Страхові внески від нещасних випадків 2017 - тарифи в ФСС

  1. Хто виступає платником?
  2. ФСС тарифи 2017 від нещасних випадків
  3. Методика розрахунку
  4. пільгові ставки
  5. Страхові внески: зміни - 2017

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Страхові внески - обов'язкові платежі, які підприємство перераховує на спеціальний рахунок щомісяця. Це грошова компенсація на захист інтересів працівника, який травмувався на виробництві. Незалежно від того, що платежі регулярні і вносяться на кожного працівника індивідуально, кошти виплачуються після настання страхового випадку.

Як влаштована російська система обов'язкового пенсійного страхування

У ФСС тарифи в 2017 році від нещасних випадків залишаються такі ж, як і в попередньому, але саме адміністрування зазнало деяких змін. Далі розберемося з особливостями нарахування страхових внесків!

Хто виступає платником?

Платниками внесків на випадок травматизму виступають юридичні особи (підприємства всіх форм власності) і індивідуальні підприємці за своїх працівників. Чи нараховується на суму заробітної плати .

За співробітників, з якими укладається договір ЦПХ, де не прописані умови страхування, роботодавець вносити кошти не зобов'язаний.

До переліку виплат не належить:

  • одноразова матеріальна допомога;
  • виплати лікарняних листів;
  • вихідну допомогу;
  • суми, які виплачуються при заподіяній шкоді на виробництві;
  • деякі інші виплати визначені законодавством.

Детально про суми виплат, на які не нараховуються внески по травматизму, можна дізнатися, прочитавши ФЗ №125.

Відрахування на травматизм роблять на такі види надходжень:

  • зарплата;
  • преміальні;
  • компенсація за відпустку;
  • надбавки.

На цільові державні виплати, витрати на підвищення кваліфікації персоналу, виплати при ліквідації підприємства відрахування не проводяться.

ФСС тарифи 2017 від нещасних випадків

Щоб підприємцю дізнатися, яку ставку по травматизму йому необхідно вносити, потрібно знати основний вид діяльності організації. Всього існує 32 класу, які включають в себе перелік видів, згрупованих відповідно до класів професійного ризику. Для кожного присвоєно індивідуальний код КВЕД.

З 01.01.2017 діє наказ №851Н. Він визначає нові правила класифікації. Вид діяльності підтверджується щорічно. Для того щоб органи ФСС призначили тариф, за яким буде розрахована ставка травматизму, потрібно до 15 квітня поточного року направити підтверджуючі документи:

  • довідку затвердженої форми;
  • що підтверджує заяву;
  • розшифровку балансу для підприємств за попередній період. ІП не зобов'язані надавати звітність.

Форми заяви та довідки можна подивитися в додатках до наказу №55 Міністерства охорони здоров'я.

У ФСС тарифи 2017 роки від нещасних випадків коливаються від 0,2 до 8,5.

Якщо платник податків не надасть документи, тоді ФСС самостійно присвоїть клас професійного ризику, при цьому вибирається найбільша ставка - 8,5. Тому документи потрібно подавати вчасно, адже оскаржити тариф, згідно з новими правилами, що діють з цього року, буде неможливо.

Податки для пенсіонерів у 2017 році

Методика розрахунку

Методика розрахунку

Страхові внески від нещасного випадку в 2017 розраховуються бухгалтером щомісячно шляхом множення бази по внесках на тарифну ставку.

База внеску - це кількість грошей, яку отримав працівник за звітний місяць. Сюди може входити не тільки заробітна плата, а й інші грошові винагороди, розглянуті вище. Розраховується як різниця між виплатами за трудовим договором і не оподатковуваними внесками.

Приклад. Підприємство «Червоний промінь» займається видобутком кобальтової руди - 07.29.22. Це 32 клас ризику. Для цієї групи присвоєно тариф 8,5, так як це небезпечний вид діяльності, травми, отримані на роботі, можуть мати серйозні надалі, тягнуть за собою великі фінансові витрати. Фонд зарплати працівників в березні 2017 року - 2,4 млн. Руб. Окремим працівникам була виплачена матеріальна допомога в розмірі 17 тис. Рублів. Виходячи з цього:

  • база внеску = 2400000-17000 = 2383000 руб .;
  • сума відрахувань = 2383000 * 8,5% = 202555 руб.

Отримана сума відраховується компанією на спеціальний рахунок в ФСС.

пільгові ставки

У 2017 році продовжують діяти знижені ставки для деяких видів діяльності:

  • підприємства, які відносяться до категорії пільгових - благодійність, будівництво, сфера освіти, охорони здоров'я та ін., якщо вони в рік отримують дохід в розмірі не більше 79 млн. руб .;
  • фармперсонал аптек;
  • підприємство, яке веде фінансову діяльність в визначених законом вільних економічних зонах;
  • IT-компанії;

Таких категорій велика кількість. Ставка коливається від 0 до 2%. Повний перелік наведено в ст. 427 НК РФ.

Страхові внески: зміни - 2017

Страхові внески: зміни - 2017

Велика частина повноважень з 01.01.2017 перейшла від ФСС до НС. Вона контролює регулярність відрахувань особами, провідними бізнес-діяльність, стягнення боргів, аналізів звітності.

Контроль роботи персоналу: отримати готові звіти в 2 кліка?

Основні зміни:

  • звіти здаються за перший квартал, півріччя і 9 місяців. Містять тільки алгоритм розрахунку;
  • за розрахунковий період береться календарний рік;
  • форми деяких документів перетерпіли зміни: почали діяти форми бланків №22-24;
  • зрушили терміни подачі звітів до органів.

Взагалі не змінилися тарифи, категорії пільговиків, платників.

Страхування від нещасних випадків на виробництві у 2017 році в РФ обов'язкове. Воно забезпечує захист працівникові і може виплачуватися у вигляді допомоги у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, одноразової або щомісячної страхової виплати, додаткової оплати лікування, реабілітації. Посібник не може бути більше, ніж сума чотирьох щомісячних страхових виплат.

Введення обов'язкового медичного страхування: що це таке?

Такий тип виплат призначається працівникові після медичної експертизи, якщо він частково або повністю тимчасово втратив здатність працювати. У разі смертельного результату право на такі кошти має найближчий родич (чоловік / дружина, діти). Сума фіксована, одноразова, становить 1 млн. Руб.

Щомісячні виплати можуть індексуватися. Порядок визначає уряд РФ. Максимальні розміри таких сум у 2017 році - 72290,4 руб., Одноразових - 94 018 руб.

Тарифи страхових внесків та методика розрахунку у 2017 році не змінилася. Головне - вчасно подавати звітність і підтверджувати вид діяльності.

Хто виступає платником?
Хто виступає платником?
Контроль роботи персоналу: отримати готові звіти в 2 кліка?
Введення обов'язкового медичного страхування: що це таке?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online