Материнський капітал як початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку

  1. Перелік необхідної документації для подачі заявки в Ощадбанк за програмою «Іпотека + материнський капітал»...
  2. Переваги іпотеки в Ощадбанку з материнським капіталом як початковим внеском
  3. Варіанти застосування материнського капіталу
  4. Юридичні нюанси
  5. Обов'язковість оформлення спільної часткової власності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Внаслідок загальнодоступності, послуга іпотеки в Ощадбанку отримує все більшу поширеність серед населення, зокрема величезний інтерес проявляється до кредитування житла під (сімейний) материнський капітал, службовець початковим внеском. Сбербанк домінує в області іпотечної позики надається молодим батькам.

Сбербанк домінує в області іпотечної позики надається молодим батькам

Грошові ресурси під сімейний капітал, фінансова установа видає виключно на покупку житлового майна, яке потім повинно оформитися в сумісну або часткову власність, що оформив кредитний договір. Прийнявши рішення взяти іпотеку, в першу чергу слід вибрати потрібну компанію, оформити заявку на іпотеку і вже після позитивного рішення можна починати збір необхідної документації. Сбербанк допускає два можливих варіанти застосування фінансових активів отриманих по іпотеці під сімейний капітал:

  • як початковий внесок;
  • у вигляді часткової виплати боргу (дострокове погашення чинного позики і т.п.).

Перелік необхідної документації для подачі заявки в Ощадбанк за програмою «Іпотека + материнський капітал»

Одним з переваг сімейного капіталу є можливість оформити іпотеку без початкового внеску. Для надання кредиту потрібно підготувати певну документацію, а саме:

При необхідності можуть знадобитися додаткові документи, повний перелік яких може надати менеджер і оператор контактного центру. На доказ кредитоспроможності не завадить зібрати максимум документації.

Після подачі заявки на кредит, Ощадбанк приймати рішення, за часом це може зайняти до трьох днів. Наступним кроком можна братися за пошук житла (купити квартиру можливо як в новобудові, так і на вторинному ринку нерухомості).

Після угоди і видачі кредитних коштів слід написати клопотання до Пенсійного Фонду, де буде зазначено, що гроші материнського капіталу призначені для витрачання на іпотеку. При цьому в Ощадбанку слід взяти довідку про борг за кредитним договором.

Переваги іпотеки в Ощадбанку з материнським капіталом як початковим внеском

Житлове кредитування під сімейний капітал, споживаний як початковий внесок, містить ряд переваг:

  • відсутність комісії;
  • можливість застосувати як заставу майно, що купується і іншу нерухомість;
  • є можливість залучення созаемщиков;
  • внаслідок наданих пільг зменшені відсотки;
  • вже є необов'язковим очікування настання трьох років дитиною. З 2017 року материнський капітал можна вкласти в підвищення комфортності або розширення житлового господарства в будь-який момент.

На підставі законів Російської держави, на звершення операцій з нерухомістю ближніх родичів і дітей є неповнолітніми можуть бути встановлені обмеження. Власникам сертифікатів потрібно знати про це. Материнський капітал вручать сімейства, в якому з'явилася друга дитина.

Справжня державна допомога надається лише один раз, не залежно від того, яка чисельності дітей і суто в безготівковому розрахунку. У 2017 року цінність сертифікатного документа в грошовому еквіваленті дорівнює 453,026 рублям. Щороку грошова величина материнського капіталу індексується.

Щороку грошова величина материнського капіталу індексується

Варіанти застосування материнського капіталу

Фінансові ресурси від материнського капіталу можна використовувати на:

  • підвищення комфортабельності житла;
  • проплата навчального процесу дитини;
  • підвищення розміру пенсії матері;
  • соціальна адаптація дітей-інвалідів.

Також, один з варіантів здійснення угод за допомогою сертифіката є покупка нерухомості у родичів. Такі угоди відбуваються для отримання нерухомості значній площі або благоустрою житла.

Юридичні нюанси

Щоб уникнути непорозумінь рекомендується окреслити хто виступає в ролі найближчих родичів, а хто ні. Стосовно до дитини, найближчої ріднею виступають батьки, брати і сестри, дідусі та бабусі.

Слід пам'ятати, що перш ніж оформити договір купівлі-продажу квартири, потрібно неодмінно позначити, що іпотека оформлена з материнським сертифікатом в якості початкового внеску, така дія позбавить від можливих юридичних проблем при купівлі нерухомості.

Угода між родичами з використанням материнського капіталу згідно із законом не заборонена. Щоб купити, наприклад, квартиру у батьків під іпотеку Ощадбанку, необхідно щоб у них (батьків) була інша нерухомість у власності для проживання. Тільки в такому випадку Сбербанк схвалить вам подібну угоду!

Обов'язковість оформлення спільної часткової власності

Якщо одна сім'я захоче придбати нерухому власність у родичів, дана операція купівлі - продажу здійснюється за неодмінної залученні дітей. Однак, угода може бути визнано правомірним, якщо на етапі її укладення хоч одна дитина - продавець квартири, не досяг повноліття, так як це суперечить поточним праву.

Однак, в ст.37, п.3 ГК РФ зазначено, що ні опікун, ні попечитель, а так само їх найближча рідня не мають права здійснювати операції з вихованцем, крім тих випадків, коли нерухоме майно надається підопічному як дарунок або ж в вільне безкорисливе користування, і поряд з цим заборонено бути представником вихованця при оформленні угод або проведення судових справ між вихованцем і чоловіком опікуна і їх найближчими родичами.

Спочатку власність оформляється тільки на батьків - подружжя, у вигляді спільної сумісної власності. При цьому договір купівлі-продажу нерухомості може бути складений в простій письмовій формі. Але ПФР перерахує материнський капітал в Ощадбанк тільки після того, як позичальники нададуть в пенсійний фонд нотаріальне зобов'язання про те, що в наслідку після погашення іпотеки та зняття обтяження у вигляді застави в силу закону на користь Ощадбанку, виділять частки всім членам сім'ї.

На заключній стадії проведення іпотеки оформляється спільна часткова власність, так як купується житло оформляється на кожного члена сім'ї. Після гасіння іпотеки подружжя через нотаріуса складають або договір дарування дітям, або угоду про визначення часток.

У законі РФ «Про материнському (сімейному) капіталі», прописано, що людина, що використав кошти материнського капіталу для покупки нерухомості, повинен зареєструвати цю нерухомість у спільну часткову власність людини, на руках якого є отримане свідоцтво і його сім'ю (дружина (-у) , дітей).

Якщо в договорі купівлі-продажу нерухомості спільна часткова власність оформляється на чоловіка і дружину і дітей, то в такому випадку обов'язкова нотаріальна форма договору, або як альтернатива - подружжю необхідно скласти у нотаріуса шлюбний договір з приводу майбутнього житла (до того ж цей варіант дешевше). Тарифи на нотаріальне посвідчення угод затверджуються в кожному регіоні свої. Але різниця між вартістю нотаріального посвідчення угоди і шлюбним договором приблизно 7000 - 10000 рублів.

Витратами по іпотеці в Ощадбанку стане оплата страховки об'єкта нерухомості і життя і здоров'я титульного позичальника (від неї можна відмовитися, але ставка по іпотеці при цьому зросте на 1%!). Крім того обов'язково платити держ. мито за реєстрацію права власності за житлове приміщення, будівлю (будинок, квартиру, котедж) - 2000 рублів, за земельну ділянку - 350 рублів. При реєстрації права спільної часткової власності держ. мито розраховується пропорційно частки (1/5 частка на квартиру = 400 рублів, 1/5 частка на земельну ділянку = 70 рублів). Відповідно ще або нотаріальна угода, або шлюбний договір - це теж додаткова витрата грошей.

Іпотека в Ощадбанку з використанням з сімейного капіталу як початкового внеску по іпотеці - популярний і економічно вигідний метод застосування грошових ресурсів при правильному обліку і прорахунку майбутніх витрат.

Іпотека в Ощадбанку з використанням з сімейного капіталу як початкового внеску по іпотеці - популярний і економічно вигідний метод застосування грошових ресурсів при правильному обліку і прорахунку майбутніх витрат

Материнський капітал як початковий внесок по іпотеці в Ощадбанку

5 (100%) 2 голос [а]


Поділитися в соціальних мережах:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online