NEWSru.com :: "Газпром" демонтує в Росії більше 500 км труб через скорочення потужностей "Турецького потоку"

"Газпром" демонтує в Росії більше 500 км труб через скорочення потужностей "Турецького потоку"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Газпром" готується почати демонтаж трубопроводів Південного газового коридору, які спочатку будувалися в розрахунку на "Південний потік", потім були перенаправлені на "Турецький", а в підсумку стали не потрібні, передає "Інтерфакс" .

Через невизначену ситуацію з реалізацією проекту "Південний потік" концерн ще в 2016 році визнав знецінення об'єктів незавершеного будівництва (НЗС) на суму майже 46 млрд рублів, відзначає агентство. По суті, це може означати, що російський газовий гігант відмовляється і від планів перетворити проект "Турецький потік" в газопровід для масштабного експорту в Європу.

Газопровід через Чорне море мав постачати до Туреччини і ЄС 63 млрд кубометрів газу в рік. Однак рамкову угоду з Анкарою вдалося укласти лише на дві нитки "Турецького потоку" замість чотирьох.

Через двократне скорочення потужності "Турецького потоку" "Газпрому" не треба було 506 кілометрів труб, прокладених по маршруту Лагодження - Анапа від Саратовської області до Краснодарського краю. Вони підлягають ліквідації разом з газовимірювальною станцією "Моршанської".

Крім того, будуть законсервовані третя і четверта черги компресорних станцій "Російська", "Козача", "Кореновская".

Інформація про обсяги ліквідації побудованих об'єктів з'явилася завдяки тому, що "Газпром" вирішив провести відкритий запит пропозицій на розробку документації по ліквідації і консервації об'єктів НЗС Східного коридору - при тому, що часто компанія вибирає закупівлю у єдиного постачальника - з набагато меншим обсягом розкриваються даних.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online