Внески до ПФР для ІП без працівників

  1. З двох частин
  2. Правила та штрафи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стартуючи в молодому віці, не залишайте в стороні тему майбутньої пенсії. Адже зараз ви - єдиний господар свого життя і не можете покладатися на роботодавця, відраховує відсоток від вашої зарплати в ПФР. Індивідуальний підприємець сплачує страхові внески до Пенсійного фонду самостійно.

Індивідуальний підприємець сплачує страхові внески до Пенсійного фонду самостійно

З двох частин

Кожен індивідуальний підприємець щорічно повинен віддавати особисті внески в ПФР, в тому числі ВП без працівників. Причому обрана система оподаткування на розмір внесків не впливає. Внески до ПФР для ІП без працівників дуже просто розрахувати.

Складаються вони з двох частин:

  1. Фіксована частина, обов'язкова для всіх ВП.
  2. Додаткова частина, яку сплачують ІП з високим доходом.

Якщо раніше фіксована частина розраховувалася, виходячи з МРОТ, то з 1 січня 2018 роки ситуація змінилася. Урядом встановлено єдиний розмір платежів за себе на поточний рік, що не залежать від «мінімалки»:

  • Внесок в ПФР - 26 545 руб.
  • Внесок в ФОМС - 5840 руб.

У сумі виходить 32 385 рублів. У 2018 році сплата цієї суми в ПФР обов'язкове!

Внески не сплачуються взагалі:

  • при проходженні військової служби за призовом;
  • при догляді за дитиною до 1,5 років (не більше 4,5 років в цілому);
  • якщо, переїхавши слідом за чоловіком-контрактником на нове місце, ІП не знайшов там роботу (не більше 5 років в цілому);
  • при догляді за інвалідом I групи, дитиною-інвалідом, людиною старше 80 років;
  • при проживанні за кордоном, якщо чоловік / дружина - дипломатичний працівник або співробітник представництв РФ в міжнародних організаціях (але не більше 5 років в цілому).

Остання дата для сплати фіксованої частини внесків - 9 січня 2019 року.

Додаткову частину внесків сплачують ІП, чий дохід в цьому році перевищить 300 тис. Рублів. Ви платите в якості внеску 1% від доходу, який перевищує цю суму.

Але у кожного оподаткування існують свої нюанси:

  • при ССО враховуються всі доходи від реалізації та позареалізаційні доходи (доходи безпосередньо не пов'язані з реалізацією вашої продукції);
  • при ЕНВД розглядається поставлений дохід за всі 4 кварталу року;
  • при патентній системі - потенційний дохід ІП;
  • при основному режимі - доходи, що розглядаються при обчисленні ПДФО.

Крайній термін сплати цієї частини внесків - 1 липня 2019 року.

Правила та штрафи

Коди бюджетної класифікації для ІП при обох видах платежу (фіксованого та додаткового) можна подивитися на сайті ПФР. Здати квитанцію можливо онлайн на цьому ж сайті .

Існує максимальне обмеження для внесків в ПФР. У 2018 року воно становить 212 360 рублів.

Як би ви не були зайняті і занурені в бізнес, не забувайте про сплату внесків, інакше вас чекають штрафні санкції. згідно статті 47 закону «Про страхові внески до ПФР, ФСС, ФОМС», заниження суми внесків або повна їх несплата тягне за собою штраф у розмірі 20% несплаченої суми внесків. Якщо це було зроблено навмисне (за рішенням перевіряючих служб Пенсійного фонду), то сума штрафу зростає до 40%. Якщо терміни платежу порушені, але всі дані вказані точно, нараховується лише пеня за кожний прострочений день.

Заниження суми внесків або повна їх несплата тягне за собою штраф у розмірі 20% від несплаченої суми внесків.

ПФР регулярно проводить санкціоновані перевірки, метою яких служить підтвердження достовірності наданих ІП відомостей (про стаж роботи, доходи та ін.). Якщо співробітник фонду викриє вас в недостовірності, яка привела до недоїмки у стягненні внесків, то на вас накладається штраф у розмірі 1000 рублів, якщо протягом даного року правопорушення повторилося - штраф збільшується до 5000 рублів.

Якщо ІП відмовляється сплачувати штрафи, то працівники ПФР можуть примусово стягнути потрібну суму з розрахункового банківського рахунку підприємця.

Отже, будучи ІП, ви повинні самі подбати про свою пенсію і сплатити внески в ПФР. Ухилиться від сплати внесків неможливо: вас чекають штрафні санкції, що збільшуються з кількістю порушень. Тому знати про внески в ПФР зобов'язаний кожен підприємець - це важлива складова будь-якої діяльності.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online