Страхові внески для ІП

  1. умови звільнення
  2. Документи для звільнення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Страхові внески для ІП і звільнення від їх сплати хвилює зараз всіх молодих мам - підприємців

Страхові внески для ІП і звільнення від їх сплати хвилює зараз всіх молодих мам - підприємців. З початку 2013 року, вступили в силу зміни в ст.14 Закону № 212-ФЗ , Що конкретизують категорії ІП, звільнених від сплати страхових внесків. Пенсійний фонд видав Пам'ятку для підприємців, де вказані періоди звільнення.

  • Проходження військової служби за призовом.
  • Догляд за дитиною до досягнення нею віку півтора років, але не більше 3 років в цілому.
  • Догляд за інвалідом 1 групи, дитиною-інвалідом або за особою, яка досягла віку 80 років.
  • Проживання подружжя військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом в місцевостях, де вони не можуть працевлаштуватися, але не більше 5 років в цілому.
  • Проживання за кордоном подружжя працівників, направлених до дипломатичних представництв та консульських установ Російської Федерації, також не більше 5 років.

Такі періоди входять до страхового стажу. Якщо підприємець зареєстрований, як роботодавець, то для застосування пільги, потрібно підтвердити відсутність працівників в цьому періоді.

Сповіщати Пенсійний фонд про застосування звільнення не вимагається, але потрібно мати на увазі, що при порушенні умов звільнення, страхові внески для ІП будуть нараховані в повному розмірі.

умови звільнення

Головною умовою для звільнення від сплати страхових внесків для ІП є відсутність підприємницької діяльності. Підтвердити це відсутність можна за підсумками року, представивши в ПФР нульову податкову декларацію, завірену податковим органом.

У законі йдеться про декларації з податку на доходи фізичних осіб (мається на увазі 3-ПДФО) і декларації, пов'язаної із застосуванням спеціальних режимів. До них відносяться ССО і ЕНВД.

З нульовою декларацією за ССО все зрозуміло, а ось ЕНВД, згідно із законом, обчислюється на підставі фізичних показників і надання нульовий ЕНВД не передбачено. Працівники ПФР теж не змогли дати відповідь на це питання, слід чекати уточнень закону або роз'яснення податкових органів. А вони явно не поспішають.

З моєї точки зору, підприємцю безпечніше відмовитися на пільговий період від застосування ЕНВД, подавши заяву форми ЕНВД 4 . Почати діяльність по ЕНВД можна завжди.

Наступним умовою є подання потрібних документів. Точний перелік їх ще законодавчо не затверджений, але Пенсійний фонд випустив Додаток до вищезгаданої Пам'ятці, що містить приблизний перелік.

Документи для звільнення

Звільнення від сплати страхових внесків для ІП в 2016 році є заявний. Тобто для його застосування необхідно подати заяву в довільній формі до відділення Пенсійного фонду, де ІП зареєстрований.

Куди платити внески ІП за себе в 2017 році?

Документи для звільнення з різних підстав теж різні. Наприклад, для включення до страхового стажу періоду проходження строкової військової служби знадобиться військовий квиток і довідка військкомату.

При знаходженні батька в відпустці по догляду за дитиною буде потрібно:

  • свідоцтво про народження дитини;
  • відомості про другий батьку (свідоцтво про шлюб, про розірвання шлюбу або відсутності одного з батьків);
  • довідку від роботодавця, що другий з батьків не перебуває у відпустці по догляду за дитиною до 1,5 років;
  • довідку ИФНС про доходи, якщо другий з батьків є ВП.

Для включення періоду догляду за непрацездатним чоловіком до страхового стажу потрібно уявити:

  • заяву (додаток 3 до Постанови Уряду № 555 від 24.07.2002г.);
  • довідка МСЕК, свідоцтво про народження або паспорт інваліда;
  • довідка ЖЕУ про спільне проживання або письмове підтвердження інваліда про відхід.

Якщо у вас є всі підстави для звільнення, то страхові внески для ВП у фіксованому розмірі можна просто не платити, а після закінчення податкового періоду (року) подати в ПФР заяву з доданням необхідних документів.
Отримуйте нові статті блогу прямо до себе на пошту:

Надсилайте повідомлення своїм друзям, натискаючи на кнопки соціальних мереж!

Куди платити внески ІП за себе в 2017 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online