Кого порадувати подарунком: мандарини для хоспісів, іграшки для людей похилого віку, а незнайомим сиротам - нічого | Православ'я і світ

  1. Кого порадувати подарунком: мандарини для хоспісів, іграшки для людей похилого віку, а незнайомим сиротам...
  2. малозабезпеченим сім'ям
  3. онкохворим дітям
  4. Дітям-сиротам
  5. Чому не варто дарувати подарунки, якщо ви не знайомі з дитиною особисто?
  6. 2. Подарунок для дитини стає всього лише річчю
  7. 3. Подарунок не є особистою річчю дитини в дитбудинку і втрачає цінність
  8. 5. Ваш добрий порив не вирішує проблему дитини
  9. пацієнтам хоспісів
  10. Тяжкохворим людям, інвалідам та людям в біді
  11. Багато хто хоче дарувати подарунки дітям, але не потрібно забувати, що одиноким людям похилого віку...
  12. Самотнім людям похилого віку в будинках для людей похилого віку
  13. Кого порадувати подарунком: мандарини для хоспісів, іграшки для людей похилого віку, а незнайомим сиротам...
  14. Дітям в лікарнях
  15. малозабезпеченим сім'ям
  16. онкохворим дітям
  17. Дітям-сиротам
  18. Чому не варто дарувати подарунки, якщо ви не знайомі з дитиною особисто?
  19. 2. Подарунок для дитини стає всього лише річчю
  20. 3. Подарунок не є особистою річчю дитини в дитбудинку і втрачає цінність
  21. 5. Ваш добрий порив не вирішує проблему дитини
  22. пацієнтам хоспісів
  23. Тяжкохворим людям, інвалідам та людям в біді
  24. Багато хто хоче дарувати подарунки дітям, але не потрібно забувати, що одиноким людям похилого віку...
  25. Самотнім людям похилого віку в будинках для людей похилого віку
  26. Кого порадувати подарунком: мандарини для хоспісів, іграшки для людей похилого віку, а незнайомим сиротам...
  27. Дітям в лікарнях
  28. малозабезпеченим сім'ям
  29. онкохворим дітям
  30. Дітям-сиротам
  31. Чому не варто дарувати подарунки, якщо ви не знайомі з дитиною особисто?
  32. 2. Подарунок для дитини стає всього лише річчю
  33. 3. Подарунок не є особистою річчю дитини в дитбудинку і втрачає цінність
  34. 5. Ваш добрий порив не вирішує проблему дитини
  35. пацієнтам хоспісів
  36. Тяжкохворим людям, інвалідам та людям в біді
  37. Багато хто хоче дарувати подарунки дітям, але не потрібно забувати, що одиноким людям похилого віку...
  38. Самотнім людям похилого віку в будинках для людей похилого віку

Кого порадувати подарунком: мандарини для хоспісів, іграшки для людей похилого віку, а незнайомим сиротам - нічого

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

До Нового року залишилося зовсім небагато часу. Всі готуються до свята, і багато хто замислюється про те, щоб поділитися радістю з іншими. Благодійні фонди збирають новорічні та різдвяні подарунки своїм підопічним, також в цей час часто потрібна допомога волонтерів. Як допомогти і кого можна порадувати - розповідає «Правмір».

Допомога потрібна дуже різна. Перш ніж зробити подарунок, наші експерти радять визначити, що можете зробити саме ви. Не варто робити добро «для галочки» - допомагати потрібно, враховуючи реальні потреби людей або фондів. У святковій метушні важливо не забувати про звичайну регулярну допомогу (перераховуєте ви гроші або приносьте речі). У канікули дуже «просідають» збори, а необхідність термінового лікування, часто оперативному, на жаль, нікуди не дівається.

Дітям в лікарнях

Фонд «Правмір» закуповує відсутні ліки для пацієнтів РДКБ, щоб допомагати лікувати. Але цього не достатньо! Доведено, що велику роль в одужанні грає атмосфера і настрій.

Щоб дітям було не так сумно лежати в лікарні, фонд «Правмір» регулярно влаштовує свята. Шоу мильних бульбашок, ігри з аніматором, прикраса холу до свят, майстер-класи - все це допомагає не сумувати і видужувати швидше.

Приєднуйтесь до нас - надсилайте пропозиції заходів для дитячої лікарні на [email protected] - і підтримуйте фонд «Правмір». Надішліть SMS з сумою пожертви на номер 8916.

Давайте допоможемо дітям разом!

малозабезпеченим сім'ям

Розповідає Анна Михайлова, фандрайзер фонду «Творення»:

Розповідає Анна Михайлова, фандрайзер фонду «Творення»:

Анна Михайлова

У нашому фонді допомога потрібна різноманітна: можна просто принести речі і книги, а можна витратити 2-3 години і самому упакувати посилку в малозабезпеченим сім'ю або бібліотеку. Можна пов'язати іграшок і напекти смакоти для ярмарки, а можна прийти і самому продавати свої вироби. Можна домовитися в своїй компанії і провести благодійний свято або акцію на користь конкретного підопічного фонду (а у нас вся допомога виключно адресна) або поставити баночку для збору дрібниці ...

Наші незаможні родини (а їх у нас 3500, і кожна друга багатодітна) не розпещені подарунками, не всі зможуть зустріти Новий рік по-справжньому весело, смачно і радісно, ​​і ми з задоволенням їм допоможемо. Завжди потрібні речі, взуття, постільну білизну, фіранки, рушники, засоби гігієни, канцтовари та портфелі для дітей. І наші стипендіати (в 2018 році їх 384, а в 2019-му вже 563 людини) теж будуть раді подарункам.

До понеділка, 24 грудня включно приносите в фонд солодкі подарунки, розвиваючі і музичні ігри, невеликі м'які іграшки, набори для рукоділля та творчості! Дуже вітаються спортивне приладдя - м'ячики, скакалки, невеликі ручні тренажери.

Ми відправимо всі ваші новорічні подарунки дітям у малозабезпечені сім'ї в віддалені регіони Росії. Нехай і у цих дітлахів, незалежно від доходів сім'ї, буде справжній Новий рік з чарами: несподіваними сюрпризами і незвичайними подарунками!

Нехай і у цих дітлахів, незалежно від доходів сім'ї, буде справжній Новий рік з чарами: несподіваними сюрпризами і незвичайними подарунками

Фото: Фонд "Творення"

Також ми раді будемо всім, хто готовий придбати нові або передати свої в хорошому стані - ковзани - фігурні і хокейні, ключки, захист і шоломи для відправки в подарунок дітям до соціальних установ. З їх допомогою ми подаруємо дітям радість руху, здоров'я, можливість займатися зимовими видами спорту.

Не потрібно: в нашому випадку не потрібно приносити речі, які не придатні для шкарпетки. Це стосується і старих, пошарпаних і підклеєних книг.

На жаль, люди вважають, що «бідним і так зійде», «нічого носом крутити, якщо носити нічого». Ми такі речі не приймаємо. Нам важливо дати шанс підопічним встати на ноги, часто це тимчасові труднощі, і просто треба протягнути руку допомоги. І тут головне - не образити, не "загнати» ще глибше.

Ми чекаємо вас кожен будній день з 9.00 до 18.00 за адресою: вул. Магнітогорська, 9, офіс 620. Ми віримо, що разом зможемо доставити чудові новорічні подарунки і радість дітям в найдальші села, села і хутори!

подробиці на сайті фонду

онкохворим дітям

Затишно провести Новий рік вдома, з рідними і близькими, стає нездійсненною мрією дуже багатьох підопічних фонду «Подаруй життя». В першу чергу тому, що лікування, звичайно, не можна переривати, зупиняти або переносити. Але навіть якщо в терапії можлива перерва, далеко не всі діти здатні відновитися фізично, щоб здійснити подорож з лікарні в рідне місто і назад.

Ми підрахували: в підопічних лікарнях фонду «Подаруй життя» на Новий рік залишається ... п'ять тисяч дітей!

Вони не скаржаться, їм просто сумно. Лікарняні координатори та волонтери роблять все можливе, щоб влаштувати для хлопців по-справжньому новорічне свято. Але головна складова новорічного торжества - подарунки!

Ми зібрали всі новорічні бажання хлопців - підопічних нашого фонду, які зараз лікуються в московських лікарнях. Записали їх в листівках і прикрасили ними Добрі Ялинки у всіх магазинах мережі Hamleys. Таким чином, відвідувачі магазинів цієї мережі можуть вибрати листівку і виконати бажання дитини.

Сайт проекту «Добрі Ялинки» - це практично покрокова інструкція, в якій ми докладно описали бажання дітей і помістили адреси магазинів і компаній, де можна купити і залишити новорічні подарунки для наших підопічних.

А компанія Toy.ru , У якій федеральна роздрібна мережа іграшок і інтернет-магазин, разом з фондом «Подаруй життя» реалізує благодійний проект «Ми знаємо, чого хочуть діти» . Якщо ви підете по посиланню, то опинитеся на сторінці проекту, на якій зображена новорічна ялинка, прикрашена кульками. А в них - подарунки для наших підопічних. Ви можете клікнути на будь-який з них і оплатити покупку. Перед Новим роком компанія привезе всі куплені в рамках благодійного проекту іграшки до нас в офіс. А ми розвезений їх дітям в лікарні.

Нехай Новий рік, свято, сміх і веселощі прийде і до тих дітей, які не зможуть покинути лікарню навіть на Новий рік! Щасливі діти одужують швидше!

подробиці на сайті фонду

Дітям-сиротам

Розповідає засновник клубу "Азбука прийомної сім'ї" фонду «Арифметика добра» Діана Машкова:

Розповідає засновник клубу Азбука прийомної сім'ї фонду «Арифметика добра» Діана Машкова:

Діана Машкова

Важливо знати, що діти-сироти, які виховуються в дитячих будинках, в матеріальному плані забезпечені всім необхідним. Держава щомісяця виділяє на утримання одного сироти від 60 000 до 120 000 рублів. У сиріт інші потреби.

Дитині з дитячого будинку дуже потрібен значимий дорослий, потрібна міцна зв'язок із зовнішнім світом, в якому він має жити після 18 років. Штучне середовище притулків і дитячих будинків до самостійного дорослого життя підготувати не може.

Тому потрібні наставники для сиріт. На жаль, далеко не всі знають, що дітей-сиріт старшого віку можна забирати в гості на вихідні і канікули, оформивши так званий "гостьовий режим". Цей досвід дуже важливий для дітей. Так що найкращий подарунок - пройти Школу наставників, як слід підготуватися і забрати підлітка додому на новорічні канікули, а потім продовжити спілкування з ним у форматі наставництва.

Зрозуміло, дітям потрібні ресурсні та турботливі прийомні сім'ї, які візьмуть на себе відповідальність за їх дорослішання, за їх майбутнє. Якщо не готові до навчання самі, можна підтримати ці проекти і програму "Азбука прийомної сім'ї" (психологічна, юридична, освітня допомога усиновителям та прийомним батькам) матеріально - також через сайт фонду .

Також дітям-сиротам необхідна освіта - після багатьох років життя в дитячих будинках вони, як правило, не володіють глибокими знаннями. Нашій сім'ї, наприклад, коли ми прийняли під опіку 16-річного хлопчика, довелося зіткнутися з тим, що в 9-му класі рівень знань підлітка відповідав 3-4-го класу максимум. І це не рідкість, на жаль.

Програма «Шанс» допомагає дітям-сиротам отримати гідну освіту - саме в тому навчальному закладі і за тією спеціальністю, яку оберуть вони самі. Безкоштовні онлайн-репетитори для дітей-сиріт готують до вступу в коледжі та університети. Кожен, хто хоче підтримати дитину-сироту, може оплатити один або кілька уроків. Знання, на відміну від матеріальних подарунків, від дітей нікуди не подінуться і послужать їм хорошу службу в майбутньому. Якраз напередодні Нового року в фонді проходить акція " Стань Дідом Морозом ". Вартість одного уроку всього 575 рублів. Можна оплатити одне заняття, можна десять - все залежить від можливостей.

А ще дуже важливий елемент підтримки нашого фонду - це просвіта. Чим краще люди розуміють реальну ситуацію, яка склалася з дітьми-сиротами в нашій країні, тим правильніше і охочіше вони будуть допомагати. Тому ви можете просто подарувати своїм знайомим і друзям на Новий рік книги , Які випускає наш фонд. "Чужі діти" про підлітків-сиріт і "Мене звуть Гоша" - історія дитини-сироти, який знайшов сім'ю тільки в 16 років.

Інструкція від фонду «Волонтери на допомогу дітям-сиротам»

Чому не варто дарувати подарунки, якщо ви не знайомі з дитиною особисто?

1. Діти вчаться цінувати речі, а не відносини

Коли дорослі приходять і йдуть, разово миготять на свята і приносять подарунки, дитина починає розчаровуватися в можливості постійних відносин і сприймати дорослих як носіїв виключно матеріальних благ. А ще так дитина починає думати, що він особисто - нікому не потрібен. Приїдуть - і поїдуть до своїх дітей в свій будинок і забудуть про нього.

2. Подарунок для дитини стає всього лише річчю

Діти в дитбудинку звикають до того, що їм повинні завжди щось дарувати і виконувати їх бажання, не тому що вони комусь дороги, а тому що вони сироти. Вони не розуміють цінності подарунків.

3. Подарунок не є особистою річчю дитини в дитбудинку і втрачає цінність

4. Діти втрачають розуміння меж "свій-чужий" і можуть потім вести себе небезпечно

У дитячий будинок у великому місті протягом новорічних місяців в середньому приїжджають від 10 до 20 різних організацій і компаній зі святами та подарунками. Не просто дарують подарунки, а й часто обіймають незнайомих чужих дітей, спілкуються з ними, як ніби вони знайомі. У дітей порушується уявлення про межі дозволеного і про те, що малознайомі дорослі - це не ті люди, яким можна дозволяти себе обіймати або від яких можна приймати подарунки. В результаті багато вихованців і випускників дитячих будинків легко стають жертвами насильства або втягуються в шахрайство сторонніми дорослими.

5. Ваш добрий порив не вирішує проблему дитини

Коли вихор поздоровлень стихає, дитина залишається рівно в тому ж місці, де був, і рівно в тій же ситуації. Один. Без сім'ї. У дитячому будинку. Часто з низьким рівнем освіти і туманними перспективами в майбутньому. Якби ця сума щороку витрачалася на допомогу кровним або прийомним сім'ям дитини, на репетиторів або постинтернатной супровід - дітей в дитячих будинках стало б вдвічі-втричі менше, а ті, хто залишився, могли б отримати якісну освіту і допомогу.

джерело

пацієнтам хоспісів

Розповідає директор по роботі з благодійниками фонду "Будинок з маяком" Олена Прокоп'єва:

Розповідає директор по роботі з благодійниками фонду Будинок з маяком Олена Прокоп'єва:

Олена Прокоп'єва

Коли ми йдемо в гості на дитяче свято, ми завжди запитуємо, чим цікавиться дитина, який подарунок міг би його порадувати. Було б здорово, якби так само сприймали і наших дітей. Йдеться про тяжкохворих дітей, більшість з них не ходить і навіть не сидить самостійно, тому багатьма дитячими товарами користуватися вони не можуть. Але це не означає, що їх не можна порадувати.

Ми в "Будинку з маяком" дуже раді, коли люди не соромляться, дзвонять нам або пишуть і задають питання, що краще за все подарувати хоспісу або купити для підопічних дітей до Нового року. А ще у нас на сайті є розділ "Благодійникам" , Де опубліковані адресні збори і постійні потреби - і ці списки завжди актуальні.

У нас зараз 556 дітей, які живуть вдома, і щомісяця кожному з них ми закуповуємо найрізноманітніші речі: харчування, засоби гігієни, витратні матеріали до складних апаратів, ліки. А деяким необхідно купити життєво важливий апарат або дорогу ортопедію - і добре б якраз встигнути до Нового року. Звичайно, солодкі новорічні подарунки та іграшки - це дуже здорово, але для нас найважливіше - купити для наших дітей медичне харчування, багато хто з них взагалі не можуть їсти цукерки. Вся інформація про актуальні потреби є у нас на сайті.

А фонд допомоги хоспісу «Віра» кидає «мандариновий передноворічний клич» і кличе привозити в хоспіси мандарини - пакет, два, хоч греблю гати. Можна вранці і ввечері, до самого Нового року або Різдва. Адже коли пахне мандаринами - стає не страшно.

Адже коли пахне мандаринами - стає не страшно

фото:
Фонд допомоги хоспісу ВІРА

Нижче - все адреси та контакти координаторів. З координатором обов'язково потрібно зателефонувати і домовитися про зручний день і час, щоб передати мандарини особисто в руки або залишити на охороні в хоспісі.

А ще в цьому році є можливість підтримати пацієнтів хоспісів в Санкт-Петербурзі, в Самарі і в Поріччя-Рибному (Ярославська область).

Заодно в офіс фонду «Віра» у 2-му Ніколощеповском провулку, будинок 4 - в будь-який будній день з 11:00 до 20:00 можна привезти частування, які дуже знадобляться на новорічному столі - а такий стіл, звичайно ж, буде в кожному хоспісі. Як вдома.

Як вдома

Що для цього потрібно?

  • товари тривалого зберігання: пастеризоване молоко, соки у великих упаковках і маленькі з трубочками, цукор-рафінад, солоні крекери, консерви (наприклад, шпроти), червона ікра для класичних бутербродів з маслом, сир і ковбаса в вакуумних заводських упаковках і т.д.
  • солодощі: цукерки - м'які, без горіхів і шоколадні (закінчуються моментально!), пастила, зефір, печиво, мармелад; будь діабетичне солодке.

А ми розподілимо вашу допомогу по хоспісу: десь її досить, а десь - завжди не вистачає.

Джерело і подробиці

Тяжкохворим людям, інвалідам та людям в біді

Розповідає керівник благодійних програм православної служби «Милосердя» Катерина Метлева:

Розповідає керівник благодійних програм православної служби «Милосердя» Катерина Метлева:

Катерина Метлева

Напередодні Нового року і Різдва можна подарувати радість тим, хто найбільше потребує турботи і теплі. Наприклад, купити красуню-ялинку для Свято-Спірідоньевской богадільні - вона обрадує одиноких людей похилого віку, або принести мандарини в « Ангар порятунку » для бездомних. Не тільки напередодні свят, але і всю зиму в «Ангар» можна приносити теплі речі, щоб ті, хто живе на вулиці, могли зігрітися. Можна стати добровольцем служби «Милосердя» і посидіти з дітьми багатодітної мами, щоб вона могла сходити в магазин за продуктами до святкового столу, або разом з сестрами милосердя розвозити подарунки для наших підопічних по будинкам, лікарням та інтернатам.

І звичайно, можна дарувати подарунки! На сайті акції «Даруй радість на Різдво» можна вибрати подарунок на будь-який смак і гаманець - від шоколадки до медичного обладнання. Дітям і тяжкохворим людям, самотнім людям похилого віку та людям в біді. Щороку ми стикаємося з тим, що в якості подарунка люди хочуть презентувати старі, що прийшли в непридатність речі. Не потрібно цього робити - даруйте те, що дійсно може принести радість.

Багато хто хоче дарувати подарунки дітям, але не потрібно забувати, що одиноким людям похилого віку і дорослим інвалідам не менш хочеться відчути радість свята.

Найпростіший спосіб допомогти - оформити регулярне пожертвування на користь якого-небудь фонду. Завдяки цьому люди, які потребують допомоги, зможуть отримувати її регулярно: діти-інваліди зможуть щотижня займатися з фахівцями, самотні люди похилого віку будуть жити в богадільні, де за ними цілодобово доглядають, бездомні кожен день зможуть зігрітися та отримати гарячий обід.

Самотнім людям похилого віку в будинках для людей похилого віку

фонд "Старість в радість" вже 10-й рік поспіль проводить "Новорічний збір подарунків": подарунки збирають в 30 містах і розвозять їх в регіони Росії.

До 24 грудня можна купити подарунковий комплект або будь-які деталі для подарунка в будь-якій кількості, принести їх у одну з точок збору, а співробітники і волонтери фонду скомплектує і розвезуть їх по всій Росії і вручать бабусям і дідусям (до речі, волонтером можна встигнути стати і в цього року).

Бабусі й дідусі дуже чекають барвисті підписані листівки з поздоровленням з Новим роком, м'які солодкі подарунки (зефір, пастилу, мармелад, м'які цукерки), шкарпетки, хустки на голову, тапочки і сорочки, і навіть м'які іграшки. Фонд просить не забувати і тих, хто доглядає за літніми людьми в будинках для людей похилого віку, і принести невеликі подарунки для кухарів, няньок і медсестер.

Фонд просить не забувати і тих, хто доглядає за літніми людьми в будинках для людей похилого віку, і принести невеликі подарунки для кухарів, няньок і медсестер

Фонд допомоги хоспісу ВІРА

У минулому грудні фонд подарував новорічні подарунки більше ніж 50 тисячам літніх людей по всій країні.

подробиці на сайті фонду

Кого порадувати подарунком: мандарини для хоспісів, іграшки для людей похилого віку, а незнайомим сиротам - нічого

До Нового року залишилося зовсім небагато часу. Всі готуються до свята, і багато хто замислюється про те, щоб поділитися радістю з іншими. Благодійні фонди збирають новорічні та різдвяні подарунки своїм підопічним, також в цей час часто потрібна допомога волонтерів. Як допомогти і кого можна порадувати - розповідає «Правмір».

Допомога потрібна дуже різна. Перш ніж зробити подарунок, наші експерти радять визначити, що можете зробити саме ви. Не варто робити добро «для галочки» - допомагати потрібно, враховуючи реальні потреби людей або фондів. У святковій метушні важливо не забувати про звичайну регулярну допомогу (перераховуєте ви гроші або приносьте речі). У канікули дуже «просідають» збори, а необхідність термінового лікування, часто оперативному, на жаль, нікуди не дівається.

Дітям в лікарнях

Фонд «Правмір» закуповує відсутні ліки для пацієнтів РДКБ, щоб допомагати лікувати. Але цього не достатньо! Доведено, що велику роль в одужанні грає атмосфера і настрій.

Щоб дітям було не так сумно лежати в лікарні, фонд «Правмір» регулярно влаштовує свята. Шоу мильних бульбашок, ігри з аніматором, прикраса холу до свят, майстер-класи - все це допомагає не сумувати і видужувати швидше.

Приєднуйтесь до нас - надсилайте пропозиції заходів для дитячої лікарні на [email protected] - і підтримуйте фонд «Правмір». Надішліть SMS з сумою пожертви на номер 8916.

Давайте допоможемо дітям разом!

малозабезпеченим сім'ям

Розповідає Анна Михайлова, фандрайзер фонду «Творення»:

Розповідає Анна Михайлова, фандрайзер фонду «Творення»:

Анна Михайлова

У нашому фонді допомога потрібна різноманітна: можна просто принести речі і книги, а можна витратити 2-3 години і самому упакувати посилку в малозабезпеченим сім'ю або бібліотеку. Можна пов'язати іграшок і напекти смакоти для ярмарки, а можна прийти і самому продавати свої вироби. Можна домовитися в своїй компанії і провести благодійний свято або акцію на користь конкретного підопічного фонду (а у нас вся допомога виключно адресна) або поставити баночку для збору дрібниці ...

Наші незаможні родини (а їх у нас 3500, і кожна друга багатодітна) не розпещені подарунками, не всі зможуть зустріти Новий рік по-справжньому весело, смачно і радісно, ​​і ми з задоволенням їм допоможемо. Завжди потрібні речі, взуття, постільну білизну, фіранки, рушники, засоби гігієни, канцтовари та портфелі для дітей. І наші стипендіати (в 2018 році їх 384, а в 2019-му вже 563 людини) теж будуть раді подарункам.

До понеділка, 24 грудня включно приносите в фонд солодкі подарунки, розвиваючі і музичні ігри, невеликі м'які іграшки, набори для рукоділля та творчості! Дуже вітаються спортивне приладдя - м'ячики, скакалки, невеликі ручні тренажери.

Ми відправимо всі ваші новорічні подарунки дітям у малозабезпечені сім'ї в віддалені регіони Росії. Нехай і у цих дітлахів, незалежно від доходів сім'ї, буде справжній Новий рік з чарами: несподіваними сюрпризами і незвичайними подарунками!

Нехай і у цих дітлахів, незалежно від доходів сім'ї, буде справжній Новий рік з чарами: несподіваними сюрпризами і незвичайними подарунками

Фото: Фонд "Творення"

Також ми раді будемо всім, хто готовий придбати нові або передати свої в хорошому стані - ковзани - фігурні і хокейні, ключки, захист і шоломи для відправки в подарунок дітям до соціальних установ. З їх допомогою ми подаруємо дітям радість руху, здоров'я, можливість займатися зимовими видами спорту.

Не потрібно: в нашому випадку не потрібно приносити речі, які не придатні для шкарпетки. Це стосується і старих, пошарпаних і підклеєних книг.

На жаль, люди вважають, що «бідним і так зійде», «нічого носом крутити, якщо носити нічого». Ми такі речі не приймаємо. Нам важливо дати шанс підопічним встати на ноги, часто це тимчасові труднощі, і просто треба протягнути руку допомоги. І тут головне - не образити, не "загнати» ще глибше.

Ми чекаємо вас кожен будній день з 9.00 до 18.00 за адресою: вул. Магнітогорська, 9, офіс 620. Ми віримо, що разом зможемо доставити чудові новорічні подарунки і радість дітям в найдальші села, села і хутори!

подробиці на сайті фонду

онкохворим дітям

Затишно провести Новий рік вдома, з рідними і близькими, стає нездійсненною мрією дуже багатьох підопічних фонду «Подаруй життя». В першу чергу тому, що лікування, звичайно, не можна переривати, зупиняти або переносити. Але навіть якщо в терапії можлива перерва, далеко не всі діти здатні відновитися фізично, щоб здійснити подорож з лікарні в рідне місто і назад.

Ми підрахували: в підопічних лікарнях фонду «Подаруй життя» на Новий рік залишається ... п'ять тисяч дітей!

Вони не скаржаться, їм просто сумно. Лікарняні координатори та волонтери роблять все можливе, щоб влаштувати для хлопців по-справжньому новорічне свято. Але головна складова новорічного торжества - подарунки!

Ми зібрали всі новорічні бажання хлопців - підопічних нашого фонду, які зараз лікуються в московських лікарнях. Записали їх в листівках і прикрасили ними Добрі Ялинки у всіх магазинах мережі Hamleys. Таким чином, відвідувачі магазинів цієї мережі можуть вибрати листівку і виконати бажання дитини.

Сайт проекту «Добрі Ялинки» - це практично покрокова інструкція, в якій ми докладно описали бажання дітей і помістили адреси магазинів і компаній, де можна купити і залишити новорічні подарунки для наших підопічних.

А компанія Toy.ru , У якій федеральна роздрібна мережа іграшок і інтернет-магазин, разом з фондом «Подаруй життя» реалізує благодійний проект «Ми знаємо, чого хочуть діти» . Якщо ви підете по посиланню, то опинитеся на сторінці проекту, на якій зображена новорічна ялинка, прикрашена кульками. А в них - подарунки для наших підопічних. Ви можете клікнути на будь-який з них і оплатити покупку. Перед Новим роком компанія привезе всі куплені в рамках благодійного проекту іграшки до нас в офіс. А ми розвезений їх дітям в лікарні.

Нехай Новий рік, свято, сміх і веселощі прийде і до тих дітей, які не зможуть покинути лікарню навіть на Новий рік! Щасливі діти одужують швидше!

подробиці на сайті фонду

Дітям-сиротам

Розповідає засновник клубу "Азбука прийомної сім'ї" фонду «Арифметика добра» Діана Машкова:

Розповідає засновник клубу Азбука прийомної сім'ї фонду «Арифметика добра» Діана Машкова:

Діана Машкова

Важливо знати, що діти-сироти, які виховуються в дитячих будинках, в матеріальному плані забезпечені всім необхідним. Держава щомісяця виділяє на утримання одного сироти від 60 000 до 120 000 рублів. У сиріт інші потреби.

Дитині з дитячого будинку дуже потрібен значимий дорослий, потрібна міцна зв'язок із зовнішнім світом, в якому він має жити після 18 років. Штучне середовище притулків і дитячих будинків до самостійного дорослого життя підготувати не може.

Тому потрібні наставники для сиріт. На жаль, далеко не всі знають, що дітей-сиріт старшого віку можна забирати в гості на вихідні і канікули, оформивши так званий "гостьовий режим". Цей досвід дуже важливий для дітей. Так що найкращий подарунок - пройти Школу наставників, як слід підготуватися і забрати підлітка додому на новорічні канікули, а потім продовжити спілкування з ним у форматі наставництва.

Зрозуміло, дітям потрібні ресурсні та турботливі прийомні сім'ї, які візьмуть на себе відповідальність за їх дорослішання, за їх майбутнє. Якщо не готові до навчання самі, можна підтримати ці проекти і програму "Азбука прийомної сім'ї" (психологічна, юридична, освітня допомога усиновителям та прийомним батькам) матеріально - також через сайт фонду .

Також дітям-сиротам необхідна освіта - після багатьох років життя в дитячих будинках вони, як правило, не володіють глибокими знаннями. Нашій сім'ї, наприклад, коли ми прийняли під опіку 16-річного хлопчика, довелося зіткнутися з тим, що в 9-му класі рівень знань підлітка відповідав 3-4-го класу максимум. І це не рідкість, на жаль.

Програма «Шанс» допомагає дітям-сиротам отримати гідну освіту - саме в тому навчальному закладі і за тією спеціальністю, яку оберуть вони самі. Безкоштовні онлайн-репетитори для дітей-сиріт готують до вступу в коледжі та університети. Кожен, хто хоче підтримати дитину-сироту, може оплатити один або кілька уроків. Знання, на відміну від матеріальних подарунків, від дітей нікуди не подінуться і послужать їм хорошу службу в майбутньому. Якраз напередодні Нового року в фонді проходить акція " Стань Дідом Морозом ". Вартість одного уроку всього 575 рублів. Можна оплатити одне заняття, можна десять - все залежить від можливостей.

А ще дуже важливий елемент підтримки нашого фонду - це просвіта. Чим краще люди розуміють реальну ситуацію, яка склалася з дітьми-сиротами в нашій країні, тим правильніше і охочіше вони будуть допомагати. Тому ви можете просто подарувати своїм знайомим і друзям на Новий рік книги , Які випускає наш фонд. "Чужі діти" про підлітків-сиріт і "Мене звуть Гоша" - історія дитини-сироти, який знайшов сім'ю тільки в 16 років.

Інструкція від фонду «Волонтери на допомогу дітям-сиротам»

Чому не варто дарувати подарунки, якщо ви не знайомі з дитиною особисто?

1. Діти вчаться цінувати речі, а не відносини

Коли дорослі приходять і йдуть, разово миготять на свята і приносять подарунки, дитина починає розчаровуватися в можливості постійних відносин і сприймати дорослих як носіїв виключно матеріальних благ. А ще так дитина починає думати, що він особисто - нікому не потрібен. Приїдуть - і поїдуть до своїх дітей в свій будинок і забудуть про нього.

2. Подарунок для дитини стає всього лише річчю

Діти в дитбудинку звикають до того, що їм повинні завжди щось дарувати і виконувати їх бажання, не тому що вони комусь дороги, а тому що вони сироти. Вони не розуміють цінності подарунків.

3. Подарунок не є особистою річчю дитини в дитбудинку і втрачає цінність

4. Діти втрачають розуміння меж "свій-чужий" і можуть потім вести себе небезпечно

У дитячий будинок у великому місті протягом новорічних місяців в середньому приїжджають від 10 до 20 різних організацій і компаній зі святами та подарунками. Не просто дарують подарунки, а й часто обіймають незнайомих чужих дітей, спілкуються з ними, як ніби вони знайомі. У дітей порушується уявлення про межі дозволеного і про те, що малознайомі дорослі - це не ті люди, яким можна дозволяти себе обіймати або від яких можна приймати подарунки. В результаті багато вихованців і випускників дитячих будинків легко стають жертвами насильства або втягуються в шахрайство сторонніми дорослими.

5. Ваш добрий порив не вирішує проблему дитини

Коли вихор поздоровлень стихає, дитина залишається рівно в тому ж місці, де був, і рівно в тій же ситуації. Один. Без сім'ї. У дитячому будинку. Часто з низьким рівнем освіти і туманними перспективами в майбутньому. Якби ця сума щороку витрачалася на допомогу кровним або прийомним сім'ям дитини, на репетиторів або постинтернатной супровід - дітей в дитячих будинках стало б вдвічі-втричі менше, а ті, хто залишився, могли б отримати якісну освіту і допомогу.

джерело

пацієнтам хоспісів

Розповідає директор по роботі з благодійниками фонду "Будинок з маяком" Олена Прокоп'єва:

Розповідає директор по роботі з благодійниками фонду Будинок з маяком Олена Прокоп'єва:

Олена Прокоп'єва

Коли ми йдемо в гості на дитяче свято, ми завжди запитуємо, чим цікавиться дитина, який подарунок міг би його порадувати. Було б здорово, якби так само сприймали і наших дітей. Йдеться про тяжкохворих дітей, більшість з них не ходить і навіть не сидить самостійно, тому багатьма дитячими товарами користуватися вони не можуть. Але це не означає, що їх не можна порадувати.

Ми в "Будинку з маяком" дуже раді, коли люди не соромляться, дзвонять нам або пишуть і задають питання, що краще за все подарувати хоспісу або купити для підопічних дітей до Нового року. А ще у нас на сайті є розділ "Благодійникам" , Де опубліковані адресні збори і постійні потреби - і ці списки завжди актуальні.

У нас зараз 556 дітей, які живуть вдома, і щомісяця кожному з них ми закуповуємо найрізноманітніші речі: харчування, засоби гігієни, витратні матеріали до складних апаратів, ліки. А деяким необхідно купити життєво важливий апарат або дорогу ортопедію - і добре б якраз встигнути до Нового року. Звичайно, солодкі новорічні подарунки та іграшки - це дуже здорово, але для нас найважливіше - купити для наших дітей медичне харчування, багато хто з них взагалі не можуть їсти цукерки. Вся інформація про актуальні потреби є у нас на сайті.

А фонд допомоги хоспісу «Віра» кидає «мандариновий передноворічний клич» і кличе привозити в хоспіси мандарини - пакет, два, хоч греблю гати. Можна вранці і ввечері, до самого Нового року або Різдва. Адже коли пахне мандаринами - стає не страшно.

Адже коли пахне мандаринами - стає не страшно

фото:
Фонд допомоги хоспісу ВІРА

Нижче - все адреси та контакти координаторів. З координатором обов'язково потрібно зателефонувати і домовитися про зручний день і час, щоб передати мандарини особисто в руки або залишити на охороні в хоспісі.

А ще в цьому році є можливість підтримати пацієнтів хоспісів в Санкт-Петербурзі, в Самарі і в Поріччя-Рибному (Ярославська область).

Заодно в офіс фонду «Віра» у 2-му Ніколощеповском провулку, будинок 4 - в будь-який будній день з 11:00 до 20:00 можна привезти частування, які дуже знадобляться на новорічному столі - а такий стіл, звичайно ж, буде в кожному хоспісі. Як вдома.

Як вдома

Що для цього потрібно?

  • товари тривалого зберігання: пастеризоване молоко, соки у великих упаковках і маленькі з трубочками, цукор-рафінад, солоні крекери, консерви (наприклад, шпроти), червона ікра для класичних бутербродів з маслом, сир і ковбаса в вакуумних заводських упаковках і т.д.
  • солодощі: цукерки - м'які, без горіхів і шоколадні (закінчуються моментально!), пастила, зефір, печиво, мармелад; будь діабетичне солодке.

А ми розподілимо вашу допомогу по хоспісу: десь її досить, а десь - завжди не вистачає.

Джерело і подробиці

Тяжкохворим людям, інвалідам та людям в біді

Розповідає керівник благодійних програм православної служби «Милосердя» Катерина Метлева:

Розповідає керівник благодійних програм православної служби «Милосердя» Катерина Метлева:

Катерина Метлева

Напередодні Нового року і Різдва можна подарувати радість тим, хто найбільше потребує турботи і теплі. Наприклад, купити красуню-ялинку для Свято-Спірідоньевской богадільні - вона обрадує одиноких людей похилого віку, або принести мандарини в « Ангар порятунку » для бездомних. Не тільки напередодні свят, але і всю зиму в «Ангар» можна приносити теплі речі, щоб ті, хто живе на вулиці, могли зігрітися. Можна стати добровольцем служби «Милосердя» і посидіти з дітьми багатодітної мами, щоб вона могла сходити в магазин за продуктами до святкового столу, або разом з сестрами милосердя розвозити подарунки для наших підопічних по будинкам, лікарням та інтернатам.

І звичайно, можна дарувати подарунки! На сайті акції «Даруй радість на Різдво» можна вибрати подарунок на будь-який смак і гаманець - від шоколадки до медичного обладнання. Дітям і тяжкохворим людям, самотнім людям похилого віку та людям в біді. Щороку ми стикаємося з тим, що в якості подарунка люди хочуть презентувати старі, що прийшли в непридатність речі. Не потрібно цього робити - даруйте те, що дійсно може принести радість.

Багато хто хоче дарувати подарунки дітям, але не потрібно забувати, що одиноким людям похилого віку і дорослим інвалідам не менш хочеться відчути радість свята.

Найпростіший спосіб допомогти - оформити регулярне пожертвування на користь якого-небудь фонду. Завдяки цьому люди, які потребують допомоги, зможуть отримувати її регулярно: діти-інваліди зможуть щотижня займатися з фахівцями, самотні люди похилого віку будуть жити в богадільні, де за ними цілодобово доглядають, бездомні кожен день зможуть зігрітися та отримати гарячий обід.

Самотнім людям похилого віку в будинках для людей похилого віку

фонд "Старість в радість" вже 10-й рік поспіль проводить "Новорічний збір подарунків": подарунки збирають в 30 містах і розвозять їх в регіони Росії.

До 24 грудня можна купити подарунковий комплект або будь-які деталі для подарунка в будь-якій кількості, принести їх у одну з точок збору, а співробітники і волонтери фонду скомплектує і розвезуть їх по всій Росії і вручать бабусям і дідусям (до речі, волонтером можна встигнути стати і в цього року).

Бабусі й дідусі дуже чекають барвисті підписані листівки з поздоровленням з Новим роком, м'які солодкі подарунки (зефір, пастилу, мармелад, м'які цукерки), шкарпетки, хустки на голову, тапочки і сорочки, і навіть м'які іграшки. Фонд просить не забувати і тих, хто доглядає за літніми людьми в будинках для людей похилого віку, і принести невеликі подарунки для кухарів, няньок і медсестер.

Фонд просить не забувати і тих, хто доглядає за літніми людьми в будинках для людей похилого віку, і принести невеликі подарунки для кухарів, няньок і медсестер

Фонд допомоги хоспісу ВІРА

У минулому грудні фонд подарував новорічні подарунки більше ніж 50 тисячам літніх людей по всій країні.

подробиці на сайті фонду

Кого порадувати подарунком: мандарини для хоспісів, іграшки для людей похилого віку, а незнайомим сиротам - нічого

До Нового року залишилося зовсім небагато часу. Всі готуються до свята, і багато хто замислюється про те, щоб поділитися радістю з іншими. Благодійні фонди збирають новорічні та різдвяні подарунки своїм підопічним, також в цей час часто потрібна допомога волонтерів. Як допомогти і кого можна порадувати - розповідає «Правмір».

Допомога потрібна дуже різна. Перш ніж зробити подарунок, наші експерти радять визначити, що можете зробити саме ви. Не варто робити добро «для галочки» - допомагати потрібно, враховуючи реальні потреби людей або фондів. У святковій метушні важливо не забувати про звичайну регулярну допомогу (перераховуєте ви гроші або приносьте речі). У канікули дуже «просідають» збори, а необхідність термінового лікування, часто оперативному, на жаль, нікуди не дівається.

Дітям в лікарнях

Фонд «Правмір» закуповує відсутні ліки для пацієнтів РДКБ, щоб допомагати лікувати. Але цього не достатньо! Доведено, що велику роль в одужанні грає атмосфера і настрій.

Щоб дітям було не так сумно лежати в лікарні, фонд «Правмір» регулярно влаштовує свята. Шоу мильних бульбашок, ігри з аніматором, прикраса холу до свят, майстер-класи - все це допомагає не сумувати і видужувати швидше.

Приєднуйтесь до нас - надсилайте пропозиції заходів для дитячої лікарні на [email protected] - і підтримуйте фонд «Правмір». Надішліть SMS з сумою пожертви на номер 8916.

Давайте допоможемо дітям разом!

малозабезпеченим сім'ям

Розповідає Анна Михайлова, фандрайзер фонду «Творення»:

Розповідає Анна Михайлова, фандрайзер фонду «Творення»:

Анна Михайлова

У нашому фонді допомога потрібна різноманітна: можна просто принести речі і книги, а можна витратити 2-3 години і самому упакувати посилку в малозабезпеченим сім'ю або бібліотеку. Можна пов'язати іграшок і напекти смакоти для ярмарки, а можна прийти і самому продавати свої вироби. Можна домовитися в своїй компанії і провести благодійний свято або акцію на користь конкретного підопічного фонду (а у нас вся допомога виключно адресна) або поставити баночку для збору дрібниці ...

Наші незаможні родини (а їх у нас 3500, і кожна друга багатодітна) не розпещені подарунками, не всі зможуть зустріти Новий рік по-справжньому весело, смачно і радісно, ​​і ми з задоволенням їм допоможемо. Завжди потрібні речі, взуття, постільну білизну, фіранки, рушники, засоби гігієни, канцтовари та портфелі для дітей. І наші стипендіати (в 2018 році їх 384, а в 2019-му вже 563 людини) теж будуть раді подарункам.

До понеділка, 24 грудня включно приносите в фонд солодкі подарунки, розвиваючі і музичні ігри, невеликі м'які іграшки, набори для рукоділля та творчості! Дуже вітаються спортивне приладдя - м'ячики, скакалки, невеликі ручні тренажери.

Ми відправимо всі ваші новорічні подарунки дітям у малозабезпечені сім'ї в віддалені регіони Росії. Нехай і у цих дітлахів, незалежно від доходів сім'ї, буде справжній Новий рік з чарами: несподіваними сюрпризами і незвичайними подарунками!

Нехай і у цих дітлахів, незалежно від доходів сім'ї, буде справжній Новий рік з чарами: несподіваними сюрпризами і незвичайними подарунками

Фото: Фонд "Творення"

Також ми раді будемо всім, хто готовий придбати нові або передати свої в хорошому стані - ковзани - фігурні і хокейні, ключки, захист і шоломи для відправки в подарунок дітям до соціальних установ. З їх допомогою ми подаруємо дітям радість руху, здоров'я, можливість займатися зимовими видами спорту.

Не потрібно: в нашому випадку не потрібно приносити речі, які не придатні для шкарпетки. Це стосується і старих, пошарпаних і підклеєних книг.

На жаль, люди вважають, що «бідним і так зійде», «нічого носом крутити, якщо носити нічого». Ми такі речі не приймаємо. Нам важливо дати шанс підопічним встати на ноги, часто це тимчасові труднощі, і просто треба протягнути руку допомоги. І тут головне - не образити, не "загнати» ще глибше.

Ми чекаємо вас кожен будній день з 9.00 до 18.00 за адресою: вул. Магнітогорська, 9, офіс 620. Ми віримо, що разом зможемо доставити чудові новорічні подарунки і радість дітям в найдальші села, села і хутори!

подробиці на сайті фонду

онкохворим дітям

Затишно провести Новий рік вдома, з рідними і близькими, стає нездійсненною мрією дуже багатьох підопічних фонду «Подаруй життя». В першу чергу тому, що лікування, звичайно, не можна переривати, зупиняти або переносити. Але навіть якщо в терапії можлива перерва, далеко не всі діти здатні відновитися фізично, щоб здійснити подорож з лікарні в рідне місто і назад.

Ми підрахували: в підопічних лікарнях фонду «Подаруй життя» на Новий рік залишається ... п'ять тисяч дітей!

Вони не скаржаться, їм просто сумно. Лікарняні координатори та волонтери роблять все можливе, щоб влаштувати для хлопців по-справжньому новорічне свято. Але головна складова новорічного торжества - подарунки!

Ми зібрали всі новорічні бажання хлопців - підопічних нашого фонду, які зараз лікуються в московських лікарнях. Записали їх в листівках і прикрасили ними Добрі Ялинки у всіх магазинах мережі Hamleys. Таким чином, відвідувачі магазинів цієї мережі можуть вибрати листівку і виконати бажання дитини.

Сайт проекту «Добрі Ялинки» - це практично покрокова інструкція, в якій ми докладно описали бажання дітей і помістили адреси магазинів і компаній, де можна купити і залишити новорічні подарунки для наших підопічних.

А компанія Toy.ru , У якій федеральна роздрібна мережа іграшок і інтернет-магазин, разом з фондом «Подаруй життя» реалізує благодійний проект «Ми знаємо, чого хочуть діти» . Якщо ви підете по посиланню, то опинитеся на сторінці проекту, на якій зображена новорічна ялинка, прикрашена кульками. А в них - подарунки для наших підопічних. Ви можете клікнути на будь-який з них і оплатити покупку. Перед Новим роком компанія привезе всі куплені в рамках благодійного проекту іграшки до нас в офіс. А ми розвезений їх дітям в лікарні.

Нехай Новий рік, свято, сміх і веселощі прийде і до тих дітей, які не зможуть покинути лікарню навіть на Новий рік! Щасливі діти одужують швидше!

подробиці на сайті фонду

Дітям-сиротам

Розповідає засновник клубу "Азбука прийомної сім'ї" фонду «Арифметика добра» Діана Машкова:

Розповідає засновник клубу Азбука прийомної сім'ї фонду «Арифметика добра» Діана Машкова:

Діана Машкова

Важливо знати, що діти-сироти, які виховуються в дитячих будинках, в матеріальному плані забезпечені всім необхідним. Держава щомісяця виділяє на утримання одного сироти від 60 000 до 120 000 рублів. У сиріт інші потреби.

Дитині з дитячого будинку дуже потрібен значимий дорослий, потрібна міцна зв'язок із зовнішнім світом, в якому він має жити після 18 років. Штучне середовище притулків і дитячих будинків до самостійного дорослого життя підготувати не може.

Тому потрібні наставники для сиріт. На жаль, далеко не всі знають, що дітей-сиріт старшого віку можна забирати в гості на вихідні і канікули, оформивши так званий "гостьовий режим". Цей досвід дуже важливий для дітей. Так що найкращий подарунок - пройти Школу наставників, як слід підготуватися і забрати підлітка додому на новорічні канікули, а потім продовжити спілкування з ним у форматі наставництва.

Зрозуміло, дітям потрібні ресурсні та турботливі прийомні сім'ї, які візьмуть на себе відповідальність за їх дорослішання, за їх майбутнє. Якщо не готові до навчання самі, можна підтримати ці проекти і програму "Азбука прийомної сім'ї" (психологічна, юридична, освітня допомога усиновителям та прийомним батькам) матеріально - також через сайт фонду .

Також дітям-сиротам необхідна освіта - після багатьох років життя в дитячих будинках вони, як правило, не володіють глибокими знаннями. Нашій сім'ї, наприклад, коли ми прийняли під опіку 16-річного хлопчика, довелося зіткнутися з тим, що в 9-му класі рівень знань підлітка відповідав 3-4-го класу максимум. І це не рідкість, на жаль.

Програма «Шанс» допомагає дітям-сиротам отримати гідну освіту - саме в тому навчальному закладі і за тією спеціальністю, яку оберуть вони самі. Безкоштовні онлайн-репетитори для дітей-сиріт готують до вступу в коледжі та університети. Кожен, хто хоче підтримати дитину-сироту, може оплатити один або кілька уроків. Знання, на відміну від матеріальних подарунків, від дітей нікуди не подінуться і послужать їм хорошу службу в майбутньому. Якраз напередодні Нового року в фонді проходить акція " Стань Дідом Морозом ". Вартість одного уроку всього 575 рублів. Можна оплатити одне заняття, можна десять - все залежить від можливостей.

А ще дуже важливий елемент підтримки нашого фонду - це просвіта. Чим краще люди розуміють реальну ситуацію, яка склалася з дітьми-сиротами в нашій країні, тим правильніше і охочіше вони будуть допомагати. Тому ви можете просто подарувати своїм знайомим і друзям на Новий рік книги , Які випускає наш фонд. "Чужі діти" про підлітків-сиріт і "Мене звуть Гоша" - історія дитини-сироти, який знайшов сім'ю тільки в 16 років.

Інструкція від фонду «Волонтери на допомогу дітям-сиротам»

Чому не варто дарувати подарунки, якщо ви не знайомі з дитиною особисто?

1. Діти вчаться цінувати речі, а не відносини

Коли дорослі приходять і йдуть, разово миготять на свята і приносять подарунки, дитина починає розчаровуватися в можливості постійних відносин і сприймати дорослих як носіїв виключно матеріальних благ. А ще так дитина починає думати, що він особисто - нікому не потрібен. Приїдуть - і поїдуть до своїх дітей в свій будинок і забудуть про нього.

2. Подарунок для дитини стає всього лише річчю

Діти в дитбудинку звикають до того, що їм повинні завжди щось дарувати і виконувати їх бажання, не тому що вони комусь дороги, а тому що вони сироти. Вони не розуміють цінності подарунків.

3. Подарунок не є особистою річчю дитини в дитбудинку і втрачає цінність

4. Діти втрачають розуміння меж "свій-чужий" і можуть потім вести себе небезпечно

У дитячий будинок у великому місті протягом новорічних місяців в середньому приїжджають від 10 до 20 різних організацій і компаній зі святами та подарунками. Не просто дарують подарунки, а й часто обіймають незнайомих чужих дітей, спілкуються з ними, як ніби вони знайомі. У дітей порушується уявлення про межі дозволеного і про те, що малознайомі дорослі - це не ті люди, яким можна дозволяти себе обіймати або від яких можна приймати подарунки. В результаті багато вихованців і випускників дитячих будинків легко стають жертвами насильства або втягуються в шахрайство сторонніми дорослими.

5. Ваш добрий порив не вирішує проблему дитини

Коли вихор поздоровлень стихає, дитина залишається рівно в тому ж місці, де був, і рівно в тій же ситуації. Один. Без сім'ї. У дитячому будинку. Часто з низьким рівнем освіти і туманними перспективами в майбутньому. Якби ця сума щороку витрачалася на допомогу кровним або прийомним сім'ям дитини, на репетиторів або постинтернатной супровід - дітей в дитячих будинках стало б вдвічі-втричі менше, а ті, хто залишився, могли б отримати якісну освіту і допомогу.

джерело

пацієнтам хоспісів

Розповідає директор по роботі з благодійниками фонду "Будинок з маяком" Олена Прокоп'єва:

Розповідає директор по роботі з благодійниками фонду Будинок з маяком Олена Прокоп'єва:

Олена Прокоп'єва

Коли ми йдемо в гості на дитяче свято, ми завжди запитуємо, чим цікавиться дитина, який подарунок міг би його порадувати. Було б здорово, якби так само сприймали і наших дітей. Йдеться про тяжкохворих дітей, більшість з них не ходить і навіть не сидить самостійно, тому багатьма дитячими товарами користуватися вони не можуть. Але це не означає, що їх не можна порадувати.

Ми в "Будинку з маяком" дуже раді, коли люди не соромляться, дзвонять нам або пишуть і задають питання, що краще за все подарувати хоспісу або купити для підопічних дітей до Нового року. А ще у нас на сайті є розділ "Благодійникам" , Де опубліковані адресні збори і постійні потреби - і ці списки завжди актуальні.

У нас зараз 556 дітей, які живуть вдома, і щомісяця кожному з них ми закуповуємо найрізноманітніші речі: харчування, засоби гігієни, витратні матеріали до складних апаратів, ліки. А деяким необхідно купити життєво важливий апарат або дорогу ортопедію - і добре б якраз встигнути до Нового року. Звичайно, солодкі новорічні подарунки та іграшки - це дуже здорово, але для нас найважливіше - купити для наших дітей медичне харчування, багато хто з них взагалі не можуть їсти цукерки. Вся інформація про актуальні потреби є у нас на сайті.

А фонд допомоги хоспісу «Віра» кидає «мандариновий передноворічний клич» і кличе привозити в хоспіси мандарини - пакет, два, хоч греблю гати. Можна вранці і ввечері, до самого Нового року або Різдва. Адже коли пахне мандаринами - стає не страшно.

Адже коли пахне мандаринами - стає не страшно

фото:
Фонд допомоги хоспісу ВІРА

Нижче - все адреси та контакти координаторів. З координатором обов'язково потрібно зателефонувати і домовитися про зручний день і час, щоб передати мандарини особисто в руки або залишити на охороні в хоспісі.

А ще в цьому році є можливість підтримати пацієнтів хоспісів в Санкт-Петербурзі, в Самарі і в Поріччя-Рибному (Ярославська область).

Заодно в офіс фонду «Віра» у 2-му Ніколощеповском провулку, будинок 4 - в будь-який будній день з 11:00 до 20:00 можна привезти частування, які дуже знадобляться на новорічному столі - а такий стіл, звичайно ж, буде в кожному хоспісі. Як вдома.

Як вдома

Що для цього потрібно?

  • товари тривалого зберігання: пастеризоване молоко, соки у великих упаковках і маленькі з трубочками, цукор-рафінад, солоні крекери, консерви (наприклад, шпроти), червона ікра для класичних бутербродів з маслом, сир і ковбаса в вакуумних заводських упаковках і т.д.
  • солодощі: цукерки - м'які, без горіхів і шоколадні (закінчуються моментально!), пастила, зефір, печиво, мармелад; будь діабетичне солодке.

А ми розподілимо вашу допомогу по хоспісу: десь її досить, а десь - завжди не вистачає.

Джерело і подробиці

Тяжкохворим людям, інвалідам та людям в біді

Розповідає керівник благодійних програм православної служби «Милосердя» Катерина Метлева:

Розповідає керівник благодійних програм православної служби «Милосердя» Катерина Метлева:

Катерина Метлева

Напередодні Нового року і Різдва можна подарувати радість тим, хто найбільше потребує турботи і теплі. Наприклад, купити красуню-ялинку для Свято-Спірідоньевской богадільні - вона обрадує одиноких людей похилого віку, або принести мандарини в « Ангар порятунку » для бездомних. Не тільки напередодні свят, але і всю зиму в «Ангар» можна приносити теплі речі, щоб ті, хто живе на вулиці, могли зігрітися. Можна стати добровольцем служби «Милосердя» і посидіти з дітьми багатодітної мами, щоб вона могла сходити в магазин за продуктами до святкового столу, або разом з сестрами милосердя розвозити подарунки для наших підопічних по будинкам, лікарням та інтернатам.

І звичайно, можна дарувати подарунки! На сайті акції «Даруй радість на Різдво» можна вибрати подарунок на будь-який смак і гаманець - від шоколадки до медичного обладнання. Дітям і тяжкохворим людям, самотнім людям похилого віку та людям в біді. Щороку ми стикаємося з тим, що в якості подарунка люди хочуть презентувати старі, що прийшли в непридатність речі. Не потрібно цього робити - даруйте те, що дійсно може принести радість.

Багато хто хоче дарувати подарунки дітям, але не потрібно забувати, що одиноким людям похилого віку і дорослим інвалідам не менш хочеться відчути радість свята.

Найпростіший спосіб допомогти - оформити регулярне пожертвування на користь якого-небудь фонду. Завдяки цьому люди, які потребують допомоги, зможуть отримувати її регулярно: діти-інваліди зможуть щотижня займатися з фахівцями, самотні люди похилого віку будуть жити в богадільні, де за ними цілодобово доглядають, бездомні кожен день зможуть зігрітися та отримати гарячий обід.

Самотнім людям похилого віку в будинках для людей похилого віку

фонд "Старість в радість" вже 10-й рік поспіль проводить "Новорічний збір подарунків": подарунки збирають в 30 містах і розвозять їх в регіони Росії.

До 24 грудня можна купити подарунковий комплект або будь-які деталі для подарунка в будь-якій кількості, принести їх у одну з точок збору, а співробітники і волонтери фонду скомплектує і розвезуть їх по всій Росії і вручать бабусям і дідусям (до речі, волонтером можна встигнути стати і в цього року).

Бабусі й дідусі дуже чекають барвисті підписані листівки з поздоровленням з Новим роком, м'які солодкі подарунки (зефір, пастилу, мармелад, м'які цукерки), шкарпетки, хустки на голову, тапочки і сорочки, і навіть м'які іграшки. Фонд просить не забувати і тих, хто доглядає за літніми людьми в будинках для людей похилого віку, і принести невеликі подарунки для кухарів, няньок і медсестер.

Фонд просить не забувати і тих, хто доглядає за літніми людьми в будинках для людей похилого віку, і принести невеликі подарунки для кухарів, няньок і медсестер

Фонд допомоги хоспісу ВІРА

У минулому грудні фонд подарував новорічні подарунки більше ніж 50 тисячам літніх людей по всій країні.

подробиці на сайті фонду

Що для цього потрібно?
Що для цього потрібно?
Що для цього потрібно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online