Оголошення на внесок готівкою: зразок заповнення

  1. Вступ
  2. Що це таке
  3. як заповнити
  4. Як відбувається передача

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з вимогами закону, компанія не може зберігати в касі суму, що перевищує встановлений ліміт. Виникаючі надлишки необхідно перевести на банківський рахунок. У цій статті ми розберемо зразок заповнення оголошення на внесок готівкою і розглянемо, як взагалі відбувається дана процедура.

Вступ

Відповідно до вказівок Банку Росії все організації і компанії повинні встановити ліміти на кількість готівки в касі. При цьому керівництво компанії саме вправі вирішувати, який саме ліміт буде діяти - він затверджується відповідним внутрішнім наказом.

При цьому керівництво компанії саме вправі вирішувати, який саме ліміт буде діяти - він затверджується відповідним внутрішнім наказом

Надлишки готівки обов'язково передаються в банк

Всі кошти понад даного ліміту повинні бути перераховані на банківський рахунок компанії, для чого потрібно скласти відповідне оголошення. У разі якщо при проведенні перевірки будуть виявлені надлишки в касі, то юридичній особі загрожує штраф в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Займатися зарахуванням грошей повинен відповідний співробітник, уповноважений працювати з грошима і має довіреність на подібні дії.

Що це таке

Отже, оголошення на внесок готівкою - це документ, який застосовується для зарахування касових надлишків в фінансове заклад з метою поповнення наявного розрахункового рахунку компанії. Дане оголошення складається за формою №0402001, затвердженим Центробанком Росії. Воно складається з трьох розділів, що містяться на одному аркуші:

  1. Самого оголошення, яке зберігається в касі для підтвердження вилучення якоїсь суми.
  2. Квитанції, в яку ставиться печатка організації про те, що гроші були передані.
  3. Ордери, який забирає собі співробітник банку при отриманні грошових коштів.

У самій заяві відповідальна особа вносить розмір вкладу та номер розрахункового рахунку компанії, на який проводиться зарахування грошей.

Увага: у разі якщо в документі буде виявлена помилка, то її не виправляють, а заново складають оголошення. Початковий бланк закреслюється банківським службовцям, а на зворотному боці прописується прийнята сума і ставиться підпис.

У разі якщо гроші переводяться від компанії, яка не має статусу кредитної, то згідно з розпорядженням Банку Росії до документів прикладають реєстр операцій.

як заповнити

Детальний приклад заповнення ми наведемо внизу сторінки, а зараз розглянемо, які саме дані необхідно вносити. Відзначимо, що певна частина даних дублюється в різних частинах оголошення, тому ми розпишемо пункти в загальних рисах, щоб не збільшувати текст.

Відзначимо, що певна частина даних дублюється в різних частинах оголошення, тому ми розпишемо пункти в загальних рисах, щоб не збільшувати текст

Оголошення складається з 3 частин

  1. Розділ "Дата". У нього необхідно внести дату, коли відбувається фактичне внесення готівки на розрахунковий рахунок. Тобто не виїмки з каси, а саме внесення в банк.
  2. Розділ "Від кого". Тут прописується прізвище ім'я та по батькові працівника, який виробляє операцію внесення.
  3. Розділ "Одержувач". Вносяться дані про організацію, на рахунок якої зараховуються надлишки.
  4. Розділ "ІПН" - заповнюється податковий номер компанії.
  5. У розділи "Рахунок", "Кредит рахунку" і "Для зарахування на рахунок" вноситься розрахунковий рахунок компанії, на який буде проводитися зарахування.
  6. Розділ "БІК" та "Назва банку-вносителя". Сюди записується назва фінансової установи і його номер (того установи, в яке вносяться гроші).
  7. У розділи "Сума" (їх кілька) вноситься число коштів, що зараховуються на розрахунковий рахунок. Розмір вказується цифрою, через дефіс вказуються копійки.
  8. В розділ "Символ" вноситься джерело, з якого надходять гроші. Цю цифру можна уточнити у бухгалтера або банківського службовця. Так, код 02 має на увазі, що надлишки надійшли від госпдіяльності, пов'язаної з продажем товарів.
  9. В розділ "Сума прописом" вноситься розмір вкладу словами, після чого ставиться "руб". Вільне місце закреслюється.
  10. В розділ "Джерело надходження" вносяться ті ж дані, що і в "Символ", але словами, а не кодом.
  11. У розділі "вносителя" ставиться розпис працівника, який проводить операцію.

Після цього бланк передається працівнику фінансової установи, який заповнює інші пункти оголошення. Далі відбувається передача грошей і їх подальше внесення на розрахунковий рахунок.

Як відбувається передача

Процедура здійснюється за наступною схемою:

  1. Працівник підприємства заповнює необхідні пункти оголошення, підписує його і передає співробітникові фінансової установи.
  2. Співробітник перевіряє правильність внесення даних. Не допускається наявність виправлень або серйозних помарок. У разі якщо все гаразд, банківський працівник розписується на документі, відриває талон і повертає його працівнику компанії. При цьому банківський співробітник передає бланк про прийом в касу.
  3. Працівник підходить до каси, касир передає йому талон для перевірки підпису і видає оголошення для підпису. Потім касир приймає гроші і перераховує їх.
  4. Якщо суми збігаються, то касир ставить підписи на документах і друк в частині "Квитанція". Потім він передає частину "Ордер" і квитанцію заявнику.
  5. Працівник компанії повертається до співробітника банку і надає йому квитанцію і ордер. Після цього менеджер зараховує зазначені кошти на рахунок компанії.

Працювати з грошима може тільки уповноважена особа

Як бачите, в заповненні немає нічого складного, так само як і в процедурі здачі заяви. По суті, вам потрібно просто заповнити основні пункти і передати його працівнику банку. Він перевірить правильність, заповнить відсутні пункти і передасть вам ордер для надання в касу. Після оплати ви передаєте квитанцію менеджеру і гроші перераховуються на рахунок. Головне - не помилитися при заповненні, щоб потім не переробляти заново, і правильно проставити дату (день передачі в банк). Щоб у вас не залишалося питань, ви можете завантажити бланк оголошення на внесок готівкою і розібратися з основними пунктами, які вимагають заповнення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online