Неявка в військкомат: наслідки

  1. відповідальність громадянина Якщо громадянин не з'явився за повісткою в обумовлене місце і час, і...
  2. Юридичні тонкощі

відповідальність громадянина

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо громадянин не з'явився за повісткою в обумовлене місце і час, і причина, по якій він це зробив, не є поважною, він буде нести адміністративну відповідальність. Це може бути штраф (100-500 рублів) або адміністративне попередження.

Багаторазова неявка в військкомат без поважних причин може розцінюватися як ухилення від призову. За законодавством, точно так же може розцінюватися неявка громадянина після того, як закінчилася дія поважної причини. Ухилення від призову тягне за собою кримінальну відповідальність відповідно до статті 328 КК РФ.

Винесення будь-якого рішення може бути оскаржено в судовому порядку за допомогою грамотного юриста. Найчастіше можна добитися перегляду такого рішення на користь громадянина.

Поважні причини неявки

федеральним законодавством встановлено перелік причин, за якими неявка громадянина за повісткою вважається шанобливо й. До них відносяться:

  1. Втрата працездатності громадянина. У військкомат подаються відповідні документи - довідка зі стаціонару, листок непрацездатності або інший подібний документ.
  2. Важка хвороба або смерть близького родича. В даному випадку в військкомат необхідно представити підтверджуючі документи.
  3. Стихійне лихо і інше подібне обставина, що не залежить від громадянина. В такому випадку в військкомат представляється документальне підтвердження факту. Його можна отримати, наприклад, в органах місцевого самоврядування.
  4. Інші причини, які комісія може визнати поважними.

Кожна причина підтверджується довідкою або іншим документом, в такому випадку юридична відповідальність з громадянина знімається. Якщо документальне підтвердження відсутній, на призовника може бути накладено адміністративний штраф.

Якщо планується неявка до військкомату за досить поважної причини, про це варто заздалегідь повідомити за місцем явки. Кожна повістка містить прохання родичів призовника продзвонити за вказаними телефонами і повідомити про неявку. У ряді випадків це може зробити і сам призовник.

Юридичні тонкощі

Слід розрізняти повістку до військкомату і порядок в армію. Явка в військкомат необхідна для вирішення питань медичного огляду, відстрочки і т.д. Повістка до армію вручається громадянинові після того, як він пройшов медичний огляд і визнаний придатним. Якщо повістка для відправки в армію вручена до рішення медичної комісії, вона вважається незаконною і підлягає оскарженню в судовому порядку.

До числа осіб, до компетенції яких, згідно з чинним законодавством, входить вручення повісток призовникам, входять працівники військкоматів, керівники чи інші відповідальні особи організації, органи місцевого самоврядування, а також працівники ОВС. Повістка вручається призовнику під розпис. Інші особи (родичі, сусіди і т.д.) не зобов'язані передавати будь-які документи. Якщо повістка передана їм, вона може вважатися невручення.

У вирішенні будь-яких спірних питань може допомогти кваліфікований юрист. Звернення в юридичну контору має сенс, якщо громадянин вважає порядку незаконною і не збирається бути в військовий комісаріат, або в разі його незгоди з рішенням про притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online