Вінніця.info | Вибухи в московському метро

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У московському метро сталися потужні вибухи. Загинуло більше трьох десятків людей. Саморобні бомби з інтервалом в півгодини спрацювали на станціях «Луб'янка» і «Парк культури». За першим версіями слідства, бомби приведені в дію або смертницями, або за сигналом з мобільного телефону.

Вибух стався в московському метро в 7.56 понеділка, на самому початку години-пік. Як повідомляє ІТАР-ТАСС, невстановлений вибуховий пристрій спрацював у другому вагоні потягу, що зупинився на станції «Луб'янка» (склад прямував в сторону «Комсомольській»).

Вибух на цій станції прогримів в той момент, коли закінчилася висадка-посадка на поїзд, який приїхав з боку «Південно-Західної», розповів журналістам прокурор Москви Юрій Сьомін, який приїхав до станції метро «Луб'янка». Вибух був настільки потужним, що вагон частково деформувався і деяких пасажирів затиснуло між його конструкціями.

Як повідомляє кореспондент «Газети.Ru» з місця подій, на станції «Луб'янка» співробітникам МНС довелося використовувати гідравлічні ножиці для різання металу, щоб визволити деяких постраждалих. Вижили городян виводили з поїзда по коліях. Пожежі після вибуху не було. Попередня потужність вибуху склала 3 кг в тротиловому еквіваленті. «Можна припустити, що вибуховий пристрій був розташований на тілі вхідного», - сказав прокурор.

Зараз на місці НП працюють пожежники і рятувальники, на поверхні біля виходу зі станції знаходяться більше десяти машин «швидкої допомоги». Слідчі СКП приступили до огляду місць вибухів в московському метро, ​​повідомив «Інтерфаксу» офіційний представник СК Володимир Маркін. «Буквально кілька хвилин тому свою роботу завершили вибухотехніки ФСБ і зараз огляд місць події почали слідчі СКП», - сказав він.

Практично на всіх станціях метро по гучному зв'язку повідомляли, що поїзди по Сокольницької лінії слідують зі збільшеним інтервалом і не ходять від станції «Парк культури» до «Комсомольської».

Вибуховий пристрій спрацював також у другому вагоні потягу, що слідував в тому ж напрямку - в сторону станції «Вулиця Подбельського». За попередніми даними, там загинули 12 людей, 15 поранені, повідомив начальник управління інформації і громадських зв'язків столичного ГУВС Віктор Бірюков. За словами Сьоміна, схема підриву була, швидше за все, своєю суттю порушують, що застосована на «Луб'янці».

Як розповідає кореспондент «Газети.Ru», що працює на виході з вестибюля «Парку культури», до 10-ї години ранку станцію вже відкрили на вихід, поранених доправили до лікарень. Як повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я, за даними на 10.00 зі станції «Луб'янка» евакуйовано 17 постраждалих. З них - до Боткінської лікарні - 5 осіб, ГБ №36 - 6 осіб, Перша Градская - 2 людини, НДІ швидкої допомоги ім. Скліфосовського - 1 чол, ГБ№ 33 - 2 людини, ДКБ №54 - 1 людина.

Зі станції метро «Парк культури» евакуйовано 9 постраждалих: в Першу міську - 3 чоловік, в ГБ №71 - 2 осіб, НДІ швидкої допомоги ім. Скліфосовського - 1 людина, №ГБ 36 - 2 людини, ГБ №64 - 1 людина.

«У зв'язку з тим, що сталося посилений контроль за станціями метрополітену і місцями масового скупчення людей, - сказав Бірюков. - Також збільшено чисельність і щільність міліцейських патрулів на вулицях міста ». У зв'язку з інцидентом в Москві, особливо поблизу центральних станцій метро, ​​дуже ускладнена мобільний зв'язок.

Джерело в російських силових структурах повідомило «Інтерфаксу», що за попередніми даними, вибухи в московському метро на станціях «Луб'янка» і «Парк культури» здійснили терористки- смертниці. За його словами, про це свідчать характер ураження загиблих і сліди всередині вагонів. «У будь-якому випадку, остаточно все можна буде сказати після проведення всіх експертиз. Але, за попередніми даними, це шахідки »- сказало джерело. За деякими даними, виявлені останки тіл смертниць.

Обидва вибухові пристрої були безоболонковий. За даними «Інтерфаксу», зараз слідчі активно перевіряють версію і про те, що вибуховий пристрій могли привести в дію з мобільного телефону. В одній з московських шкіл, розташованих в районі метро «Парк культури», учнів попросили зателефонувати батькам, щоб ті не хвилювалися, і відключити мобільні телефони. Джерела «Інтерфаксу» не виключають, що команда на вибух пройшла з мобільного телефону. У зв'язку з цим вони припускають, що мобільний зв'язок в центрі Москви може бути місцями заблокована.

Як повідомляє прес-служба Головного слідчого управління СКП РФ, за фактом вибухів порушено кримінальну справу за ст. 205 КК РФ (терористичний акт). Директор ФСБ Олександр Бортніков доповів президентові РФ Дмитру Медведєву про те, що трапилося, повідомила прес-служба Кремля.

За даними сервісу «Яндекс.Пробки» на 10:45 мск був паралізований рух здебільшого Третього транспортного кільця - на внутрішній стороні рух стояло від проспекту Андропова до Русаковской вулиці. На зовнішній стороні магістралі пробки спостерігалися від Бакунінской вулиці до Варшавського шосе.

Було ускладнено рух по зовнішній стороні Садового кільця з Великою Дорогомиловской і ділянку, що прилягає до станції метро Парк Культури, варто Зубовський бульвар. Пробка на внутрішній стороні Садового кільця розтягнулася від Трубної до Таганської площі. За зовнішній стороні автомобілі стоять на Земляному валу і далі до з'їзду на Нову Басманний.

До 10.30 було відкрито, рух на садовій кільці заявила «Газеті.Ru» начальник відділу пропаганди безпеки ГИБДД Москви Марина Васильєва. Залишається перекритою центральна частина міста. «Перекрито кілька доріг в районі станції метро Луб'янка», - уточнив представник ДІБДР

Газета.RU

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online