Квартира в іпотеку без початкового внеску

  1. Чи розумно збирати на нерухомість в РФ
  2. Рішення проблеми за рахунок наявного житла
  3. подвійний кредит
  4. Погашення початкового внеску материнським капіталом
  5. Використання споживчих кредитів
  6. Особливості військової іпотеки
  7. Іпотека в рамках пайової будівництва

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотека стала прикметою сучасного російського суспільства Іпотека стала прикметою сучасного російського суспільства. І раз так, то неминуче виникає безліч її варіантів. Тих, чиє матеріальне становище блискучим не назвеш (а таких в РФ більшість), іпотека без початкового внеску цікавить в першу чергу. Якщо прикинути середню вартість квадратного метра житла в містах Росії (про Москву навіть мова не йде), то при щомісячному накопиченні по 10 тис. Рублів з пропорційним збільшенням накопичувальних внесків через інфляцію збирати доведеться років десять.

Чи розумно збирати на нерухомість в РФ

Чи розумно збирати на нерухомість в РФ

Причому треба буде якось викрутитися, щоб уникнути вже згаданого знецінення грошей. Єдиний більш-менш перевірений спосіб - покупка дорогоцінних металів (золото, срібло, платина). Але навіть тут є свої «підводні камені». Та й знову ж далеко не всякий мешканець РФ в стані 10 років щомісяця відстібати від своєї кровної зарплати чверть, третину, половину виключно в накопичення. І термін сам по собі неймовірно величезний.

Десять років - це ціле життя. В поті чола горбатитися 10 років, щоб в результаті (можливо!) Отримати якусь звичайну «двушку» десь на регіональних просторах цієї країни? Зараз в Росії єдиною альтернативою такої сумнівної перспективі є іпотека. А однією з декількох головних проблем в іпотеці є початковий внесок.

Початковий внесок - це не просто перша плата з усіх наступних регулярних виплат банку за видані на покупку житла гроші. Цей внесок набагато більше за інших подальших щомісячних. За мінімуму він становить 10% від загальної вартості взятого в кредит житла.

Тобто, наприклад, якщо квартира коштує 2 млн рублів, то початковий внесок при самих сприятливих умовах російського банку складе 200 тис. Рублів. Мало хто з громадян цієї країни в стані відразу і без проблем знайти таку суму. Банківський сектор виправдовує політику початкового внеску тим, що так перевіряється платоспроможність клієнта. Хоча зрозуміло, що платоспроможний по банківським ідеалам клієнт не стане возитися з іпотекою на середню квартиру.

У цьому секторі задіяні ті громадяни, для яких саме вельми складно відразу виплатити кілька сотень тисяч рублів. Тому варто розглянути варіанти іпотеки без початкового внеску. До політичної та економічної кризи, що почалася в 2014 році, багато банків мали спеціальні програми з найпростішим варіантом, коли початковий внесок нічим не відрізнявся від усіх наступних. Тобто фактично був відсутній як фінансове поняття. Але тепер це в минулому. Якщо коротко, залишилося всього кілька варіантів:

  • ануляція початкового внеску під заставу вже наявної житлової нерухомості;
  • два іпотечних кредиту. Один - на внесок, інший - на саму придбану житлоплощу;
  • погашення первісного внеску материнським капіталом;
  • військова іпотека без початкового внеску;
  • використання споживчих кредитів для погашення первісного внеску.

Рішення проблеми за рахунок наявного житла

Рішення проблеми за рахунок наявного житла

Тут все просто. Якщо власник (и) вже має житлову нерухомість, то банк може дати іпотеку на придбання ще одного житла. Оскільки тут відшкодування можливих збитків гарантовано, то і початковий внесок взагалі не має ніякого сенсу. Однак даний спосіб не особливо поширений. Просто тому, що приобщающиеся іпотечному сектору люди якраз житла-то ніякого і не мають. Крім того, таким способом можна купити в кредит тільки дешевшу житлову нерухомість в порівнянні з вже наявною. Розмір іпотечного кредиту визначається ринковою вартістю нерухомої власності, яку позичальник уже має.

При цьому банк дасть менше 75% від цієї вартості. Таким чином, фінансова організація не тільки гарантує собі повернення коштів, а й оплату наданих послуг. Причому на розмір отримуваної іпотеки впливає не тільки вартість житла позичальника, але і доходи позичальника. Чим вони менші і, на думку банку, ненадійніше, тим ще менше буде виданий кредит. Наприклад, всього 65% від ринкової вартості квартири позичальника.

подвійний кредит

подвійний кредит

«Дабл-кредит» підтримується як окрема програма в деяких банках, але найчастіше доводиться мати справу з двома банками. У першому банку видається кредит розміром в кілька сотень тисяч рублів. У другому банку береться звичайна іпотека з початковим внеском. І цей внесок гаситься засобами від першого кредиту. Гроші, призначені для початкового внеску, також видаються під заставу. Але тут досить будь-якої житлової нерухомості. Навіть якщо у власності є лише кімната в комуналці, цього вистачить, щоб покрити суму застави.

Стаття в тему: як отримати кредит на покупку житла молодій сім'ї

Інша річ, що багато молоді російські сім'ї і цього не мають, кочуючи по знімних квартирах. З огляду на цей факт, деякі банки погоджуються видавати кредит на початковий внесок під заставу рухомого майна. Наприклад, машини. Зрозуміло, варто пам'ятати, що відсотки першого кредиту досить високі. І за термінами він значно коротше другого.

Погашення початкового внеску материнським капіталом

Погашення початкового внеску материнським капіталом

Це окреме питання, що є частиною великої теми про те, як взагалі виплатити іпотеку материнським капіталом. Але для молодих сімей він актуальний. Отримання сімейного капіталу може полегшити розплату з банком, включаючи і початковий внесок. Тільки слід пам'ятати, що цей внесок можна буде погасити маткапіталом, тільки коли єдиному або молодшій дитині виповниться 3 роки. І сам капітал повинен до цього моменту залишатися недоторканним.

Використання споживчих кредитів

Використання споживчих кредитів

Принцип той же, що і у варіанті з подвійним кредитом. Тільки перший кредит, передбачений для нівелювання внеску, оформляється як споживчий. Про що тут потрібно пам'ятати? По-перше, навіть в рамках споживчого кредиту, якщо сума більше 200 тис. Рублів, у багатьох банках можуть зажадати щось для застави. Або надійних поручителів. По-друге, в разі відсутності застави напевно будуть пильно вивчати доходи позичальника.

Їх надійність і гарантованість. Значить, людям, які не мають офіційного працевлаштування, або якщо з / п нижче деякого порога, буде важче отримати споживчий кредит. але отримати кредит без офіційного працевлаштування все ще можна, так як не всі банки вимагають документ про офіційне заробіток. По-третє, як не крути, процентні ставки в секторі споживчого кредитування досить високі. Статистика показує, що люди намагаються не брати тут більше 100 тис. Рублів. В основному, даний вид кредитування призначений для покупки побутової та цифрової техніки, а також одягу та взуття.

Особливості військової іпотеки

Особливості військової іпотеки

Людям, роботою яких є військова служба за контрактом, державою надається можливість купити житлову нерухомість через іпотеку без початкового внеску. Військовослужбовцю необхідно пройти реєстрацію в рамках Накопичувальної іпотечної системи (НІС). Після чого буде відкритий персональний накопичувальний рахунок. В цілому загальна сума коштів, що виділяються на придбання житла, становить близько 3 млн рублів (на одну людину). Сюди автоматично входить і оплата початкового внеску.

Однак військовослужбовець (а) не зможе відразу забрати ці гроші. Доведеться відслужити в ВС РФ не менше 3 років. Для повної ясності - це не з / п. Тобто людина працює в контрактній армії, отримує за це зарплату, але до того ж йому на рахунок в НІС капають додаткові гроші за програмою військової іпотеки. Якщо людина бере в іпотеку житлову нерухомість, чия вартість перевищує виділені державою кошти, то різницю, що залишилася позичальник виплачує з власної кишені.

На завершення хотілося б сказати, що, за статистикою, клієнти прагнуть придбати квартиру без початкового внеску. Купити готову квартиру в новобудові з відмінною обробкою - це завжди самий привабливий варіант для середньостатистичного російського споживача. До чого це сказано? Справа в тому, що є ще один момент, який досі не згаданий. Мова про пайове будівництво.

Іпотека в рамках пайової будівництва

Іпотека в рамках пайової будівництва

Забудовники на російському ринку нерухомості працюють за принципом «прийшов, побудував, пішов». Тому вони зацікавлені, коли частина фінансових проблем беруть на себе власники ще майбутніх квартир. В результаті забудовник (до і під час будівництва) встановлює досить низькі ціни на квадратний метр. Сім'я може заплатити за ще неготові житло значно менше, ніж при покупці оного вже готового до здачі. Але, напевно, ризики і мінуси цього варіанту відомі вже практично всім.

По-перше, забудовник може і зацікавлений в залученні потенційних покупців, а ось банки не дуже горять бажанням видавати гроші, призначені на купівлю того, що ще тільки на папері. Тому заставні вимоги і перевірки доходів тут будуть ще жорсткіше. А по-друге, і це головне, кожен чув історію про те, як люди вклали останні гроші в таке пайове будівництво, а забудовник в результаті опинявся або банкрутом, або взагалі шахраєм.

І пайовики залишалися не просто на вулиці, без квартири, а ще й з солідним боргом банку-кредитору. Тому тут потрібен дуже обережний підхід. Необхідно ретельно перевіряти забудовника, його документацію, портфоліо, відгуки попередніх клієнтів, стаж роботи та інше.

Представлений тут матеріал напевно виявиться корисний для всіх, хто досить відчутно обмежений у фінансових коштах і при цьому також сильно потребує власне житло. Адже саме початковий внесок є для більшості каменем спотикання. Багато потенційних позичальників шукають будь-які способи і лазівки його обійти. Можливо, дана стаття виявиться корисною для цього кола осіб. Якщо не готовим рішенням, так хоча б упорядкуванням варіантів, що залишилися.

В поті чола горбатитися 10 років, щоб в результаті (можливо!) Отримати якусь звичайну «двушку» десь на регіональних просторах цієї країни?
Про що тут потрібно пам'ятати?
До чого це сказано?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online