якщо ви не можете прийти в конкретний день до конкретного часу вам виділяють додатковий час за розкладом.

Заяви в довільній формі я не надавала, вони його роздруковують самі з вашої онлайн заповненої анкети. Якщо є така можливість, просять приносити з собою ксерокопії: паспорта, свідоцтва про народження та військового квитка. Але це теж не обов'язково, ксерокопії роблять в Єдиному центрі документів абсолютно безкоштовно.

Існують фірми, які виконають всі ці дії за вас. Тобто вони заповнять за вас заяву через портал держпослуги, запишуть вас на прийом, але з'явитися на подачу заяви все одно потрібно буде самостійно. Черги в УФМС контролювати не може ніхто, там як пощастить. Фірми відповідно візьмуть плату за свої послуги. Вибір за вами.

Як дістатися до Єдиного центру документів

Дістатися просто - станція метро площа Олександра Невського. Від станції метро до самого Єдиного центру документів 2,3 км уздовж Синопській набережній. Якщо йти пішки то вийде відстань від моста Олександра Невського до Большеохтінского моста. Якщо немає бажання ходити пішки, то можна під'їхати на маршрутці №4, зупинка прямо навпроти виходу з метро.

Парковка поруч з Єдиним центром документів платна, паркуватися на прилеглій вулиці не рекомендується, працюють евакуатори.

Прайс парковки поряд з Єдиним центром документів

Черги в Єдиному центрі документів

Я ходила на подачу документів два рази, за себе і за дитину, мені призначили різні дні, на жаль. У п'ятницю ввечері народу не було зовсім, я була другою по черзі. Обслуговують дуже швидко. Я вийшла з кабінету за 3 хвилини. За цей час мене сфотографували, зісканували відбитки вказівних пальців на обох руках, зробили ксерокопію мого паспорта, я розписалася в заяві і все. Зачісуватися треба перед кабінетом, в самому кабінеті немає дзеркала і немає на це часу.

Зачісуватися треба перед кабінетом, в самому кабінеті немає дзеркала і немає на це часу

Черга на прийом документів на оформлення закордонного паспорта

Другий раз в понеділок на прийомі було багато народу, з дитиною я простояла цілу годину. Черга потрібно займати в конкретний кабінет, зазначений у вашому запрошенні, на конкретний час прийому. Проблема в тому, що було дуже багато людей із зовсім маленькими дітьми. На фотографування крихіток йде набагато більше часу. Але обслуговують так само швидко.

Окрема приймальня для оформляють паспорт через сайт держпослуги

Оформлення закордонного паспорта без сайту «держпослуги»

Якщо з якихось причин у вас немає бажання зв'язуватися з порталом «держпослуги», то можна вчинити по-старому. Завантажити в інтернеті анкету, заповнити її, наклеїти фотографії, принести ще 2 фотографії з собою (для оформлення паспорта старого зразка) і приїхати або в Єдиний центр документів (при оформленні паспорта нового зразка), або в районний УФМС (можливо тільки при оформленні паспорта старого зразка).

Ось тут вас будуть підстерігати несподіванки. Спочатку потрібно отримати талончик електронної черги. 5 років тому при оформленні закордонного паспорта чергу за талончиками потрібно було займати в 7-30 ранку, талончики закінчувалися через 30 хвилин після відкриття Єдиного центру документів. Загалом з чергами, як пощастить. Багато що залежить від сезону. Навесні напередодні відпусток людей більше, глибокої осені менше. Без звернення до порталу «держпослуги» черги стають не передбачуваними.

Якщо зовсім не знаєте, як заповнити анкету, то можна заплатити 1500 руб. і це зроблять за вас працівники Єдиного центру документів, але спочатку спробуйте самі, там немає нічого складного. Просто переписуєте дані зі своїх документів в анкету.

Отримання готового паспорта в Єдиному центрі документів

Отримання готового закордонного паспорта відбувається в порядку електронної черги. У будні дні на отримання чергу маленька, а ось по суботах може перевершувати розумні межі. Ми пішли як раз в суботу після школи і були в Єдиному центрі документів в 16-08. Черга стояла на першому поверсі і займала половину коридору в два ряди. У цій попередній черзі на першому поверсі ми відстояли 1 годину.

На другому поверсі нас чекала друга серія стояння, спочатку за талоном електронної черги, а потім очікування по талону. Талон електронної черги видають в обмін на ваш громадянський паспорт або свідоцтво про народження дитини, тобто після цього моменту дезертирувати з черги вже не вдасться. Цей процес зайняв ще одну годину. Під час видачі паспорта сканують ще раз відбитки пальців, тому дітей старше 12 років потрібно вести з собою і на отримання. Разом ми вийшли з Єдиного центру документів вже близько 18-00, це офіційне закінчення роботи, але люди з талонами там ще залишалися. По суботах там видають більше 1600 готових паспортів.

Видача паспортів в будній день

Т.ч. якщо є така можливість не варто приходити на отримання закордонного паспорта в суботу.

Разом я подала заяву на сайті «держпослуги» 15.03.2017, мене запросили на подачу документів 24.03.2017, забрати готовий паспорт запросили 21.04.2017, тобто офіційно визначений термін в 14 робочих днів був перевищений. Паспорт дитини зробили набагато швидше 06.04.2017, в минулий раз було так само, дитячі паспорта роблять швидше.

Процес забезпечення населення закордонними паспортами за останні 5 років значно спростився. Якщо 5 років тому я з'їздила в Єдиний центр документів 5 разів, щоб оформити паспорт на себе і дитину, то в цей раз впоралася всього за 3 рази і в чергах провела значно менше часу. Можна було обійтися всього двома поїздками, я допустила помилку в заповненні анкети на дитину. Якщо б не ця помилка нам би призначили з'явитися в один день.

Додайте сторінку про оформлення шенгенської візи в закладки або соціальні мережі, щоб не забути. Оформляти візу в Єдиному центрі документів я однозначно не рекомендую, на мій погляд ціна невиправдано завищена, читайте в окремій статті « Як самостійно оформити шенгенську візу в Санкт-Петербурзі ».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online