Жителів Києва навчать стріляти і захищати метро

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

15 вересня 2014 року, 11:01 Переглядів: 15 вересня 2014 року, 11:01 Переглядів:   Загони

Загони. Добровольців навчать стрільбі і рукопашному бою.

В останні дні в київських під'їздах стали зустрічатися незвичайні оголошення: військкомати запрошують киян вступати в роти добровольців для територіальної оборони районів міста. "Після формування підрозділів буде організована загальновійськова підготовка особового складу підрозділів в зручне для добровольців час. В ході підготовки дозволено використовувати приватне зареєстроване стрілецьку зброю", - йдеться в оголошеннях, що красуються на дверях під'їздів будинків на Троєщині.

У військкоматах говорять: загони формують на випадок, якщо ворог дійде до Києва. "Якщо в Києві оголосять військові дії, людей, зарахованих до загороди цивільної оборони, піднімуть по тривозі, озброять і розподілять для охорони стратегічних об'єктів району", - розповіли нам в Деснянському військкоматі. Охороняти хлопці будуть метро, ​​мости, Київську дамбу, ТЕЦ, ГЕС та інші важливі об'єкти.

БЕРУТЬ ВСІХ. Всього планується сформувати 10 рот, по 100 осіб у кожній. Підкорятися вони будуть Збройним силам України, і кожен доброволець, що складається роті, буде вважатися солдатом. "Щоб потрапити в таку роту, потрібно буде звернутися до військкомату за місцем проживання та пройти медкомісію, після чого ви будете зараховані в загони цивільної оборони. Також будуть проводитися навчальні збори з виїздами на полігони: там добровольців навчать навичкам ведення бою, стрільбі, тактиці охорони стратегічних об'єктів, надання першої медичної допомоги. Підготовка займе близько двох тижнів. На час навчання за добровольцями буде збережено робоче місце і зарплата ", - розповіли нам в Деснянському військкоматі. І відразу ж запросили записатися в загін - адже, як виявилося, дівчат теж беруть. "У нас вже є 50 добровольців. З них 20 - жінки, від 30 до 40 років. Їх, нарівні з чоловіками, будуть вчити битися і стріляти", - розповіли в військкоматі Голосіївського району. Правда, приймають в добровольці тільки киян від 18 до 60 років.

Батальйон САМООБОРОНА. Подібні загони за власною ініціативою сформували і колишні "самооборонівці" районів. "У нас - 90-й батальйон територіальної оборони Подільського району. В ньому понад 100 добровольців. Раніше ми патрулювали райони ночами і чергували на блокпостах. Але через агресію, яка рухається на нас з боку Росії, вирішили організувати власний озброєний батальйон. все абсолютно легально: ми всі разом прийшли до військкомату і на окремому аркуші переписали дані всіх, хто перебуває в нашому батальйоні ", - розповів нам киянин Максим Мельников. За його словами, зараз батальйон проходить військову підготовку. "Ми за свої гроші запрошуємо інструкторів з рукопашного бою, стрільби, тактиці ведення бою. Тренуємося у вільний від роботи час ", - говорить він.

" Київ здатний дати гідну відсіч "

За словами заступника мера-секретаря Київради Олексія Резнікова, ідея створення підрозділів територіальної оборони районів базується на корінний прив'язці добровольців. "Перший удар на себе братимуть, звичайно ж, городяни. Абсолютно логічно, що найсильнішою зброєю в такому протистоянні, проти більш технічно оснащеного ворога, є дух і воля. Кияни, захищаючи Київ, матимуть таку волю - адже за спинами будуть їхні дружини , діти, матері й батьки. Київ - велике місто, в ньому досить людей з гарною військовою підготовкою, і вони зможуть дати гідну відсіч ворогу. Головне - забезпечити організацію та координацію таких підрозділів, щоб загони знали один одного, могли об'єднуватися в воєнізовані команд , І потім, можливо, стати основою для партизанського руху ", - розповів Резніков. Він також зізнався, що і сам тренується на полігоні разом з друзями: вони вчаться стрільбі і тактиці ведення бою.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Жителів Києва навчать стріляти і захищати метро". інші люди дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Гінжул

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online